Drone häirintälaitteet venäläisissä T-90M:ssä, T-73B3:ssa ja T-80BVM:ssä Ukrainassa?

Droonien häirinnästä on tullut Ukrainassa sekä taktinen että strateginen kysymys. Todellakin, useiden Ukrainassa taistelutehokkuutta osoittaneiden teknologioiden joukossa ovat epäilemättä tiedustelu- tai hyökkäysdronit, joita joskus kutsutaan väijyväksi ammukseksi, jotka ovat aiheuttaneet merkittävimmät mullistukset sotilaallisten operaatioiden suorittamisessa.

Nämä kevyet tiedusteludronit eivät ainoastaan ​​tuhonneet taistelukenttää tehden kaikista huijaus- ja yllätysliikkeistä lähes tehottomiksi, vaan ne löivät väijyvien ammusten muodossa raskaasti molempien leirien panssaroituja ajoneuvoja, tykistöjärjestelmiä ja infrastruktuuria.

Viime viikkoina Venäjältä saadut valokuvat näyttävät osoittavan, että maan armeija ja teollisuusmiehet ottavat tämän ongelman vakavasti. Nämä itse asiassa osoittavat droneja vastaan ​​tarkoitettuja häirintäjärjestelmiä, jotka on asennettu uusien T-80BVM-, T-72B3- ja T-90M-tankkien suojahäkkeihin.

Venäläisten ja länsimaisten tankkien haavoittuvuus hyökätä droneja vastaan ​​Ukrainassa

Perinteisesti hyväksyttiin, että panssarivaunu oli panssarivaunun pahin vihollinen. Monet kuitenkin odottivat viime aikoihin asti, että nykyaikaisten panssarintorjuntaohjusten tehokkuus merkitsee panssarivaunun loppua.

Venäjän tankkidrone-hyökkäys
Droonien neutraloinnista on tullut tärkeä kysymys sekä Venäjän että Ukrainan armeijalle toiminnan yhteydessä.

Jos panssarintorjuntaohjukset ovat osoittaneet taistelutehokkuutensa Ukrainassa, ne eivät kuitenkaan ole millään tavalla kyseenalaistaneet panssarin tarvetta, joka on edelleen ainutlaatuinen kompromissi suojan, liikkuvuuden ja tulivoiman välillä, ainoana, joka pystyy tarjoamaan tiettyjä vaihtoehtoja. sota jäädytettiin tykistöllä ja suurelta osin neutraloidulla ilmavoimalla.

Vaikka Venäjän ja Ukrainan kenraaliesikunnat myönsivät ohjusuhan, kumpikaan ei kumpikaan eivätkä länsimaiset kannattajat Kiovassa olleet ennakoineet droonien ratkaisevaa roolia tässä konfliktissa, molempien raivauksen suhteen. taistelukenttä ja niiden käyttö iskujen suorittamiseen näkökentän ulkopuolella.

Tällä alueella venäläiset panssarit, kuten niiden länsimaiset vastineensa, ovat osoittaneet huomattavaa haavoittuvuutta tämän tyyppisten droonien, erityisesti venäläisten lansettien tai ukrainalaisten käyttämien amerikkalaisten Switchbladejen hyökkäyksille, jotka tuhosivat suuren määrän tankkeja, jotka useimmat usein eivät edes tienneet olevansa kohteena.

Suojahäkit asennettiin nopeasti venäläisiin tankkeihin

Ensimmäisen vastauksen tämäntyyppiseen uhkaan sekä amerikkalaisten Javelin-panssarintorjuntaohjuksiin, jotka myös iskevät kohdennettuun panssariin ylhäältä, antoivat venäläiset insinöörit vain muutama viikko konfliktin alkamisen jälkeen.

Suojahäkki T-80
Suojahäkki ilmestyi huhtikuusta 2022 Venäjän panssarivaunuihin ja on sittemmin inspiroinut useita taistelevia armeijoita, mukaan lukien Ukrainan ja Israelin armeijat.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT-panssarivaunua | Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit