Le Rafale kiinnostaa Omanin sulttaanikunnan ilmavoimia

Intia, Egypti, Kreikka, Kolumbia, Saudi-Arabia, Qatar… Dassault Aviationin parhaillaan käymät neuvottelut uusien Rafale, on niin paljon, että voidaan epäillä mahdollisuutta nähdä muita tulevaisuudennäkymiä lyhyellä aikavälillä.

Silti näin näyttää tapahtuvan, kuten Michel Cabirol paljastaa latribune.fr:n julkaisema artikkeli, että Dassault Aviationin ja Muscatin välillä käydään keskusteluja Omanin sulttaanikunnan ilmavoimien varustamisesta, 12-18 Rafale.

Odottamaton uusi mahdollisuus Rafale Dassault Aviationin nopeasti heikkenevässä turvallisuustilanteessa

Erikoistoimittajan mukaan useat vahvistavat lähteet ovat vahvistaneet, että ranskalaisen lentokonevalmistajan ja Omanin sulttaanikunnan viranomaisten välillä on käynnistetty neuvottelut ranskalaisen hävittäjälentueen mahdollisesta hankinnasta.

Rafale F4
Le Rafale kiinnostaa monia ilmavoimia ympäri maailmaa.

Nämä monikäyttöisyydestään tunnetut lentokoneet voisivat sitten kehittyä 22 F-16 C/D Block 50 -koneen rinnalla muodostaen selkärangan kahdelle Omanin kuninkaallisten ilmavoimien tai RAFO:n hävittäjälentueelle, jotka sijaitsevat RAFO Thumratin lentotukikohdassa. sekä 12 Eurofighteria Typhoon RAFO Adamin lentotukikohdan 8. laivueesta.

Tämä mahdollinen vahvistuminen on osa turvallisuustilanteen merkittävää heikkenemistä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, Saudi-Arabian ja erityisesti Jemenin rajanaapurissa ja Iraniin vastapäätä, vain 300 km päässä Omanista Persianlahden pohjoisrannalla.

300 000 km²:n hienovarainen valtio, jossa asuu hieman yli 4 miljoonaa asukasta, ansaitsi omaisuutensa hyödyntämällä öljy- ja kaasuvarantojaan, mutta on onnistunut muuttamaan talouttaan.

Se on laskenut hiilivetyjen viennin alle 20 prosenttiin BKT:staan, samalla kun se luottaa erityisesti matkailuun ja palveluihin, minkä ansiosta sen BKT asukasta kohden on 25 000 dollaria, lähes 30 000 Saudi-Arabian dollaria, mutta paljon korkeampi kuin 4 670 Iranin dollaria.

Pääkaupunki Muscat ylläpitää sellaisenaan rauhanomaisia, joskus jopa hedelmällisiä suhteita Teheraniin, mikä selittää sen, miksi maata on suojeltu viime vuosina alueellisilta jännitteiltä. Se käyttää kuitenkin yli 6 prosenttia BKT:staan ​​armeijoilleen, joiden vuosibudjetti on 8 miljardia dollaria.

Omanin sulttaanikunnan ilmavoimat, anglosaksisen ilmailuteollisuuden perinteinen asiakas.

Kuten monet alueen maat, Oman oli brittiläisen protektoraatin alaisuudessa 19-luvun lopusta vuoteen 1971. Britannian armeijat muotoilivat, kouluttivat ja varustivat sen armeijat tänä aikana.

haukkametsästäjä
Hawker Hunter oli Omanin kuninkaallisten ilmavoimien ensimmäinen hävittäjä Britannian protektoraatin päätyttyä vuonna 1971.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit