IRIS-T SLM vs Aster 15/30: Ottaako Diehl haltuunsa Euroopan ilmapuolustuksen?

Vielä kaksi vuotta sitten eurooppalaisia ​​ilmapuolustusjärjestelmiä, erityisesti ranskalaisen MBDA:n Aster-sarjaa ja saksalaisen Diehlin IRIS-T SLM:ää, pidettiin kansainvälisellä näyttämöllä usein järjestelminä, joiden suorituskyky on heikompi kuin vastaavat amerikkalaiset, venäläiset. tai Israelin järjestelmiin.

Kaikki kolme voisivat itse asiassa luottaa enemmän tai vähemmän onnistuneisiin taistelukokemuksiin, jotka joskus esiteltiin taitavasti tehdäkseen niistä houkuttelevampia ja kilpailukykyisempiä kuin ne todellisuudessa ovat.

Viime kuukausina tämä käsitys on kuitenkin kehittynyt huomattavasti, koska eurooppalaisilla ilmatorjuntajärjestelmillä on saatu enemmän kuin vakuuttavia tuloksia joko Ukrainassa Iris-T SLM:n ja SAMP/T Mamban osalta tai merellä Red, Aster 15- ja 30-ohjuksia varten, mikä avaa tien kiihkeälle kilpailulle näiden kahden järjestelmän välillä Euroopassa.

Iris-T SLM vs Aster 15/30 -kilpailu Euroopassa

Nämä kaksi eurooppalaista järjestelmää kohtaavat tänään uudella ja jatkuvalla kiinnostuksella niin kansainvälisellä näyttämöllä kuin Euroopassakin. Saksalainen Iris-T SLM näyttää kuitenkin kaupallisesti paljon tehokkaammalta kuin ranskalais-italialainen Mamba ja Aster 15/30.

Alsace Aster 15
Lähes viisikymmentä suurta pinta-alusta on varustettu Aster 15/30 -ohjuksilla.

Itse asiassa, vaikka sitä on tarjottu vasta vuodesta 2019 lähtien, sillä on jo kuusi kansainvälistä tilausta, joista viisi Euroopassa: Saksa, Itävalta, Viro/Latvia, Slovenia ja Ruotsi. Vuodesta 2009 lähtien tarjottu ranskalais-italialainen SAMP/T Mamba on sitä vastoin käytössä vain Euroopassa kahden suunnittelijan armeijassa, kun taas vain Singapore on ostanut järjestelmän kansainvälisesti.

Ranskalainen ohjus on kuitenkin tunkeutunut paljon tehokkaammin toiselle markkinoille, laivaston maa-ilma-ohjusten markkinoille. Nykyään se todellakin varustaa peräti 46 suurta pintayksikköä, lentotukialusta, hävittäjää, fregattia ja korvettia yhdeksässä laivastossa, mukaan lukien Euroopan kolme tehokkainta sotilaslaivastoa (Ranska, Italia ja Yhdistynyt kuningaskunta).

Tämä Asterin merivoimien ylivalta saattaa pian heiketä Diehl ilmoitti kehittävänsä laivastoversiota SLM:stään keskipitkän kantaman ja sen pitkän kantaman SLX:n, joka on suora kilpailija Aster 30:lle.

On selvää, että MBDA:n Asterin ja Diehlin IRIS-T SL:n välillä on käynnissä valtava kaupallinen sota, ja useat tekijät näyttävät antavan etua saksalaiselle järjestelmälle, erityisesti Euroopassa.

MBDA:n Aster-sarja: teknologian edelläkävijä, joka ravistelee amerikkalaista hegemoniaa

Tässä kilpailussa MBDA:n Aster voi kuitenkin luottaa moniin hyödykkeisiin. Ensimmäinen on ei mikään muu kuin järjestelmän ja sen aseistavien ohjusten todistettu suorituskyky. Jos Aster 15, jonka toimintasäde on lähteistä riippuen 30-45 km, on suora kilpailija IRIS-T SLM:lle ja sen 40 km:lle, Aster 30 ylittää 120 km:n, joten se esitetään vaihtoehtona American Patriot.

SAMP/T Mamba Aster 30
SAMP/T Mambaa on tähän mennessä rakennettu 22 yksikköä Ranskan, Italian ja Singaporen armeijalle.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Missiles antiaériens | Allemagne | Alliances militaires

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit