Voivatko puolustuseurobondit tasapainottaa Euroopan armeijoiden hankinnat?

Viron pääministeri Kaja Kallas ehdotti muutama päivä sitten puolustuseurobondilla rahoittamaan EU:n armeijoiden nopeaa nykyaikaistamista koskevaa eurooppalaista suunnitelmaa.

Covid-kriisin koronabondilla, myös näillä puolustusvoimien euroobligaatioilla olisi mahdollista voittaa budjettirajoitteet, jotka nykyään haittaavat eurooppalaisia ​​armeijoita niiden modernisointipyrkimyksissä ja valtioita Ukrainalle antamassa sotilaallisessa tuessa.

Tämä aloite voisi kuitenkin sen suunnittelusta riippuen olla myös arvokas väline Euroopan puolustusteollisuuden laajentamiseen ja nykyaikaistamiseen, erityisesti rohkaisemalla eurooppalaisia ​​kääntymään nykyistä enemmän kohti sotilasvarusteita, jotka on suunniteltu ja valmistettu vanhalla mantereella.

Vain 22 prosenttia EU:n armeijoiden hankinnoista koskee eurooppalaisia ​​puolustusyrityksiä

Todellakin, tuoreen raportin mukaan julkaissut IRIS, ranskalaisen ajatushautomon, eurooppalaisten puolustusmateriaalien ja -varusteiden osuus vanhan mantereen armeijoiden viimeaikaisista hankinnoista olisi vain 22 %, kun taas Yhdysvallat yksin hankkisi 63 % Euroopan kokonaisinvestoinneista. tällä alueella.

F-35 USAF Elephant Walk
Euroopan armeijan viime vuosina puolustustarvikkeiden hankintaan käyttämistä 100 miljoonasta eurosta 63 miljoonaa on käytetty Yhdysvalloissa, 15 miljoonaa Euroopan ulkopuolisissa maissa ja vain 22 miljoonaa tukikohdan sisällä.

Tämä prosenttiosuus ei sinänsä ole yllätys. Itse asiassa amerikkalaiset valmistajat ovat viime vuosina voittaneet leijonanosan Euroopan maiden myöntämistä asesopimuksista, myös aloilla, joilla eurooppalaisella teollisuudella on tehokkaita ja kilpailukykyisiä tarjouksia.

Ajattelemme luonnollisesti hyökyaalto F-35, jonka valitsee tai pian valitsee yli viisitoista eurooppalaista ilmavoimaa, mukaan lukien maat, joissa on paikallisesti suunniteltu korkean suorituskyvyn taistelulentokoneita, kuten Saksassa, Italiassa ja todennäköisesti pian Espanjasta, kanssa Typhoon.

Tämä pätee myös ilmatorjuntaan, kun Patriot on valinnut viisi Euroopan maata, joissa eurooppalainen SAMP/T Mamba, vähintään yhtä tehokas ja halvempi, on käytössä vain Ranskassa ja Italiassa. suunnitteli sen.

Yhdysvaltojen lisäksi muut maat ovat viime vuosina tehneet näyttäviä läpimurtoja Euroopassa, erityisesti Etelä-Korea K2-panssarivaunulla ja itseliikkuvalla K9-tykillä tai jopa Israel. ATMOS-tykki, tai jopa erilaisia ​​ohjusjärjestelmiä, kuten SPIKE-panssarintorjuntaohjus.

Joka kerta on olemassa ainakin yksi, joskus useampikin eurooppalainen laitteisto, jonka suorituskyky on sama tai jopa ylivoimainen, mutta kuitenkin Euroopan armeijat ja johtajat, jotka ovat samalla validoineet eurooppalaisen strategisen kompassin, jättäneet sen huomiotta pyrkien täsmällisesti EU:n strateginen autonomia puolustusteollisuuden alalla.

Eurooppalaisten laitteiden hankinnan asettaminen Eurobond Defense -mallin ytimeen

Tämä on juuri silloin, kun periaate Puolustuseurobondit, Viron pääministeri Kaja Kallasin ehdotus, jonka tarkoituksena on rahoittaa eurooppalaisten armeijoiden nykyaikaistamista uhan nopean kehityksen vuoksi, voi olla ratkaiseva ja jäsentävä rooli EU:n armeijoiden syvällisen kulttuurisen muutoksen puolesta.

Euroobligaatioiden puolustus Kaja Kallas
Münchenin turvallisuuskonferenssissa 2024 puhunut Viron pääministeri Kaja Kallas kannatti ajatusta 100 miljardin euron eurooppalaisesta rahastosta, joka on tarkoitettu Euroopan armeijoiden nykyaikaistamiseen ja jota rahoitetaan puolustuseurobondeilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustusanalyysi | Puolustusteollisuuden alihankintaketju

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit