Rafale Serbiassa: strateginen ja historiallinen sopimus Ranskalle ja Dassaultille 2 kuukauden sisällä

Tuleeko Serbiasta kahdeksas vientiasiakas Rafale Dassault Aviationilta? Joka tapauksessa näin käy ilmi Serbian presidentin Aleksandar Vucicin äskettäisistä lausunnoista presidentti Macronin virallisen Belgradin vierailun yhteydessä viikon alussa.

Serbian valtionpäämiehen mukaan hänen maansa allekirjoittaa kahden kuukauden sisällä, kiinteä tilaus 12 lentokoneelle Rafale, varmasti F4-standardin mukaisesti, ja tämä Ranskan presidentin läsnäollessa.

Vaikka tiettyä varausta on luonnollisesti tarpeen ylläpitää, niin kauan kuin virallista määräystä ei ole allekirjoitettu ja takuumaksua maksettu, varsinkin kun on kyse Serbian kaltaisesta maasta, jolla on edelleen aluevaatimuksia ja jännitteitä naapureidensa kanssa, ja erityisesti, Kosovon kanssa, ei koskaan Pariisin ja Belgradin välisiä neuvotteluja, alkoi useita vuosia sitten, on ollut näin lähellä menestystä.

Jotta ei tarvitsisi lisätä jokaiseen kappaleeseen sanaa "jos määräys allekirjoitettiin" ja konditionaalin yleistä käyttöä, katsomme seuraavassa, että presidentti Vučicin lausunnot ovat riittäviä harkitsemaan tulevaa 12. Rafale Serbian ilmavoimille voimassa olevana, jos ei vielä virallisena, pitäen mielessä aiemmin tehdyt varaukset.

Serbian strateginen muutos kohti Euroopan unionia Venäjän kustannuksella

Tämä määräys merkitsee hyvin syvällistä muutosta Belgradissa kohti Euroopan unionia. Perinteisesti Serbia oli itse asiassa lähellä Moskovaa, ja se varustautui ennen kaikkea venäläisillä laitteilla ja lentokoneilla.

Mig-29 serbia
Serbian ilmavoimien palveluksessa on edelleen 14 Mig-29:ää. Näitä lentokoneita on vain vähän modernisoitu, eivätkä ne voi tehokkaasti vastustaa nykyaikaisia ​​hävittäjiä.

Viime aikoihin asti, vain muutama vuosi sitten, he saivat käytettyjä MIG-29-koneita Venäjän ilmavoimista osittain korvaamaan Kosovon sodassa Venäjän federaation joukkoja vastaan ​​menetetty lentokone vuonna 1999. Nato sekä Mi- 35 taisteluhelikopteria ja MI-17 ohjaushelikopteria sekä Pantsir M1 -ilmatorjuntaakku.

Osa näistä määräyksistä kuitenkin lykättiin sen jälkeen, kun länsi ja erityisesti Yhdysvallat asettivat Venäjälle CAATSA-lain pakotteita vuonna 2019.

Siitä lähtien Belgrad on kääntynyt Pekingin puoleen tiettyjen sotilaallisten hankintojen vuoksi, erityisesti 4 Keski- ja pitkän kantaman ilmapuolustusakut HQ-22, tuntematon määrä HQ-17 lyhyen kantaman akkuja ja CH-92- ja CH-95-taisteludroneita.

Serbia on myös tällä alueella kääntynyt paljon massiivisemmin kohti Eurooppaa, kun on tilattu H145M-kevyitä helikoptereita, C-295-kuljetuskoneita sekä GroundMaster 200- ja 400-tutkia. Mistral 3 lyhyen kantaman maa-ilma-ohjuksia.

Tässä yhteydessä 12 lentokoneen tilaus Rafale Ranskasta, jonka arvo on noin 3 miljardia euroa osineen, ammuksineen ja koulutukseineen, on suurin Belgradin viimeisten 30 vuoden aikana allekirjoittama aseiden tuontisopimus sekä syvällinen siirtymä kohti Eurooppaa, jonka jälkeen maa on saanut ehdokasvaltion aseman. Euroopan unionissa vuodesta 2012 lähtien.

Ranskan rooli Balkanin turvallisuuskeskuksena

Jos tämä määräys vahvistaa huomattavasti Serbian mahdollisuuksia liittyä enemmän tai vähemmän lyhyellä aikavälillä EU:hun, se antaa myös Ranskalle keskeisen roolin valvonnassa. jännitteitä Balkanillas.

CH-92 Serbia
Serbian ilmavoimat käyttävät kiinalaisia ​​CH-92-taisteludroneita.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit