Ammustapahtuman jälkeen belgialaisen fregatti Louise-Marie näkee sen lähettämistä Punaisellemerelle lykättynä

Matkalla Välimerelle liittyäkseen Aspide-operaatioon Punaisellamerellä Belgian Marine Componentin fregatti Louise-Marie osallistui harjoitukseen testatakseen kykyjään vastata Houthi-droneiden aiheuttamaan uhkaan.

Onnea hänelle. Itse asiassa tässä yhteydessä RIM-7 Sea Sparrow -ohjus, joka oli tarkoitus lähettää sieppaamaan kohdedronea, jäi jumissa Mk48-siiloonsa, mikä aiheutti harjoituksen epäonnistumisen ja päätöksen lykätä belgialaisen fregatin käyttöönottoa Punainen meri.

Tämä on kolmas suuri välikohtaus, joka liittyy maa-ilma-ohjusten sijoittamiseen ensimmäisenä aikomuksena eurooppalaisella Naton fregatilla kahdessa kuukaudessa. Tämä kyseenalaistaa useiden liittouman merijalkaväen operatiivisen valmiuden, vaikka uhka on suurempi kuin koskaan viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana.

Belgian Marine Component, erityisen kompakti laivasto

Vaikka maalla on vain 67 kilometriä rantaviivaa, Belgiassa sijaitsee Euroopan toiseksi suurin kauppasatama ja maailman 13. sijalla oleva Antwerpen-Bruges, jossa kuljetetaan 271 miljoonaa tonnia vuosittain Rotterdamin sataman 440 metrin jälkeen. Hollantilainen naapuri.

Antwerpenin satama
Antwerpen-Brugesin satama on Euroopan unionin toiseksi suurin satama 271 miljoonan tonnin vuotuisella jälleenlaivauksella.

Lisäksi sen 3 500 km2:n talousvyöhyke ylittää pinta-alaltaan useita maan alueita. Vielä, merikomponentti, Belgian laivaston virallinen nimitys, on yksi Euroopan pienimmistä merivoimista, ja sillä on vain 1 500 miestä, mukaan lukien 200 reserviläistä, viisi Tripartite-miinanmetsästäjää, 2 Castor-luokan partiovenettä ja ennen kaikkea kaksi Karel Doorman -luokan fregattia. Leopold 1ᵉʳ ja Louise-Marie.

Tästä muodosta huolimatta Marine Component on erittäin aktiivinen ja osallistuu usein kansainvälisiin harjoituksiin ja merivoimien reaktiojoukkoon, erityisesti Naton sisällä, tai säännöllisesti mukana ranskalaisen lentotukialuksen Charles de Gaullen mukana.

Näin Louise-Marien oli määrä liittyä eurooppalaiseen Aspide-operaatioon Punaisellamerellä 12. huhtikuuta suojellakseen kaupallista liikennettä Houthi-ohjuksilta ja droneilta. Tätä tarkoitusta varten fregatti osallistui välimerellä suoritettuun tuliharjoitukseen, jonka tarkoituksena oli ottaa vastaan ​​ja tuhota kohdedrone, joka toistaa huthi-kapinallisten käyttämien hyökkäysdroneiden ominaisuuksia amiraali Michel Hofmanin, päämajan päällikön läsnä ollessa. Belgian armeijat.

Epäonnistui RIM-7 Sea Sparrow -ohjustuli kohdedronea vastaan ​​Välimerellä

Harjoitus ei kuitenkaan sujunut odotetusti. Todellakin, RIM-7 Sea Sparrow -ohjus, fregatin tärkein ilmatorjunta-ase, on jäi jumiin Mk48-järjestelmän pystysiiloon.

Tapauksesta on toistaiseksi kerrottu vain vähän yksityiskohtia. Parhaimmillaan tiedämme, että belgialainen fregatti ei kyennyt sieppaamaan dronea toisella ohjuksella eikä sen 76 mm:n OTO-Melara-tykillä tai sen CIWS-maalivahdilla 30 mm:n etäisyydeltä.

fregatti louise-marie ampuu Sea Sparrow -ohjuksen
RIM-7 Sea Sparrow -ohjuksen laukaisu belgialaiselta Louise-Marie-fregatilta

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Flotte de surface | Actualités Défense | Belgique

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit