Puola liittyy ESSI:hen, Ranska on eristetty ilmapuolustuksessa Euroopassa

Sen jälkeen, kun Saksan liittokansleri Olaf Scholz käynnisti elokuussa 2022 European SkyShield Initiative eli ESSI, se on vakiinnuttanut asemansa yhdistävänä ja voimakkaana sopimuksena tehokkaan ja homogeenisen eurooppalaisen ilmapuolustuksen aikaansaamiseksi.

Yli viisitoista maata oli jo ilmoittanut jäsenyydestään ESSI:ssä elokuussa 2022. Nyt niitä on 22, kun taas Kreikka, Turkki ja Sveitsi sitoutuivat äskettäin liittymään. Useat Euroopan maat eivät kuitenkaan ole allekirjoittaneet sitä. Tämä koskee erityisesti Ranskaa ja Italiaa.

Itse asiassa Berliinin suunnittelema ESSI integroi vain kolme toisiaan täydentävää ilmatorjuntajärjestelmää: ballistisen Arrow 3:n, pitkän kantaman Patriot PAC:n ja keskipitkän kantaman IRIS-T SLM:n. Muut eurooppalaiset järjestelmät, NASAMS, CAMM, Mica VL ja ennen kaikkea Patriotin kilpailijat Aster sekä saksalainen IRIS-T SLM/SLX, suljettiin siksi pois.

Puola ilmoittaa aikovansa liittyä eurooppalaiseen SkyShield-aloitteeseen

ESSI-huippua toistaiseksi vastustaneista Euroopan maista Puolalla oli keskeinen ja määräävä rooli. Vaikka maalla ei ole omaa teollista ja teknologista ratkaisua keskipitkän ja pitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmien alalla, sillä on tulevina vuosina erittäin tehokas ilmapuolustus.

ESSI Ruotsi Tanska
Ruotsi ja Tanska liittyivät ESSI:hen helmikuussa 2023

Tämä koostuu itse asiassa 6 Patriot PAC-3 -akusta, joita tukee 44 lyhyen kantaman akkua, jotka on aseistettu brittiläisellä CAMM-ohjuksella, ja 22 SHORAD PSR-A Pilica -akkua, joissa on kaksinkertainen 23 mm:n kiinnitys ja Manpads GROM -ohjukset.

Puola hyötyy myös toisesta kahdesta AEGIS Ashore -järjestelmästä, joka on aseistettu amerikkalaisilla ballistisilla SM-3- ja SM-6-ohjuksilla, jotka on toteutettu NATO:n puitteissa. Kuten Berliinin hankkima Israeli Arrow 3, SM-3 on ilmakehän ulkopuolinen ballistinen ohjus, joka on suunniteltu sieppaamaan MRBM- ja IRBM-uhat.

Jos tietyt sieppaukset onnistuivat SM-3:n MIRV-vastineita vastaan, järjestelmää ei kuitenkaan ole suunniteltu eikä katkaistu suojaamaan Venäjän tai Kiinan strategista iskua vastaan. Muistakaamme tässä suhteessa, että Venäjä ei enää käytä MRBM-ohjuksia tai IRBM-ohjuksia, vain puolibalistisia SRBM-ohjuksia ja ICBM- ja SLBM-ohjuksia, pääasiassa Mirvés-ohjuksia, joita vastaan ​​nämä järjestelmät eivät toimi.

Maantieteellisen sijaintinsa, mutta myös sotilaallisten valmiuksiensa kunnianhimonsa vuoksi Varsova on nyt epäilemättä Euroopan puolustuksen kulmakivi Venäjän ja Valko-Venäjän uhkaa vastaan. Riittää, kun sanon, että Varsovan välimiesmenettelyä tällä alalla odotettiin eniten.

AEGIS Ashore Puola
Puolassa on toinen kahdesta Naton AEGIS Ashore -alueesta, jotka muodostavat Euroopan ohjustorjuntakilven MRBM- ja IRBM-tyyppisiä uhkia vastaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

 1. Meillä on aina ollut tämä valinta ja se on ollut vuosia. Tarjoaa vaihtoehtoisia markkinoita, jotka rakastavat Itar-vapaita varusteitamme ja erityisesti merivoimia.

  Taloudellisesta näkökulmasta, kuka tuottaa astereita 15 ja 30 seuraavan 10 vuoden aikana ja suuria määriä?
  Ilmeisesti kyseessä ovat laivat.

  Ukrainan sota osoitti, ettemme kestä tuhoamalla 100 2 dronea kahdella miljoonalla ohjuksella kaikkiin mahdollisiin kohteisiin alueella.
  Merellä se on toinen tarina, koska kohdefregattisi lisäksi siellä ei ole paljon muuta kuin vettä.
  Kehitetään Rapidfire/LMP/aster15/aster30 kvartetti, joka soveltuu laivaston käyttöön ja mennään siihen!!!!!
  Irys T -järjestelmät, jotka myydään kaikkiin Itä-Euroopan maihin, eivät todennäköisesti koskaan ammu ohjuksia
  Veneet ovat toinen tarina.

 2. Toisaalta ei ole vain Ranska, vaan myös Italia, toisaalta ESSI:n heikko kohta on sen integroituminen EU:hun, joten osa budjeteista otetaan EU:n budjetista ja Italialla ja Ranskalla on oma roolinsa. pelata, koska ne voivat estää tai hidastaa projektia. Saksa meni hieman vahvaksi integroimalla Israelin projektiin, USA:n suhteen Saksa on vähän Troijan hevonen, vaikka haluaisimmekin mielenkiintoista nähdä Saksan asema, jos Trump valitaan, varsinkin kun jälkimmäinen tekee politiikkansa pohjana. miehistä eikä maista, ei ole varma, että hän arvostaa Scholzia

 3. Ilmakehän ulkopuolisen sieppauskeinon kehittäminen on todellakin ratkaisevan tärkeää Euroopan turvallisuuden ja puolustuksen kannalta.

 4. Scholz ei ole Ranskan kumppani toisin kuin Merkel.
  Deutchland uber ales….
  Hän tekee kaikkensa tuhotakseen aseteollisuutemme. Olemme ehdottomasti naiiveja emmekä kovin päteviä kaupallisessa mielessä Saksaan verrattuna….
  Vastuullinen ministerimme ei ole kovin älykäs...

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit