Hollannin laivastolla on vuodesta 2034 alkaen mahtavat ilmapuolustusfregatit.

Alankomaiden laivasto esitteli äskettäin ensimmäiset ominaisuudet tulevista ilmapuolustusfregateista, jotka korvaavat seuraavan vuosikymmenen alussa neljä De Zeven Provinciën -luokan fregattia.

Nämä alukset ovat erityisen hyvin aseistettuja ja varusteltuja, ja ne lupaavat osoittautua erittäin tehokkaiksi saattajiksi ottaen samalla huomioon viimeaikaiset kokemukset tällä alalla, erityisesti koskien droonien uhkaa Punaisellamerellä. Aivan kuten tulevat olemaan myös tulevat hollantilaiset amfibiohyökkäysalukset, jotka esiteltiin samassa tilaisuudessa.

Alankomaiden armeijan jälleenrakennus on ollut täydessä vauhdissa vuodesta 2017 lähtien

Useimmat Euroopan maat ovat tulleet tietoisiksi Venäjän sotilaallisten voimavarojen kehittymisestä, joka liittyy Moskovan hallinnon kovettumiseen helmikuusta 2022 alkaen, ja Venäjän Ukrainan vastaisen erityissotaoperaation alkamisesta, kuten Venäjän kyynisesti esitti. Kremliin.

F-35A Hollannin ilmavoimat
Aluksi 37 koneelle, F-35A-tilaus Hollannin ilmavoimille on sittemmin kasvanut 52 hävittäjäkoneeseen, jotta se vastaa lisääntyneeseen käyttöpaineeseen.

Näin ei ollut Haagissa. Vuodesta 2017 lähtien venäläisen Buk-ohjuksen Ukrainan yllä alasampuman lennon MH17 trauman jälkeen Alankomaiden viranomaiset sitoutuivat lisäämään merkittävästi puolustusponnistelujaan.

Tämä meni siis ohi 1,16 prosentista BKT:sta ja 9 miljardista eurosta vuonna 2017 lähes 23 miljardiin euroon, mikä on yli 2 prosenttia BKT:sta vuonna 2024, jonka tavoitteena on 31 miljardia euroa ja lähes 2,5 % BKT:stä vuonna 2030, mikä on paljon edellä kaikkia muita Länsi-Euroopan maita tällä alalla.

Aluksi näitä resursseja käytettiin tiettyjen keskeisten ohjelmien rahoittamiseen, kuten F-16-koneiden korvaamiseen amerikkalaisilla F-35A-koneilla, siirryttäessä alun perin 37 lentokoneen tavoitteesta kohti 52 amerikkalaista konetta nyt.

Merivoimien alalla Haag on vuodesta 2019 lähtien sitoutunut kehittämään yhdessä Belgian kanssa 12 suurta miinantorjunta-alusta, kuusi maata kohden korvaamaan miinanmetsästäjät. kolmiosainen.

Kolmikantainen miinanmetsästäjän kansallinen laivasto
Surface Ship, Tripartite Minehunter, CMT, Southern Cross M646, Boatswain, Mission Gap 09

uskoo Belgian OCA:lle, joka on yhteydessä Ranskan laivastoryhmään, tähän ohjelmaan on sittemmin liittynyt Ranska, toistaen erittäin onnistuneen ohjelman Kolmikanta mahdollistanut 35 miinanmetsästäjän rakentamisen vuosina 1981-1989, 10 Ranskalle ja Belgialle ja 15 Alankomaille.

Samanaikaisesti Haag ja Bryssel aloittivat uuden luokan sukellusveneiden vastaisten sodankäyntifregattien suunnittelun ja rakentamisen, joista kullekin merijalkaväelle toimitetaan kaksi esimerkkiä. Hollantilaiselle Damenille uskottujen laivojen rakentaminen aloitetaan vuonna 2025, ja ne toimitetaan vuosina 2028-2030.

Sen jälkeen Alankomaiden puolustusministeriön ilmoitukset ovat moninkertaistuneet kaikilla aloilla Amerikkalaiset risteilyohjukset, Of Ranskalaiset Caracal-helikopterittai jopa ruotsalaisia ​​panssaroituja ajoneuvoja. Viimeisin ilmoitus aiheutti kohua, kun Haag valitsi Naval Groupin suunnittelemaan ja rakentamaan neljä sukellusvenettä, jotka korvaavat tällä hetkellä käytössä olevan Walrusin.

Tulevat hollantilaiset ilmapuolustuksen fregatit esiteltiin parlamentin jäsenille

Luokan neljän ilmapuolustusfregatin vaihto Kirjailija: Zeven Provinciën, myös lanseerattiin. Nämä alukset ovat tulleet liikenteeseen vuosina 2002–2005, ja niiden on poistuttava linjalta seuraavan vuosikymmenen aikana, joten ne on suunniteltava nyt.

Hollannin laivaston fregatti De seitsemän provinssia
Uudet hollantilaiset fregatit korvaavat vuodesta 2034 maakunnalliset De Zeven -luokan fregatit, jotka otettiin käyttöön vuosina 2002–2005.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit