Hollannissa Naval Groupin tarjous oli 1,5 miljardia euroa halvempi kuin Saab-Damenin

Vain kuukausi sitten Haag ilmoitti, että Blacksword Barracuda -sukellusveneeseen perustuvan Ranskan laivaston ryhmän ehdotusta oli suositeltu hollantilaisen Dameniin liittyvän ruotsalaisen Saabin ehdotukseen Walrusin neljän sukellusveneen korvaamiseksi. Alankomaiden kuninkaallisen laivaston luokkaa.

Heti kun päätös julkistettiin, Saab ja Damen kyseenalaistivat sen pätevyyden, joka puolusti tehokkaampaa tarjousta sekä toiminnallisesta että teollisesta näkökulmasta ja lupasi olla lopettamatta tähän.

Yrityksillä oli kuukausi aikaa valittaa Hollannin ministeriön päätöksestä Hollannin tuomioistuimiin. Tämä ajanjakso on nyt päättymässä, eivätkä Damen tai Saab ole tehneet valitusta.

Ja hyvästä syystä! Vaikka he lupaavatkin viedä kamppailun tästä lähtien Hollannin parlamenttiin, käy ilmi, että Naval Groupin tarjous, jonka kokonaissummaa ei vielä kerrota, oli 1,5 miljardia euroa halvempi kuin Saabin ja Damenin ehdottama.

Saab-Damen kyseenalaistaa "yksityiselle yritykselle saavuttamattoman" hinnan Naval Groupin Blacksword Barracuda -sukellusveneen edessä

Kaataa selittää tällaisen hintaeron, jonka voidaan arvioida olevan 25 - 33 % kokonaishinnasta, hollantilainen laivastoryhmä ja sen ruotsalainen kumppani korostavat mallinsa ylivoimaisia ​​käyttöominaisuuksia, mutta eivät anna mitään yksityiskohtia näiden väitteiden tueksi.

A26 Blekinge
Saab-Damenin tarjous perustui ruotsalaisen A26 Blekinguen evoluutioon, sukellusveneeseen, joka on suunniteltu erityisesti Itämerellä toimimaan.

Voimme myös kyseenalaistaa näitä siinä määrin, että objektiivisesti tarkasteltuna viisi merivoimaa ja 16 esimerkkiä ovat valinneet Naval Groupin sukellusveneet viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, eikä vähiten (Brasilia, Chile, Intia, Indonesia, Malesia), Saab ja Kockums eivät enää vieneet sukellusveneitä kahdesta Archer-luokan aluksesta Singaporeen, mutta 2010-luvun alussa käytetyt Västergötland-luokan alukset otettiin käyttöön vuosina 1986 ja 1987.

« Lopputulokseen vaikuttaa suhteettoman paljon erittäin alhainen hinta [Naval Groupilta], joka on selvästi alle yksityisten puolustusyritysten realistisen hinnan.", voimme lukea tätä aihetta käsittelevästä lehdistötiedotteesta, joka viittaa siihen, että hintaero olisi sidoksissa Naval Groupin julkiseen osakeyhtiöasemaan, Ranskan valtio omistaa 62,25 prosenttia konsernista, Thales 35 prosenttia ja saldo, 1,75 %, yrityksen työntekijöiden toimesta.

Huomaa, että Damen ei myöskään esitä tässä mitään seikkaa, joka oikeuttaisi Ranskan valtion erityistehtävän tällä alalla. Tämä ei ole ensimmäinen kerta hollantilainen ryhmä tuomitsee Naval-ryhmän julkisen omistuksen, kuten espanjalainen Navantia tai italialainen Fincantieri, mikä hänen analyysinsa mukaan vääristäisi kilpailua.

Tosiasia on, että tällaisella hintaerolla ymmärrämme, että hollantilaisilla päättäjillä oli suuria vaikeuksia saada kansalliset mieltymykset peliin, varsinkin kun Damen itse käytti hyväkseen houkuttelevampaa tarjousta hankkiakseen rakennusalan F126-fregatteja. Saksalainen Bundesmarine Reinin toisella puolella olevien teollisuusmiesten suureksi tyrmistykseksi.

Saab ja Damen lupaavat enemmän investointeja Hollannin teollisuuteen kuin Naval Group

Jos Saab ja Damen ovat kuitenkin luopuneet oikeustoimista, tietäen hyvin, että tällaisella hintaerolla se olisi ollut hukkaan heitettyä vaivaa, he eivät ole luopuneet ranskalais-hollantilaisen ohjelman suistamisesta.

Naval Group Blacksword Barracuda
Blacksword Barracuda lupaa olla erittäin suorituskykyinen sukellusvene. Ihmettelemme, mitä ylivoimaista suorituskykyä Saabin ja Damenin tarjonta voi vaatia?

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Puolustusuutiset | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

12 Kommentit

 1. Palkkakustannukset PB:n ja RFA:n välillä eivät ole todellisuudessa erilaisia, joten rakentamiseen liittyvät välittömät muuttuvat kustannukset
  Toisaalta kiinteiden kustannusten, jotka edustavat helposti vähintään 40 % (rekrytointi/koulutus, erikoiskoneet, infrastruktuuri, ohjelmistot, T§D, testit, alihankkijoiden pätevyys) alihankkijoille, on oltava suhteeton. , Naval on julkaissut vähintään yhden soumin vuodessa 80 vuoden ajan, vähintään 5-8 kertaa enemmän kuin SAAB.
  Voimme lisätä yli 2 miljardia euroa, jotka Australia on maksanut laskulle ja korvaukseksi... (ilman metallilevyjen leikkausta, mutta viikko ennen...! En tunne Naalia ja heidän alihankkijoitaan, Safrania, Jeumontia, Thales yms., mutta niissä on varmasti digitaalinen infra pitkälti amortoitunut (CAD, DTP, PLM, jopa digitaalinen kaksois) ja paikallaan, jossa muokkaat kaikkea napsautuksella (no melkein..)
  DGA, mutta myös Intia, Brasilia ja erityisesti Australia ovat tukeneet PB:tä...suuruusluokka ei ole poikkeava taulukon kulmakiven kanssa
  FYI NG julkaisee tulokset.. eikä se menetä rahaa ollenkaan, päinvastoin

 2. HAAG (ANP) – Saksalainen thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) vastustaa menetettyä sopimusta neljän sukellusveneen rakentamisesta Alankomaille. Hallitus on tehnyt sopimuksen ranskalaisen kilpailijan Navalin kanssa. Ministeriön tietojen mukaan vain tkMS on vastustanut alustavaa myöntämispäätöstä.

  Ministeriö vahvistaa näin De Telegraafin aiemman raportin. Tiedottaja ei halua sanoa mitään olennaista tkMS:n vastalauseesta. De Telegraafin mukaan saksalaiset ovat vihaisia, koska Alankomaiden hallitus sanoi aluksi haluavansa suhteellisen standardoidun sukellusveneen "hyllyltä", mutta valitsi lopulta laivaston mittatilaustyönä valmistetut sukellusveneet.

  TkMS ei ollut heti saatavilla kommentoitavaksi.

  Naval työskentelee hollantilaisen merenkulkuyhtiön Royal IHC:n kanssa sukellusveneissä. Toinen hollantilainen yritys, laivanrakentaja Damen, yritti menestymättä miljardin dollarin tilausta yhdessä ruotsalaisen Saabin kanssa. Damen ja Saab kertovat sosiaalisessa mediassa LinkedInissä, etteivät aio valittaa väliaikaisesta tuomiosta.

  • On ymmärrettävä, että jos Naval Group konsolidoi Blacksword Barracuda -ohjelman Alankomaissa, TKMS:n tai Kockumien on hyvin, hyvin monimutkaista sijoittaa omat laivansa tällaisella hintaerolla yhdeksi tai kahdeksi vuosikymmeneksi. Ymmärrämme, että kumpikaan heistä ei anna periksi helposti. Heidän tulevaisuutensa on tässä vaakalaudalla.

   • SM:ssä Kockumien tilanne on ollut huono 20 vuotta, ne hylättiin Australiassa Collinsien kalliiden seikkailujen jälkeen, TKMS osti ja sen jälkeen SAAB (ja Ruotsin hallitus) otti haltuunsa, surkeat suhteet TKMS:n kanssa, suuri osa laitteet tulevat Safranilta, Jeumontilta, Thalesilta, IX blue/Exaililta, Saftilta..ei enää vientisopimuksia..heikoin lenkki
    Yhdysvaltain Carlyle-rahasto osti TKMS:n juuri (15 päivää sitten!), koska Thyssenillä ei mene hyvin. Jos tämä on totta, oikeudellinen argumentti on heikko ”SM?
    Mitä tulee tukiin... hallituksen pelastaman Saabin välillä. Ruotsalaiset ja TKMS ottavat haltuunsa Wismarin rakennustyömaat (Ex DDR) säilyttääkseen työpaikat idässä... (ilman apua tietysti) ei ole ollenkaan varmaa, mutta ei ollenkaan, että maakaasu on "tuetuimmin" .Toinen tapaus Bryssel-tyylisestä "valehtelijapokerista"!

    TKMS:n markkinaosuus laskee NG:hen verrattuna niissä soumeissa, joissa Scorpène itse asiassa korvaa 209:n (Intia, Brasilia, Chile, Indonesia jne. NL:n sopimus, joka myönnettiin jopa uudelleen SAAB:lle / Damenille poliittisesti). kova isku. Vuosina 1943/44 saksalaiset "keksivät modernin XNUMX-luvun SM:n"...konservatiivisuutta? teknologista itsepäisyyttä? Kuuntelemassa asiakkaita..?
    Tulos on siellä

     • Minun mokani
      Kauppaa ei ole saatu päätökseen ja Saksan hallitus KfW:n kautta (eräänlainen BPI:n saksalainen versio) ottaisi 20% vähintään ekopressin mukaan myös liitoilta
      Maaliskuun lopun jälkeen ei oikeastaan ​​mitään uutta
      Rahaston ongelma on se, että määritelmän mukaan sen on "tultava ulos" jonain päivänä.. Yllättävää liiketoiminnassa, jonka syklit ovat yhtä pitkiä kuin sumeet.. Hallituksen implisiittinen sitoutuminen maskin a de:n tilauksiin (ja marginaaleihin jne.) tosiasiallinen kansallistaminen (poliittisesti mahdotonta myydä)?

     • Tämän täytyy olla kova neuvottelu Pistoriuksen ja Scholzin välillä tästä aiheesta. B. Pistorius on tällä hetkellä Reinin toisella puolella parhaimmillaan arvostettu poliittinen hahmo, ja hän on erittäin kiinnostunut jatkamaan vauhtiaan. On myös mielenkiintoista huomata, että Saksan puolustusministeriö voi tuottaa huippupoliittisia hahmoja sekä maassa että Euroopassa.

 3. Tkms luo vilinää saadakseen ihmiset uskomaan, että se allekirjoittaa Intian kanssa 6 neliömetrin toimituksen osana p75I-ohjelmaa. Tällä hetkellä Naval Group pystyy toimittamaan intialaisen telakan kautta kolme skorpeenia täydentääkseen kuusi jo rakennettua telakkaa. Hollannin parlamentti äänestää kesäkuussa.

 4. Olen kotoisin Cherbourgista. Kenellä ei ole muistia "arsenaalityöntekijöistä", jotka 11-luvulla kulkivat Cherbourgin kaduilla neljä peräkkäin polkupyörällä klo 30 lounaalle kotona, ei voi olla aavistustakaan sukellusveneiden rakentamisen upeasta historiasta. tässä Cotentinin satamassa, jossa Napoleon halusi uudistaa Egyptin ihmeitä, myös helmi Normandian maisemassa😉

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit