600–1000 ATACMS-ohjusta Ukrainalle: miksi Yhdysvallat teki tällaisen u-käännöksen?

Ovatko amerikkalaiset ATACMS-ohjukset kauan odotettu pelin muuttaja Ukrainassa? Se on täysin mahdollista. Todellakin, erittäin odotetun äänestyksen jälkeen Yhdysvaltain edustajainhuone95 miljardin dollarin kirjekuoren vapauttamiseksi Taiwanille, Israelille ja Ukrainalle kolme päivää sitten, senaatin vuoro oli tänään tehdä samoin.

Ei ole yllättävää, että hän vahvisti lain, jolloin Joe Biden julisti sen. Tämä ei kestänyt kauan, sillä tunti senaattorin äänestyksen jälkeen Yhdysvaltain presidentti otti puheenvuoron ilmoittaakseen, että laki on julkaistu, mikä mahdollistaa muun muassa 60.8 miljardin dollarin sotilaallisen tuen vapauttamisen Ukrainalle.

Kolmen päivän ajan useat ilmoitukset olivat ehdottaneet, että Washington valmistautui toimittamaan Ukrainaan HIMARS-järjestelmillä toteutettuja ballistisia ATACMS-ohjuksia, ammuksia, joita Kiova oli pitkään pyytänyt saavuttaakseen tärkeitä tavoitteita, Ukrainaan sijoitettujen venäläisten laitteiden syvyyteen.

Joe Biden ilmoittaa tuhannen ATACMS-ohjuksen toimittamisesta Ukrainaan

Kukaan ei sitä vastoin odottanut, että Yhdysvallat valmistautui toimittamaan 600 yli tuhatta näistä 1,5 miljoonan dollarin ohjuksista Ukrainan armeijalle antamalla niille keskipitkän matkan tulivoimaa, ilman vastaavaa.

ATACMS-ohjukset
MGM-140 ATACMS on ballsitinen ohjus, jonka kantama on 300 kilometriä ja joka kuljettaa joko räjähdyspanoksen iskeäkseen linnoituksiin tai 300 ammusta joukkoja ja resursseja vastaan.

Ilmoitus vaikuttaa maanjäristykseen tässä konfliktissa. Todellakin, kun tämän tyyppisiä sotatarvikkeita on niin paljon, ukrainalaiset pystyvät iskemään tärkeimpiin paikkoihin, joukkojen keskittymiin, logistiikkavarastoihin ja kriittisiin infrastruktuureihin kaikkialla Venäjän käsissä olevalla Ukrainan alueella, myös Krimillä.

Toisin sanoen niin kauan kuin Washington toimittaa ukrainalaisille tarkkoja kohdistustietoja, mikä on todennäköistä, Moskovalla ei ole siitä hetkestä lähtien enää mahdollisuutta valmistella hyökkäyksiä tai liikkeitä, mukaan lukien laitteensa syvyys, koko tällä alueella , mikä tekee loukkaamisesta erittäin epätodennäköistä.

Syvällinen muutos amerikkalaisessa kannassa, joka tähän asti vastusti ATACMS:n toimittamista

Ennen kaikkea tämä ilmoitus edustaa suurta muutosta Washingtonin kannassa tässä asiassa. Valkoinen talo ja Pentagon ovat itse asiassa tähän asti vastustaneet tämän ballistisen ohjuksen lähettämistä Ukrainaan peläten Moskovan toiminnan eskaloitumista.

HIMARS
Vuodesta 2022 alkaen Ukrainaan toimitetut HIMARS-järjestelmät mahdollistavat AtACMS-ohjusten, joiden ilmoitetun kantama on 300 km ja jotka pystyvät saavuttamaan koko Venäjän armeijan hallitseman Ukrainan alueen, sijoittamisen.

Siirtyminen sellaisesta varautuneesta asennosta tällaiseen tulivoiman määrään vaatii siksi amerikkalaisen vastauksen, joka on oikeassa suhteessa havaittuun uhkaan. Varsinkin kun Valkoinen talo ei ole ainoa, joka on tehnyt radikaalin muutoksen tässä asiassa viime päivinä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistisia ohjuksia | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit