Pohjois-Korea testasi yliääniohjusta Hwasongpho-16B, ja se on huolestuttavaa!

Pohjois-Korean tiedotusvälineet lähettivät 3. huhtikuuta valokuvia ja videoita, jotka esittivät uuden Hwasongpho-16B-hyperääniohjuksen, kiinteän polttoaineen IRBM:n, joka on asennettu TEL 7×7 -ajoneuvoon, koelaukaisua johtajan Kim Jongin läsnä ollessa.

Jos tämä laukaus on julkistettu, se johtuu siitä, että Hwasongpho-16B:ssä näyttää olevan hypersonic purjelentokone, tämä ilmakehän paluujärjestelmä, joka on suunniteltu haastamaan edistyneimmät ballistiset puolustukset, säilyttäen samalla erittäin merkittävät ohjailuominaisuudet ja säilyttäen samalla hypersonic-nopeuden.

Pjongjang kehittää ydiniskukykyään täydellä vauhdilla

Vuodesta 2015 lähtien Pohjois-Korea on lisännyt merkittävästi ponnistelujaan nykyaikaistaakseen ja laajentaakseen iskukykyään, erityisesti ydinaseita kantavia kykyjä.

Kun maa käytti vielä kalpeat kopiot Neuvostoliiton Scudista, vain 15 vuotta sitten, se osoitti tällä alalla saavutetun edistyksen: SLBM Pukkuksong-1:n ja 2:n ensimmäiset testit keskitasolla ja ensimmäiset keskipitkän kantaman IRBM-ballistiset laitteet. ohjus Hwasong-12, sitten ensimmäinen ICBM Hawsong-15, pelkästään vuodelle 2017.

SLBM Pukkuksong-3
SLBM Pukkuksong-3 keskimuutosballiittisen ohjuksen testaus vuonna 2019

Kaksi vuotta myöhemmin hän testasi ensimmäistä kertaae Pukkuksong-3 joka aseistaa hänen uuden ohjussukellusvene Sankari Kim Gun - ok, ja lyhyen kantaman KN-23 puoliballistisen lentoradan ohjus, joka on saanut inspiraationsa venäläisestä Iskanderista ja suunniteltu haastamaan Amerikan, Etelä-Korean ja Japanin ballistiset puolustukset.

Testaus ja ampuminen ovat lisääntyneet entisestään vuodesta 2021 lähtien, kun uusia on ilmestynyt risteilyohjuksia, uusi versio ICBM:stä nimeltä Hawsong-17, sitten vuodesta 2022 alkaen uusia versioita yliääniohjuksia ja kuljettaa kiinteää polttoainetta nesteen sijaan.

Pohjois-Korean yliääniohjuksen Hwasongpho-16B IRBM ensimmäinen laukaisu

Se on tässä yhteydessä ensimmäinen keskipitkän kantaman ballistisen Hwasongpho-16B-ohjuksen laukaisu tällä viikolla, josta raportoivat laajasti valtion uutistoimisto KCNA ja Pohjois-Korean julkinen televisio KCTV.

Itse asiassa uuden ohjuksen esitetään tuovan mukanaan merkittävän kehityksen Pjongjangin pelotekyvyn suhteen. Tämä olisi siis keskipitkän kantaman ballistinen ohjus, jonka kantama on 2 500 - 6 500 km, kiinteällä polttoaineella ja joka on asennettu seitsemän akselin kuljettaja-erektori-laukaisijalle (TEL).

Videomontaasi hypersonic-ohjuksen Hwasongpho-16B laukaisusta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersonic-aseet ja ohjukset | Puolustusuutiset | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit