Asevientileima, Saksan ja Italian voittoveto.

Jos hinnat ja teolliset tai poliittiset korvaukset ovat olleet asevientisopimusten tekemisen ytimessä, viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana toimitusajoista on tullut viime vuosina yksi tärkeimmistä valintaperusteista näissä asiakirjoissa.

Valtion- ja hallitusten päämiehet Euroopassa ja muualla pyrkivät itse asiassa kompensoimaan mahdollisimman nopeasti 30 vuoden rauhanedut jättäessään armeijansa verettömäksi ja taistelukyvyttömiksi.

Useat Euroopan maat ennakoivat tätä mullistusta ja saavat nyt siitä merkittävää hyötyä. Saksa on Italian tavoin sitoutunut tilaamaan ylimääräisiä puolustustarvikkeita valmistajiltaan, kasvattamaan varastoja tai teollista tuotantokapasiteettia vastatakseen tulevien asiakkaidensa vaatimiin kiireellisiin määräaikoihin.

76/105 Leopard Berliinin ennakkotilaamat 2A8:t menevät Tšekin tasavaltaan.

Toukokuussa 2023, Berliini ilmoitti 123 uuden raskaan panssarivaunun tilauksesta Leopard 2A8, evoluutio Leopard 2A7HUN on suunniteltu Unkarin armeijalle, ja siinä on erityisesti hard kill Trophy -järjestelmä, parannettu optroniikka ja vahvistettu modulaarinen panssari.

Aseiden vienti Leopard 2A8 Tšekki
Le Leopard 2A8 on johdettu Unkarin hankkimasta Leopard 2A7HUNista.

Kuitenkin vain 18 näistä 123 raskaasta tankista oli tarkoitettu Bundeswehrille korvaamaan 18 Leopard 2A6 otettu sen laivastosta, lähetettäväksi Ukrainaan.

Loput 105 panssariajoneuvoa tilattiin Saksan budjetista, mutta ne oli tarkoitettu vientiin, mikä mahdollistaa alkuperäisen tilausmäärän saavuttamisen uuden panssarivaunun tuotannon käynnistämiseksi ja samalla lyhyet toimitusajat tuleville asiakkailleen.

Berliinin ja KMW:n uhkapeli kannatti. Ei vain tilasiko Tšekki juuri 76 kappaletta 105:stä Leopard 2A8 Saksan ennakkotilauksesta, mutta Budapest on myös vahvistanut 28:n hankinnan Leopard 2A4 käytössä, kun taas Bundeswehr tarjoaa kaksi WZT Bergepanzer 3 -panssarivaunua Tšekin armeijalle.

Jos useat maat, mukaan lukien Alankomaat, ovat kiinnostuneita 29 Leopard 2A8:aa on takavarikoitava Saksan varastosta, toiset ovat siirtyneet kohti suoria tilauksia KMW:ltä, Norja, 54 kappaletta tilattu kesäkuussa 2023, kun Italia tavoittelee 132:n tilausta Leopard 2A8 rakennettu osittain paikan päällä, kun tämän mallin kestävyys oli taattu ennakkotilauksella Berliinistä.

2 italialaista Thaon di Revel -luokan sähkönhankintasopimusta myytiin Indonesiaan

Jos Saksan kalustolla oli mahdollista saada panssarivaunutilauksia, Italia teki saman puolesta fregatteineen. Jo vuonna 2020 Rooma oli myynyt Kairolle kaksi Bergamini-luokan FREMM-fregattia. Nämä kaksi alusta otettiin suoraan Italian laivastolta, mikä takaa Egyptin laivastolle erityisen lyhyet toimitusajat.

PPA Thaon di Revel
Italian laivasto on tilannut 8 Thaon di Revel -luokan raskasta partiovenettä, 3 aseistusversiota.

Viime viikolla oli Jakartan vuoro virallistaa tilaus 2 Thaon di Revel -luokan PPA-fregattia 1,2 miljardin euron arvosta. Jakartan piti alun perin tehdä tilaa kuusi italialaista FREMM-fregattia, paikallisella rakenteella.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

 1. Leasing on erittäin hyvä idea (ja siitä on mielestäni jo keskusteltu).
  Mitä tulee tähän puskuriin, se ei ole muuta kuin kilpailun vääristyminen julkisilla varoilla, jotka vääristävät talousmarkkinoita, joita ei ole jo ennestään kovin hyvin säännelty.
  Mikä pahempaa, nämä ovat pääasiassa naamioituja valtion tilauksia, joilla vältetään tuotantolinjojen sulkeminen lyhyellä aikavälillä.

 2. Kiitos Mr. Wolf kaikille artikkeleillesi, jotka tarjoavat erittäin mielenkiintoista ja kannustavaa tietoa ja pohdintaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita maailmanlaajuisesti tarkasteltavista puolustuskysymyksistä (tekniset, taloudelliset, poliittiset, sosiaaliset näkökohdat jne.).
  Mutta mitä tulee vientileimoja koskevaan artikkeliisi, luulen, että venytät asiaa hieman esittelyn vuoksi.

  Koska luettuani artikkelisi, ainoa todellinen esimerkki vientileimasta sanan varsinaisessa merkityksessä (eli ylimääräisestä tilauksesta, jonka valtio on osoittanut yli omien tarpeidensa) näyttää minusta olevan "Saksan" Leopard-panssarivaunujen tilaus. .
  Huomaamme myös, että tämä "politiikka" näyttää vain kertaluonteiselta, koska se koskee vain yhtä laitetta - epäilemättä "lippulaivaa" - Saksan teollisuudesta. Vaikuttaa todellakin siltä, ​​ettei ole olemassa muuta esimerkkiä Saksan ylimääräisestä tilauksesta (veneet, tykistö jne.).

  Italian osalta en ole löytänyt tietoja, jotka osoittaisivat, että Italian valtio olisi tilannut enemmän sähkönhankintasopimuksia kuin on tarpeen sen laivastolle. Minusta näyttää pikemminkin siltä, ​​että se siirsi Indonesialle kaksi sähkönhankintasopimusta, joita rakennettiin sen kansalliselle laivastolle, ja tämä hyödynsi vientimahdollisuutta (toimitusajasta on jälleen tullut, kuten huomautatte, ratkaiseva kriteeri tietyille sotilastilauksille ).

  Mutta tämä tapa toimia ei ole ominaista Italialle, sillä sitä on harjoitettu myös Ranskassa useiden vuosien ajan. Ajattelen esimerkiksi toista ranskalaista FREMMiä, jonka rakentaminen aloitettiin kesällä 2008 ja joka myytiin Marokkoon, toinen myytiin vuonna 2015 Egyptiin, nämä kaksi myyntiä viivästyttivät kansalliselle laivastolle tarkoitetun FREMM:n toimittamista. Sama ristiriita on havaittavissa tänään, kun IDF toimittaa Kreikan mahdollisimman pian. Vielä vuonna 2015 jotkut Rafale Dassaultin kokoonpanolinjat siirrettiin Egyptiin (taas) täyttääkseen tämän lentokoneen ensimmäinen tilaus mahdollisimman nopeasti.

  Lopuksi voisimme epäilemättä mainita (mutta minulla on enemmän epäilyksiä tästä aiheesta) CAESAR-tykin tapaus, josta tiettyjä esimerkkejä epäilemättä määrättiin (Ranskan, Tšekin, Marokon käskystä?) palvelemaan hätätilanteessa.

  Minulle nämä italialaiset ja ranskalaiset esimerkit ovat enemmänkin valtion opportunismia, joka ei todellakaan ole moitittavaa, kuin valtion vapaaehtoista puskuripolitiikkaa, joka ottaa siten riskin siitä, että se joutuu lopulta ylimääräisiin laitteisiinsa ja sen rahoitukseen jää hänen vastuulleen.
  Tästä näkökulmasta huomaamme, että Nexterin nykyiset kannustimet valmistaa 12 asetta kuukaudessa sillä perusteella, että tarpeet ovat sellaiset, että he löytävät helposti ostajia, asettavat myymättömien tavaroiden riskin teollisuusmiehelle, ei Ranskan valtiolle. …

  Mitä tulee Yhdysvaltain politiikkaan tällä alueella ja sen ulkomaiseen sotilasmyyntiin, se perustuu vähemmän puskuripolitiikkaan kuin erittäin suureen kansalliseen tilausvolyymiin alusta alkaen, mikä helpottaa ulkomaisten tilausten lisäämistä. Mutta teollisuusmiehen on silti seurattava, mikä ei tällä hetkellä päde Lockheed Martinin F-35:n kanssa (mikä toimitusaika esimerkiksi sveitsiläisille naapureillemme?), eikä amerikkalaisten telakoiden kohdalla sen suhteen, mitä sukellusveneitä Australialle on luvattu.

  Loppujen lopuksi minusta näyttää siltä, ​​​​että "leima"-politiikkaa harjoitetaan harvoin ja se voi koskea vain muutamia todistettuja bestsellereitä, eikä liian kallis (Leopardin hinta ei ole F-35:n hinta, Rafale partiovene, fregatti tai jopa sukellusvene).

  Tämä epäilemättä liian pitkä reaktio osoittaa sinulle ainakin sen ilon ja mielenkiinnon, jota minulla on lukea sinua, ja kuinka paljon artikkelisi ja pohdinnasi saavat lukijasi osallistumaan omiin analyyseihinsä toivoen, että omani kestävät melko paljon tietä…

  bien Cordialement

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit