MBDA valmistaa Aster 15 EC:n, joka on kaksi kertaa tehokkaampi kuin Aster 15

Aster-ohjusperhe laajenee pian Aster 15 EC:n saapuessa. Vuodesta 2001 lähtien palvelukseen tulleet ilmatorjuntaohjukset muodostivat todellisen kulttuurivallankumouksen ilmapuolustuksessa. Ensimmäistä kertaa länsimaalaiset pystyivät itse asiassa luottamaan ei-amerikkalaiseen (tai neuvostoliittolaiseen) järjestelmään varmistaakseen keskipitkän ja pitkän kantaman ilmapuolustuksen kohteilleen tai laivoilleen.

Aster-sarja koostui kahdesta ohjuksesta. Pitkän kantaman tehostimella varustetun Aster 30:n ansiosta ohjus pääsi yli 120 km:n kantamaan ja 20 km:n korkeuteen.

Aster 15 oli kompaktimpi, 4,2 metriä verrattuna 4,9 metriin ja kevyempi, 310 kg verrattuna 450:een. Vaikka se säilytti Aster-perheen äärimmäisen ohjattavuuden ja erittäin tehokkaan aktiivisen tutkahakijan, sille annettiin vain yli 30 km:n kantama, josta 45 km kuitenkin mainitaan usein asiantuntijalehdistössä.

Tuolloin muut keskipitkän kantaman ohjukset saavuttivat vain pienemmän kantaman, 42 km venäläisellä 9M37 Bukilla, 40 km amerikkalaisella ESSM:llä ja 30 km norjalaisella NASAMS:llä.

Sittemmin nämä järjestelmät ovat edistyneet merkittävästi, ja kaikki ovat saavuttaneet 50 kilometrin kantaman, mukaan lukien ESSM, NASAMS ja saksalainen Iris-t SLM, joskus enemmän, 70 km Buk-M9:n 37M3-ohjuksella. Siksi Aster 15:n oli välttämätöntä kehittyä, kuten Aster 30 teki lohkon 0, lohkon 1 ja lohkon 1NT kanssa. Juuri tähän MBDA on nyt omistettu.

Aster-perheen erinomainen käytös Houthi-drooneja ja ohjuksia vastaan

Vaikka se otettiin käyttöön vuonna 2001, Aster-ohjuksella ei ollut koskaan ollut taistelukokemusta, ennen kuin Punaisellamerellä vuoden 2023 lopulla alkaneet taistelut Houthi-drooneja ja laivantorjuntaohjuksia vastaan ​​sekä Ukrainassa ohjuksia ja droneja vastaan.

ASter fregatti Alsace
Ranskan laivaston Languedoc- ja Alsacen fregatit ampuivat yli 22 Aster 15- ja 30 ohjusta Punaisellemerelle.

Eurooppalainen ohjus oli siihen asti osoittanut merkittäviä ominaisuuksia, mutta koelaukausten ja harjoitusten aikana, mukaan lukien kansainväliset, erityisesti Ranskan, Italian ja jopa Ison-Britannian laivaston fregattien ja hävittäjien laivastoversiot.

Koska Aster ei kuitenkaan voinut luottaa "Combat Proven" -merkintään eikä eurooppalaisen ohjusten valmistajan etusijalle pitkän kantaman ilmatorjuntaohjusten alalla, Asterilla oli suuria vaikeuksia vakiinnuttaa asemansa kansainvälisissä kilpailuissa, erityisesti American Patriot, SM-2 ja ESSM vastaan.

Sinänsä kuninkaallisen laivaston, kansallisen laivaston ja Marina Militaren Aster-fregattien intensiivinen käyttö Houthi-drooneja ja risteilyohjuksia vastaan ​​erinomaisella onnistumisasteella merkitsee radikaalia muutosta ohjuksen kuvassa kansainvälisellä näyttämöllä. .

Tämä on erityisen totta, koska ranskalaisesta fregatista Alsace on tullut ensimmäinen eurooppalainen alus, joka onnistui sieppaamaan ei yhtä, vaan kolme ballistista ohjusta torjunta-alukset, jotka työntävät Asterin samalle tasolle kuin American Patriot PAC ja SM-6.

Aster 15 EC -ohjus syrjäyttää Aster 15:n vuonna 2030

Vastatakseen uhan ja kilpailun kehitykseen MBDA on siksi sitoutunut vuonna 2023 kehittämään uusi versio Aster 15:stä. Tämän Aster 15 EC -nimisen ohjuksen on otettava käyttöön vuonna 2030, aluksi ranskalaisen Charles de Gaullen lentotukialuksen 4 SYLVER 43 -järjestelmässä, aluksen kolmannen ja viimeisen suuren teknisen sammutuksen yhteydessä, ennen kuin se sijoitetaan ranskalaisiin fregatteihin. .

Aster 15 EC:n toimintasäde on yli 60 km
Aster 15 EC:n toimintasäde on MBDA:n mukaan yli 60 kilometriä, mikä on huomattavasti parempi kuin ESSM, NASAMS ja IRIS-T SLM.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

6 Kommentit

  1. "Näissä olosuhteissa voi hyvinkin olla, että ranskalais-italialainen (eikä ranskalais-saksalainen) Mamba, joka on hyväksytty ESSI:ssä, vakiintuu nopeasti eurooppalaiseksi standardiksi Berliinin ja Yhdysvaltojen suureksi tyrmistykseksi. , joille aloite oli erittäin tehokas ponnahduslauta eurooppalaisen ilmatorjuntapuolustuksen hallintaan. »

    • Tiedän, että keskusteluja käydään. Mutta tämä ei tule olemaan yksinkertaista, koska Ranskan (ja Italian) liittyminen ESSI:hen on selvää, että Berliinin on suostuttava SAMP/T:n ja MICA VL NG:n integroimiseen. Ja kuten artikkelissa sanottiin, tämä ei toimi, mutta ei ollenkaan Berliinin eikä Washingtonin edun mukaisesti. Mielestäni meidän on odotettava Scholzin lähtöä, jotta tämä toteutuu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit