Onko sähkötykin tulevaisuus pienkaliipereissa ja ilmatorjuntapuolustuksessa?

- Mainonta -

Jos Yhdysvallat lopetti sähkötykki- tai rautatykkiohjelmansa vuonna 2021, muut ohjelmat ympäri maailmaa ovat jatkaneet tällä tavalla ja näyttävät nyt saavuttavan tiettyä teknologista kypsyyttä.

Tämä koskee erityisesti kiinalaista ohjelmaa, joka näyttää olevan yhä lähempänä toimintatestejä, jos uskomme tästä hankkeesta vastaavien kiinalaisten insinöörien viimeaikaisia ​​lausuntoja. Mutta Kiina ei ole ainoa, joka pääsee lähemmäksi toimivaa ratkaisua, vaan myös Japani ja Ranska ovat siirtymässä sinne nopeasti.

Näillä ohjelmilla on samanlaisen aikataulun lisäksi yhteinen teknologinen lähestymistapa. Todellakin, kaukana siitä, että he pyrkivät jäljittelemään suuren kaliiperin amerikkalaista järjestelmää, korvaamaan perinteisen tykistön, he kaikki kääntyivät paljon pienempikaliiperisiin ammuksiin tehdäkseen ilmatorjunta-, ohjustentorjunta- ja drone-järjestelmiä, joilla on ainutlaatuiset ominaisuudet ja merkittäviä.

- Mainonta -

Miten sähkötykki eli Railgun toimii?

Ruudin ilmestymisestä Kiinaan 1000-luvulla lähtien tykit, haubitsat ja muut tuliaseet ovat kaikki toimineet samalla tavalla. Palaessaan jauhe vapauttaa suuren määrän kuumaa kaasua, joka työntää ammuksen aseen piippuun ja antaa sille sen liikeradan.

rautatiease sähkötykki kiinalainen LST
Yksi lähikuvista Kiinan laivaston LST:hen testattavaksi asennetusta kiinalaisesta Railgunista

Kymmenen vuosisadan aikana on tietysti tapahtunut monia edistysaskeleita, olipa kyse sitten ruuvien laadusta, putkien vastusta ja pituudesta, ammusten laadusta jne. Siten nykyaikaisilla tykistöjärjestelmillä on erittäin korkea suorituskyky. Toinen maailmansota, jonka kantama on usein yli kolminkertainen tietyllä kaliiperilla ja vertaansa vailla oleva tarkkuus.

Sähköase käyttää sähkömagneettista kenttää antamaan kiskolle sijoitetulle ammukselle sen alkunopeuden. Teoreettisesta näkökulmasta tämä ratkaisu tarjoaa lukuisia etuja, kunhan käytettävissä on tehokas sähkölähde.

- Mainonta -

Erityisesti se mahdollistaa jauhevaraston luopumisen, joka on sekä iso että erityisen vaikea kuljettaa ja joka aiheuttaa merkittäviä riskejä taistelussa. Lisäksi sen avulla on mahdollista antaa ammukselle alkunopeus, joka on paljon suurempi, samalla putken pituudella kuin jauhepropulsiolla, mukaan lukien yliäänikynnyksen yli.

Itse asiassa se mahdollistaa sellaisten kantojen tai korkeuksien saavuttamisen, joihin tavanomaiset tykistöjärjestelmät eivät pääse. Niinpä Yhdysvaltain laivasto arvioi testiensä aikana, että sen Rail Gun -ohjelma voisi saavuttaa 200 km:n kantomatkan 7 Machin ulostulonopeudella ja jopa yli 350 km:n, jos tämä nopeus nostettaisiin 10:een.

Amerikkalaisen suuren kaliiperin Railgun-ohjelman umpikuja

Railgun ei kuitenkaan ole ilman rajoituksia. Kuten aiemmin todettiin, sillä on oltava käytettävissään merkittävää sähkötehoa, kuten suurienergisiä armeijoita, lasereita tai mikroaaltouunikanuoneja.

- Mainonta -
Railgun Yhdysvaltain laivasto
Yhdysvaltain laivaston ohjelma hylättiin heinäkuussa 2021

Ennen kaikkea se aiheuttaa polton aikana erittäin merkittäviä lämpö- ja mekaanisia rasituksia putkeen. Nämä rajoitteet johtivat Yhdysvaltain laivasto heittää pyyhkeen heinäkuussa 2021Railgun-ohjelmaan liittyen, ei käyttämättä siihen 500 miljoonaa dollaria.

Tämä vuonna 2005 käynnistetty ja BAe:lle uskottu ohjelma oli varustaa Zumwalt-luokan hävittäjät kiskoaseella pintasodankäyntiä ja maaiskuja varten.

Yhdysvaltain laivaston kannalta kyse oli laivantorjuntaohjusten ja risteilyohjusten käytön korvaamisesta mahdollisuuksien mukaan, koska ne ovat erityisen kalliita ja yhä haavoittuvampia nykyaikaiselle ilmatorjuntajärjestelmälle.

Yhdysvaltain laivaston sähkötykki oli toiminnaltaan suurikaliiperinen. Sellaisenaan se käytti hypersonic HPV-ammuksia, joiden oli tarkoitus myös aseistaa Zumwaltin 155 mm AGS-järjestelmän aseet, koska se oli hylätty.

Tehdyistä ponnisteluista huolimatta amerikkalaiset insinöörit eivät kuitenkaan ole koskaan onnistuneet suunnittelemaan tämän kaliiperin kiskopistoolia, joka kestäisi syntyviä rasituksia. Itse asiassa vain muutaman laukauksen jälkeen käytetty putki muuttui käyttökelvottomaksi ilman, että tähän löydettiin mitään ratkaisua.

Railgun BAe
Lämmönpäästöt ja mekaaniset rasitukset ovat erittäin merkittäviä kiskoaseella ammuttaessa.

Itse asiassa 16 vuoden työskentelyn jälkeen ohjelma hylättiin, ja Amerikan Admiraliteetti katsoi sen olevan teknologinen umpikuja.

Kiinalaisen sähkötykin kaliiperi olisi 25 mm

Jos Yhdysvallat on hylännyt Railgun-ohjelmansa, niin ei ole käynyt muissa maissa. Tämä koskee erityisesti Kiinaa, jonka viimeisimmät julkaisut viittaavat siihen, että se saattaa olla lähellä käyttöönottoa.

Kiinan lehdistö paljastikin, että testien aikana prototyyppi olisi onnistunut ampumaan 120 laukausta peräkkäin, ilman putken vaihtoa. Tässä suhteessa hän olisi 100 000 anturia havaitsemaan heikkouksia ennakoiden, korjata ne ja mukauttaa laukausta vastaavasti.

Tämän saavuttamiseksi kiinalaiset eivät ole suunnitelleet innovatiivista metalliseosta tai erityisen innovatiivisia teknologioita. He ovat kuitenkin vähentäneet aseen kaliiperia. Tämä olisi itse asiassa vain 25 mm, eli kevyen kanuunan kaliiperi, kuten se, joka aseistaa hyvin lyhyen kantaman SHORAD-ilmatorjuntajärjestelmiä, tai keskikokoisia panssaroituja ajoneuvoja, kuten VBCI.

Rautatiease LST Kiina
Kiinalainen LSt Rail-aseohjelman testauksen aikana.

Vaikka PLA Naval Engineering Universityn insinöörit ovat kaliiperiltaan vähäisempiä, ne väittävät 6 Mach:n ulostulonopeuden ja ilmoitetun 100 ja 200 km:n toimintasäteen, mikä on lähellä vuonna 2021 hylätyn amerikkalaisen ohjelman tavoitetta.

Tällaisella kaliiperilla on todennäköistä, että kiinalainen Railgun pyrkii ennen kaikkea suunnittelemaan keskipitkän ja pitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmän, ei vaihtoehtoa perinteiselle tykistölle.

Ranskan ja japanin ohjelmissa on myös alennettu kaliiperi

Kiina ei ole ainoa, joka on sitoutunut kehittämään pienemmän kaliiperin Railgun, joka on suunniteltu erityisesti ilma-, drone- ja ohjustentorjuntaan.

Tämä koskee erityisesti Japanin Railgun-ohjelmaa. Se julkistettiin vuonna 2022, ja sitä on kehitetty vuodesta 2016 lähtien Teknologia- ja logistiikkahankintaviraston eli ATLA:n toimesta.

Japanilainen sähkötykki
Japanilainen tykki oli ensimmäinen, joka dokumentoi laivaston ampumisen lokakuussa 2023

Tämän sähkötykin on saavutettava kuonon ulostulonopeus 2 m/s, tai Mach 7, ja sen pitäisi mahdollistaa Japanin saariston ilmatorjunta- ja erityisesti ohjuspuolustus.

Le Japanilaisen rautatikeen ensimmäinen testi lokakuussa 2023, ja ohjelman pitäisi saada vuonna 2024 lähes 24 miljardin jenin eli 160 miljoonan dollarin tutkimus- ja kehitysbudjetti, joka on lähes neljä kertaa suurempi kuin vuonna 4,8 hänelle osoitettu 2022 miljardia jeniä.

Ranska on myös tällä alalla edelläkävijä. DGA:n mukaan Institut Saint-Louis'n eli ISL:n tekemä työ olisi mahdollistanut kaksi prototyyppiä testattiin laboratoriossa.

Ensimmäinen on NGL-60, seuraavan sukupolven Launcher 60:lle, kiskotykki, joka pystyy kuljettamaan 60 mm:n ammuksia, joiden massa on yksi kilogramma, ulostulonopeudella 2000-3000 km/h, eli 5 ja 8 Mach välillä. .

CGA sähköasefregatti
DGA on mukana kahdessa sähkömagneettisessa aseohjelmassa.

Toinen on Rafira, Rapid Fire Railgun, 25 mm:n tykki ilmatorjuntatavoitteella, jolla on sama suorituskyky, mutta suunniteltu ampumiseen. rafales tuettu. Vuonna 2028 on määrä esitellä merivoimien demonstraatio, jossa DGA arvioi, että laivaston alustat soveltuvat parhaiten rautatieaseiden sähkötarpeisiin.

Ilma-, drone- ja ohjustentorjunta perinteisen tykistön sijaan

Kiinan, Japanin ja Ranskan ohjelmien tavoitteena on ennen kaikkea suunnitella ilma-, ohjus- ja drone-puolustukseen erikoistunut rautatykki ja laittaa taustalle sen käyttö vaihtoehtona suurikaliiperiselle tykistölle. .

Tämän ratkaisun käyttö tällä alalla ei suinkaan edusta "oletusvalintaa", joka liittyy tämän hetken teknisiin rajoituksiin, vaan tarjoaa lukuisia lisäarvoja, joko tavanomaisen ilmatorjuntatykistön tai torjunta-aineen edessä. lentokoneiden ohjuksia.

Suuren kuonon poistumisnopeuden ansiosta kiskoaseet mahdollistavat itse asiassa paitsi suuremman kantaman ja suuremman maksimikorkeuden saavuttamisen, myös tiukemman lentoradan saavuttamisen suurella etäisyydellä ja paljon suuremman kulkunopeuden saavuttamisen. järjestelmän tarkkuuden lisääminen myös pitkällä kantamalla.

Kuva Rail Gun prototyypistä, jonka ATLA on kehittänyt Japanissa Railgun sähkötykki | Puolustusanalyysi | Ilmaiset tuotteet
Onko sähkötykin tulevaisuus pienkaliipereissa ja ilmatorjuntapuolustuksessa? 8

Samanaikaisesti jokaisen laukauksen hinta on huomattavasti alhaisempi kuin ilmatorjuntaohjuksen hinta, joten se on suosituin ase drone-hyökkäyksiä vastaan.

Lopuksi sen jatkuva tulinopeus, korkea katto ja ammusten alkunopeus antavat sille ohjus- ja ballistisia kykyjä, mikä mahdollistaa muiden olemassa olevien järjestelmien täydentämisen, erityisesti silloin, kun hyökkäyksiä pyritään kyllästämään. puolustukset.

Yhteenveto

Ei suinkaan hylätty, vaan amerikkalaisen rautatykin epäonnistumisen jälkeen näyttää siltä, ​​että erilaiset sähköaseohjelmat ympäri maailmaa ovat saaneet inspiraationsa siitä, jotta ne eivät toistaisi samoja virheitä.

Erityisesti tämän alan edistyneimmät ohjelmat Kiinassa, Japanissa ja Ranskassa ovat kaikki päättäneet käyttää ammuksia, joiden kaliiperi on paljon pienempi kuin Yhdysvaltain laivaston käyttämät ammukset.

Jos tämä lähestymistapa näyttää mahdolliseksi kiertää amerikkalaisten kohtaamat tekniset umpikujat, se mahdollistaa myös ilma-, ohjus- ja drone-puolustukseen erikoistuneiden järjestelmien suunnittelun, joihin Railgun tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden. -arvot.

Nykyisten ohjelmien tekniset tai toiminnalliset testausvaiheet pitäisi aloittaa lähivuosina. Voi hyvinkin olla, että kiskotykki löytää täyden paikkansa maailman arsenaaleista, erityisesti laivaston alalla, joka soveltuu erityisen hyvin tähän käyttöön.

Artikkeli 18. maaliskuuta, täysi versio 21. huhtikuuta 2024 asti

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit