Onko SSN-AUKUS realistinen vaihtoehto Kanadalle?

Pääministeri Justin Trudeau ilmoitti Kanadan armeijoiden innokkaasti odottaman ilmoituksen Ottawan tulevasta puolustusmenojen lisäyksestä, että hän oli puhunut amerikkalaisten, brittiläisten ja australialaisten kollegojensa kanssa Kanadan mahdollisesta jäsenyydestä AUKUS-liittoumaan. .

Johtaja ilmoitti myös keskusteluista näiden samojen keskustelukumppaneiden kanssa, jotta Ottawa voisi mahdollisesti liittyä SSN-AUKUS-ohjelmaan, jonka tavoitteena on suunnitella uuden sukupolven ydinsukellusvene varustamaan Britannian ja Australian laivastot.

Jos ydinvoiman valinta tuleville kanadalaisten hyökkäyssukellusveneille olisi kuitenkin järkevää, kaikki muut tätä hypoteesia koskevat parametrit, aina aikataulusta tällaisen ohjelman kustannuksiin, soivat Kanadan todellisuuksiin.

Kohti AUKUS-allianssin laajentamista Kiinan kohtaamiseen Tyynellämerellä

Yhdysvallat on useiden viikkojen ajan lisännyt diplomaattisia avauksia yrittääkseen vahvistaa AUKUS-liittoumaa Kiinan kanssa kasvavien jännitteiden edessä. Siksi aihe otettiin esille Japanin pääministerin Fumio Kishidan kanssa, hänen virallisen vierailunsa yhteydessä Washingtoniin tapaamaan presidentti Bideniä.

Taigei-luokan JSDF-sukellusvene
Japanilla on tehokas perinteinen sukellusvenelaivasto, joka modernisoituu nopeasti ensimmäisten litiumioniakuilla varustettujen sukellusveneiden Taipein saapuessa.

Tokiolle olisi kysymys liittymisestä AUKUS-allianssin toiseen pilariin, joka koskee vain sotilaallista yhteistyötä, ei sen osallistumista SSN-AUKUS-sukellusveneohjelmaan.

Muista, että Japanin laivaston itsepuolustusvoimilla on jo erittäin tehokas sukellusvenelaivasto, jota ollaan parhaillaan modernisoimassa uusilla Taigei-luokan sukellusveneillä, ensimmäisillä litiumioniakuilla varustetuilla aluksilla. Lisäksi perustuslaillisesti maa ei pysty käyttämään joukkojaan, mikä rajoittaa merkittävästi ydinkäyttöisten sukellusveneiden käyttökelpoisuutta.

Justin Trudeau keskustelee neuvotteluista Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Australian kanssa liittymisestä AUKUSiin

Tämä ei kuitenkaan päde ollenkaan Kanadaan. Ottawalla ei ole vain AUKUS-allianssin kolmen perustajajäsenen kanssa jäsenyyttä Five Eyes -järjestössä, joka on Yhdysvaltojen lähimmät liittolaiset, mutta maalla ei ole perustuslaillisia rajoituksia, jotka ohjaavat japanilaisten asevoimien käyttöä.

Lisäksi Kanadan kuninkaallinen laivasto on käynnistänyt ohjelman korvaa sen neljä Victoria-luokan sukellusvenettä kuudesta kahteentoista uudella sukellusveneellä, vahvistaakseen samanaikaisesti läsnäoloaan Atlantin ja Tyynenmeren rannikoilla.

Vctoria-luokan sukellusvene
Kanadan kuninkaallisen laivaston 4 Victoria-luokan sukellusvenettä otettiin käyttöön vuosina 1990-1993.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ydinhyökkäyssukellusvene SSN SSN | Puolustusanalyysi | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

 1. Hyvää yötä M. Wolf,

  Kiitos jälleen mielenkiintoisista artikkeleistasi.
  Minulla on kysymys Naval Groupin tuotantokyvystä sukellusveneiden alalla.
  Sillä jos Naval Group on pitkälle ranskalaisessa Suffren-sarjassa, tulee 4 (5?) uutta SSBN:ää, jotka lupaavat olla "hirviöitä", joilla on monimutkainen rakenne. Voidaan lisätä 4 hollantilaista Barracudaa, ja miksi ei muutama Scorpène ostajille, joilla ei ole taitoja rakentaa niitä (mikä ei päde Indonesiaan, joka haluaa, jos ymmärrän oikein, rakentaa Scorpènensa kotonaan teknologian siirrossa) . Kysymys on siis Naval Groupin rakennuskapasiteetista.
  Eikö ranskalaisiin telakoihin vaikuttaisi sama ongelma kuin amerikkalaisilla telakoilla? Koska jos Naval Group ei ole kaukana maksimikapasiteeteistaan ​​ja on vain vähän mahdollisuuksia lisätä niitä, Kanadan määräystä (jopa epätodennäköistä) olisi vaikea kunnioittaa.
  Onko sinulla tietoa Ranskan puolelta?
  Parhain terveisin.

  • Hyvää iltaa herra Manciaux
   Se on itse asiassa määräävä parametri. Hollannin tilauksen ja SSBN-numeroiden perusteella voimme katsoa, ​​että Cherbourgin tehdas jää jumissa noin kymmeneksi vuodeksi, ellei teollisuuskapasiteettia lisätä. Indonesiassa ja Intiassa se on paikallista rakentamista, joten ei hätää. Varmaan myös Puolassa. Kanadan osalta epäilen vilpittömästi, että Washington saa Ottawan kääntymään Pariisiin, mutta hinta-argumentti voi vaikuttaa asiaan. Lisäksi tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen he näyttävät palanneen näihin huomautuksiin ja näyttävät olevan kiinnostuneita 3 tai 4 SSK-mallista, nimittäin eteläkorealaisesta KSS-III Dosan Anh Changosta, saksalaisesta Type 212CD:stä ja ehkä japanilaisesta. Soryu. Toistaiseksi Naval Group ei ole saanut viimeaikaista tiedonantoa tästä tiedostosta (toisin kuin kolme aiemmin mainittua), mutta ranskalaiset valmistajat ovat perinteisesti hyvin huomaamattomia kaupallisissa lähestymistavoissaan.
   Jos kuitenkin on tulossa muita tilauksia (Puola, Malesia, Argentiina jne.), voimme ajatella, että Naval Groupilla saattaa olla houkutus laajentaa teollista infrastruktuuriaan Cherbourgissa, mikä avaisi vaihtoehtoja Kanadalle. Ja jos todellakin Blacksword Barracuda on 25 % halvempi kuin sen kilpailijat, sillä on vaarassa käydä erittäin huonosti, mikäli teollista kapasiteettia on todella saatavilla. Itse asiassa, jos Naval Group todella reagoi Kanadan kilpailuun, voimme ajatella, että teollisuusmies harkitsee vakavasti tätä vaihtoehtoa.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit