Kuinka taisteludronit häiritsevät hävittäjälentotoiminnan teollista ja opillista yhtälöä?

Taisteludroneiden, näiden miehittämättömien laitteiden, jotka on suunniteltu suorittamaan tehtäviä hävittäjien sijasta, saapumista odotetaan nyt erityisen paljon. Itse asiassa nämä muodostavat todellisen keskipisteen kuudennen sukupolven taistelulentokoneissa, joihin amerikkalaiset NGADit sekä eurooppalaiset NGF:t ja Tempests kuuluvat.

Jos kaikki ennakoivat tätä väistämätöntä kehitystä, tapa, jolla näitä droneja tullaan käyttämään, ja siten myös tapa, jolla ne suunnitellaan, on edelleen hyvin erilaisia ​​projekteista riippuen.

Niinpä venäläiset suunnittelivat S-70 Okhotnik-B:n, 20 tonnin taisteludroonin, jonka suorituskyky ja varmasti hintakin tuovat sen lähemmäksi perinteistä taistelulentokonetta. MQ-25 Stingray, jonka Boeing on kehittänyt Yhdysvaltain laivaston lentotankkaustehtäviin, on 150 miljoonan dollarin yksikköhinta korkeampi kuin F/A-18 E/F Super Hornetilla ja F-35C Lightningilla. nykyinen taistelulentokone.

Toisaalta tällä alueella Atlantin toisella puolella kehitetyillä uusilla ohjelmilla on taipumus suunnitella paljon taloudellisempia taisteludroneita, kuten Boeingin yhteistyössä Australian kanssa suunniteltu MQ-28 Ghost Bat, jonka yksikköhinta on 10–15 miljoonaa dollaria. Yhdysvaltain ilmavoimat ilmoitti osana NGAD-ohjelmaa, että se pyrkii hankkimaan puolikäyttöisiä taisteludroneja, jotka maksavat neljänneksen ja kolmanneksen F-35A:n hinnasta, eli 22-30 miljoonaa dollaria.

Juuri tähän suuntaan Yhdysvaltain laivasto haluaa nyt erittäin kalliin MQ-25 Stingrayn jälkeen siirtyä, ja viime kädessä amerikkalaisten lentotukialusten hävittäjälaivaston ja operatiivisten paradigmojen myötä. taistelulentokoneiden teolliset näkökohdat.

Yhdysvaltain laivasto haluaa 15 miljoonan dollarin taisteludroneja, jotka lentävät vain 200 tuntia

Se on tässä yhteydessä uusi Collaborative Combat Aircraft tai CCA-ohjelma. Tämän kertoi kontra-amiraali Stephen Tedford, joka johtaa miehittämättömien ilmailu- ja iskuaseiden ohjelman toimeenpanovirastoa tai PEO:ta (U&W), Navy Leaguen vuotuisessa Sea Air Space -konferenssissa tämän viikon alussa.

MQ-25 Stingray Super Hornet -taisteludronit
Yli 150 miljoonan dollarin yksikköhinnalla Yhdysvaltain laivaston MQ-25 Stingray on taisteludrone, jonka hinta on kohtuuton ja ylittää F-35C:n.

Hänen mukaansa Yhdysvaltain laivasto ei aio seurata MQ-25:n lentorataa, vaan kääntyä kohti taisteludroneja paljon taloudellisempi, mukana sen Lightning II, sen Super Hornet ja niiden seuraaja, tuleva NGAD, joka otetaan käyttöön vasta seuraavan vuosikymmenen lopussa.

Tarkemmin sanottuna Yhdysvaltain laivaston tavoitteena on hankkia taisteludroneja, joiden yksikköhinta ei ylitä 15 miljoonaa dollaria. Ennen kaikkea näillä laitteilla tulee olla erittäin alhaiset käyttöönottokustannukset ja ilman ylläpitokustannuksia.

Ja hyvästä syystä niiden tarvitsee lentää vain, parhaimmillaan 200 tuntia, ennen kuin niitä käytetään joko kohteena vihollisen tulen houkuttelemiseksi tai hyökkäysdrooneina. Näissä olosuhteissa ei ole epäilystäkään siitä, että kuluttaisit enemmän kuin on ehdottoman välttämätöntä rajoitetun käyttöiän omaavien droonien suunnitteluun ja rakentamiseen.

Ja lisäys vielä, että viime kädessä Yhdysvaltain laivaston tavoitteena on, että yli 60 % sen taistelulentokoneista koostuisi miehittämättömistä lentokoneista, jotka toimivat ohjattujen lentokoneiden palveluksessa, mutta myös itsenäisesti.

Mitä tulee Yhdysvaltain ilmavoimiin, ensimmäisen näistä droneista on tarkoitus ottaa käyttöön vuosikymmenen lopulla, vaikka tällä hetkellä odotetut kapasiteetit ovat ohjelman tavoitetta pienemmät ja edellyttävät siksi pilotoidun laitteen valvonta ja ohjaus.

Tuleva vallankumous hävittäjälentotoiminnan teollisessa ja budjettimallissa

Näiden tulevien taisteludroneiden suorituskyvystä ja toimintakyvystä koskien raskaita droneja, kuten S-70, Loyal Wingmen -tyyppisiä droneja tai kuluvia droneja, kuten Remote Carrier Expendable, on jo käsitelty lukuisissa erikoislehdistön julkaisemissa artikkeleissa.

S70 Okhotnik-B Su-57
S-70 Okhotnik-B -droonin taistelumassa on 18-20 tonnia, jotta se voi kuljettaa raskaita Su-57-koneita.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 taisteludronea | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit