Constellation, F-35…: vaivaako Yhdysvaltojen puolustusohjelmia ylimäärittely?

Pelin vaihtaja, Wunderwaffen… Ukrainan konfliktin alkamisesta lähtien näitä termejä on käytetty usein sekä osoittamaan länsiliittolaisten toimittamien uusien aseiden saapumista että viittaamaan uusiin Yhdysvaltojen tai liittoutuneiden puolustusohjelmiin.

On totta, että uuden panssarivaunun, lentokoneen, droonin tai ohjuksen kuvitteleminen, joka ylittää muita olemassa olevia laitteita, edustaisi itsessään huomattavaa toiminnallista etua, on viettelemisen arvoista. Erityisesti Hollywood-käsikirjoittajille, jotka käyttivät sitä monien suurten hittien, kuten Firefoxin tai Punaisen lokakuun metsästys, esityskentällä.

Tämä tunne juontaa juurensa todellisista eduista, joita 70-luvun alun suuret ohjelmat antoivat amerikkalaisille armeijoille, joista syntyivät muun muassa Abrams-panssarivaunut, Apache-helikopteri, Patriot-, SM-2- ja Tomahawk-ohjukset. , F-15, F-16 ja F-18 sekä Nimitz-superkantoluot, SSN Los Angeles ja Arleigh Burke -hävittäjät.

Se on sittemmin kehittynyt kohti ylimäärittelyä, joka liittyy uusien amerikkalaisten puolustustarvikeohjelmien suunnitteluun, mikä haittaa nykyään vakavasti amerikkalaisten armeijoiden modernisointia tässä suhteessa paljon pragmaattisemman Kiinan ja Venäjän edessä.

Constellation fregatit: vain 15 % Italian FREMMistä, 3 vuotta myöhässä ja 50 % kalliimpia

Tästä aiheesta Yhdysvaltain laivasto oli jo niin sanotusti koskettanut näiden liiallisten teknologisten ennakkoluulojen seurauksia alusten suunnittelussa useiden vuosien ajan. Siten se käytti 21 miljardia dollaria Zumwaltin raskaiden hävittäjien ohjelmaan, jonka oli tarkoitus antaa ratkaiseva etu laivaston pintavallan suhteen, erityisesti uusien pitkän kantaman 155 mm:n tykkien ansiosta.

kaksi epäonnistunutta Yhdysvaltain puolustusohjelmaa: ZUmwalt ja LCS
LCS- ja Zumwalt-ohjelmia leimasivat ylimääräiset tavoitteet ja teknologiset spesifikaatiot, mikä johti kustannusten räjähdysmäiseen nousuun ja kapasiteetin umpikujaan.

Lopulta rakennettiin vain 3 alusta, ilman mainittuja aseita, pienemmällä toimintapotentiaalilla kuin perinteisemmällä Arleigh Burkesilla ja 2,5 kertaa halvemmalla. Vaikka Zumwaltit korvaavat tänään hyödyttömät tykkinsä hypersonic-ohjuksilla, tämä ohjelma on haitannut vakavasti amerikkalaisen pintalaivaston modernisointia, joka on tällä hetkellä rasituksessa.

Se oli täsmälleen sama Littoral Combat Ships tai LCS-ohjelman kanssa. Nämä OPV:n, korvetin ja fregatin puolivälissä olevat alukset oli varustettava taistelumoduuleilla, joiden avulla aluksen kykyjä oli mahdollista mukauttaa tehtävään, oli kyseessä sitten miinasota, pintasota, sukellusveneiden vastainen taistelu tai tuki ja suvereniteettia.

Taas oli tuskallinen ja kallis tekninen vikaja 32 aluksesta, jotka rakennettiin yli 600 miljoonalla dollarilla yksikköä kohden korvaamaan vuonna 2014 liikenteestä poistetut OH Perry -fregatit ja tällä hetkellä poistettavat Avenger-miinanmetsästäjät, noin kymmenen on jo tai poistetaan pian käytöstätarpeisiin mukautetun toimintapotentiaalin puutteen vuoksi.

Näiden kahden epäonnistumisen vuoksi Yhdysvaltain laivasto sitoutui vuonna 2017 rakentamaan fregatteja, jotka olivat kevyempiä ja ennen kaikkea taloudellisempia ja nopeampia rakentaa kuin Burke-hävittäjät. Prosessin nopeuttamiseksi ja kustannusten alentamiseksi valittiin italialaisen Fincantierin FREMM-malli, joka on 6 000 tonnin monikäyttöinen fregatti, joka on tarkoitettu täyttämään Yhdysvaltain laivaston tarpeet pienin muutoksin, jotta se voidaan ottaa käyttöön. 2026 alkaen.

FREMM Bergamini-luokka
Constellation- ja Begamini-fregateissa on lopulta vain 15 % yhteisiä komponentteja, mikä kyseenalaistaa USA:n laivastolle valmiin mallin valinnan arvon.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustustutkimus ja kehitys | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW