Tanskan armeijat myllerryksessä!

Mikään ei mene hyvin Tanskan armeijalle. Vaikka Tanskan armeijalla on vain suhteellisen pieni budjetti, ja Kööpenhamina käytti vuonna 2024 vain 1,5 prosenttia bruttokansantuotteestaan ​​​​puolustukseen, Tanskan armeijoita pidettiin tähän asti tehokkaina ja ammattimaisina ainakin Naton sisällä.

Toisin kuin tietyt muut Euroopan maat, ne ovat itse asiassa osoittaneet ominaisuuksia yhteisissä operaatioissa aiemmin. Lisäksi, jos ne ovat kooltaan kompakteja, niissä oli laitteet, joiden piti olla tehokkaita ja hyvin huollettuja.

Lopuksi totean, että Kööpenhaminan vapaaehtoinen asema Ukrainan tukemisessa konfliktin alusta lähtien oli osoittanut esimerkkiä tällä alalla. Erityisesti tanskalaiset F-16-koneet liittyvät ensimmäisinä Ukrainan ilmavoimiin, kun taas maa ei epäröinyt siirtää 19 Caesar 8×8 -tykistöjärjestelmäänsä Kiovaan vastatakseen operatiiviseen hätätilanteeseen.

Tämä mielikuva Tanskan armeijoiden suorituskyvystä ja luotettavuudesta murtuu vähitellen, kun he kohtaavat samanaikaisesti useita operatiivisia ja poliittisia välikohtauksia, jotka ovat yhtä huolestuttavia kuin ne voivat horjuttaa syvästi tämän Naton pohjoismaisen teatterin keskeistä liittolaista.

Fregatti Iver Huitfeldtin aseistuksen sarjaviat Punaisellamerellä

Ensimmäinen hälytys tuli muutama päivä sitten, kun fregatti Iver Huitfeldtin nopea paluu Tanskaan, sijoitettiin hieman yli kuukauden ajan Punaisellamerellä ja Adeninlahdella saattamaan siviilikaupallisia aluksia Houthi-ohjuksia ja droneja vastaan.

Tanskalainen fregatti Iver Huitfeldt
Punaisellamerellä ilmatorjuntafregatti Iver Huitfeldt koki nopeasti peräkkäin ESSM-järjestelmän ja sitten sen 76 mm:n tykkien vian.

Vaikka Iver Huitfeldt oli hyvin varusteltu ilmapuolustusfregatti, jossa oli 32 SM-2-ohjusta, 24 ESSM-ohjusta ja 2 76 mm:n tykkiä, se oli lähellä katastrofia, kun sen kaksi ilmatorjuntajärjestelmää Avainilma-ase, ESSM-ohjus ja 76. mm laivaston tykistö kohtasi peräkkäin merkittäviä toimintahäiriöitä, kun neljä Houthi-droonia oli matkalla sitä kohti.

Vaikka fregatti lopulta onnistui tuhoamaan neljä laivantorjuntadronia, sen ongelmat saivat tanskalaisen amiraliteetin määräämään sen palauttamisen Tanskaan, varsinkin kun miehistö ei kyennyt ratkaisemaan niitä merellä.

Ilmeisesti tapaus aiheutti maassa paljon melua, varsinkin kun kävi nopeasti ilmi, että osa ongelmista oli ollut tiedossa, mutta tarkoituksella huomiotta jätetty pitkään ja että osa oli seurausta siitä, mikä vaikutti hätäisesti toteutetulta. menettelyt laitteiden siirtämiseksi Niels Juel -luokan fregateista, jotka edelsivät niitä.

Uusi katastrofi vältyttiin niukasti fregatti Niels Juelissa Harpoon-ohjuksella

Jos Iver Huitfeldtin jakso Punaisellamerellä ei riittänyt, toinen vakava tapaus tapahtui 3. huhtikuuta fregatti Niels Juelissa, Iver Huitfeldt -luokan kolmas ja viimeinen yksikkö, joka on nimetty edellisessä kappaleessa mainitun edellisen luokan mukaan (vain selväksi, ei ollenkaan selvää!).

Harppuuna-ohjus
Tanskalaisen fregatti Niels Juelin Harpoon-ohjustehostimen tarkastusmenettely aiheutti suuren välikohtauksen Korsørin satamassa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Puolustuspolitiikka | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit