Miksi ilmatorjuntatykistöstä on jälleen tulossa uskottava vaihtoehto ohjuksille?

Onko se Ukrainan joukkojen sisälläpäin venäläisiä droneja päin tai aluksella Länsihävittäjät ja fregatit Punaisellamerellä, ilmatorjuntatykistö on viime viikkoina saanut takaisin aateliston kirjaimet, jotka se näytti menettäneen 70-luvun alusta lähtien ohjuksen hyväksi.

Olipa kyseessä vastaus erittäin epäedulliseen budjettiyhtälöön verrattuna iranilaisten suunnittelemiin hyökkäysdrooneihin tai ohjusten kulutuksen vähentäminen, kun teollisuus ei pysty tuottamaan täydennystä yhtä nopeasti kuin ne kulutetaan, yksinkertaisuus, rustisuus ja käyttöön liittyvät alhaiset kustannukset Ilmatorjunta-aseista on jälleen tullut ratkaiseva kriteeri, erityisesti kestävien konfliktien hallinnassa.

Onko tykillä kuitenkin todella etua droneja, seisonta-ammuksia ja muita risteilyohjuksia vastaan ​​verrattuna ilmatorjuntaohjuksiin? Kysymys, kuten usein tapahtuu, paljon monimutkaisempi kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä.

Ilmatorjuntatykistön korvaaminen ohjuksilla 60- ja 70-luvuilla

Jos ensimmäiset maa-ilma-ohjukset ilmestyivät 50-luvulla, Neuvostoliiton S-75 Dvinan (1957) ja amerikkalaisen MiM-14 Nike Herculesin (1955) kanssa, näiden järjestelmien tarkoituksena oli ennen kaikkea torjua raskaiden pommittajien uhkaa. korkealla ja erittäin korkealla ja suurella nopeudella, mikä tekee hävittäjien sieppauksesta epävarmaa.

S-75 Dvina norvietnam
Vaikka Pohjois-Korean S-75 Dvina oli nostettu kansalliseksi symboliksi, se ampui alas vain 8 % kaikista amerikkalaisista hävittäjistä Vietnamin sodan aikana.

Suojaus taktista ilmailua vastaan ​​perustui 60-luvulle asti pääasiassa maa-ilma-tykistöyn, vaikka tälle tehtävälle omistetut ohjusjärjestelmät, kuten American Hawk (1962) ja Neuvostoliiton 2K12 (1967), ilmestyivät tällä vuosikymmenellä.

Näin ollen Yhdysvaltain ilmavoimien, Yhdysvaltain laivaston ja merijalkaväen 2 500 lentokoneesta, jotka menettivät taisteluissa (lukuun ottamatta onnettomuuksia) Vietnamin sodan aikana, vain 205 menetti Pohjois-Vietnamin maa-ilma-ohjusjärjestelmät. , ja 269 vietnamilaiset. metsästys. Yli 2000 XNUMX jäljellä olevaa lentokonetta ammuttiin alas Pohjois-Vietnamin armeijoiden ilmatorjuntatykillä.

Hanoi käytti sitten yli 10 000 ilmatorjunta-akkua, jotka vaihtelivat 12,7 ja 14,5 mm:n raskaista konekivääreistä 60 mm:n S-57-tykkiin, jotka ampuivat enemmän kuin yhden kuoren sekunnissa jopa 6 000 metrin etäisyydeltä yhdistettynä tutka-ohjaukseen.

Jos tämä puolustus osoittautui tehokkaaksi amerikkalaista hävittäjää vastaan, kävi nopeasti ilmi, että ilmatorjunta-aseet mobilisoivat huomattavia henkilöresursseja, yli 120 000 pohjois-vietnamilaista sotilasta oli omistautunut pelkästään tähän tehtävään ja vaativat erittäin suuren tiheyden ollakseen tehokkaita.

F 4J VF 96 Showtime 100 aseistettu alhaalta ilmatorjuntajärjestelmä | Saksa | Puolustusanalyysi
Pohjois-Vietnamin käyttämät noin 8 000 ilmatorjunta-asetta ja 2000 2000 ilmatorjuntaraskasta konekivääriä tuhosivat 2500 XNUMX XNUMX XNUMX amerikkalaisesta hävittäjästä, pommikoneesta ja kiinteäsiipisestä lentokoneesta, jotka menettivät taistelussa Vietnamin sodan aikana.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Ilmatorjuntajärjestelmä | Saksa | Puolustusanalyysi

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit