Hollannin laivastolla on vuodesta 2034 alkaen mahtavat ilmapuolustusfregatit.

Alankomaiden laivasto esitteli äskettäin ensimmäiset ominaisuudet tulevista ilmapuolustusfregateista, jotka korvaavat seuraavan vuosikymmenen alussa neljä De Zeven Provinciën -luokan fregattia.

Nämä alukset ovat erityisen hyvin aseistettuja ja varusteltuja, ja ne lupaavat osoittautua erittäin tehokkaiksi saattajiksi ottaen samalla huomioon viimeaikaiset kokemukset tällä alalla, erityisesti koskien droonien uhkaa Punaisellamerellä. Aivan kuten tulevat olemaan myös tulevat hollantilaiset amfibiohyökkäysalukset, jotka esiteltiin samassa tilaisuudessa.

Alankomaiden armeijan jälleenrakennus on ollut täydessä vauhdissa vuodesta 2017 lähtien

Useimmat Euroopan maat ovat tulleet tietoisiksi Venäjän sotilaallisten voimavarojen kehittymisestä, joka liittyy Moskovan hallinnon kovettumiseen helmikuusta 2022 alkaen, ja Venäjän Ukrainan vastaisen erityissotaoperaation alkamisesta, kuten Venäjän kyynisesti esitti. Kremliin.

F-35A Hollannin ilmavoimat
Aluksi 37 koneelle, F-35A-tilaus Hollannin ilmavoimille on sittemmin kasvanut 52 hävittäjäkoneeseen, jotta se vastaa lisääntyneeseen käyttöpaineeseen.

Näin ei ollut Haagissa. Vuodesta 2017 lähtien venäläisen Buk-ohjuksen Ukrainan yllä alasampuman lennon MH17 trauman jälkeen Alankomaiden viranomaiset sitoutuivat lisäämään merkittävästi puolustusponnistelujaan.

Tämä meni siis ohi 1,16 prosentista BKT:sta ja 9 miljardista eurosta vuonna 2017 lähes 23 miljardiin euroon, mikä on yli 2 prosenttia BKT:sta vuonna 2024, jonka tavoitteena on 31 miljardia euroa ja lähes 2,5 % BKT:stä vuonna 2030, mikä on paljon edellä kaikkia muita Länsi-Euroopan maita tällä alalla.

Aluksi näitä resursseja käytettiin tiettyjen keskeisten ohjelmien rahoittamiseen, kuten F-16-koneiden korvaamiseen amerikkalaisilla F-35A-koneilla, siirryttäessä alun perin 37 lentokoneen tavoitteesta kohti 52 amerikkalaista konetta nyt.

Merivoimien alalla Haag on vuodesta 2019 lähtien sitoutunut kehittämään yhdessä Belgian kanssa 12 suurta miinantorjunta-alusta, kuusi maata kohden korvaamaan miinanmetsästäjät. kolmiosainen.

Kolmikantainen miinanmetsästäjän kansallinen laivasto
Surface Ship, Tripartite Minehunter, CMT, Southern Cross M646, Boatswain, Mission Gap 09

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit