120 VBCI 2:n mahdollinen myynti Qatarille voi johtaa muihin lyhyellä aikavälillä.

Joulukuussa 2017 Pariisi ja Doha ilmoittivat allekirjoittaneensa aiesopimuksen, joka koski Qatarin 490 VBCI 2:n hankintaa Nexteriltä ostettavaa Armored Infantry Combat Vehicles Mk2:ta varten 1,5–€ kirjekuoressa. 2 miljardia.

Neuvottelut olivat kuitenkin erityisen vaikeita tämän sopimuksen ympärillä, mitä haittasivat myös muut maiden väliset jännitteet. Kaksi lisää myöhemmin, vuonna 2019 Doha ilmoitti neuvottelujen päättymisestä, ja sen pyrkimys kääntyä toiseen ratkaisuun, jossa saksalainen Boxer on usein kehittynyt.

Ranskan ja Qatarin suhteet ovat parantuneet sen jälkeen, mikä johtuu erityisesti siitä, että Ranska osallistui maassa järjestettävien vuoden 2022 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen turvaamiseen, mikä nosti VBCI:n takaisin valokeilaan ilman, että tiedämme, kääntyykö Qatar todella puoleen. tämä malli. Vaikuttaa siltä, ​​että päätös tässä asiassa on nyt lähellä, vaikka LaTribune.fr-sivuston mukaan, Doha voisi pian tilata 120 VBCI:tä KNDS-Francesta.

120 VBCI 2 Qatarin asevoimille viimeisissä neuvotteluissa

Ranskan taloustietosivuston mukaan, joka on hyvin lähellä maanpuolustuksen teollisia kysymyksiä, Qatar on itse asiassa pyytänyt KNDS-Francelta lopullisen ehdotuksen, joka koskee 120 VBCI:tä CT40-evoluutiossa, varustaa 2 kuudesta pataljoonasta koneellisesti. maan jalkaväki.

VBCI 2
Qatarissa tarjolla oleva VBCI 2 on varustettu CT40-tornilla ja 13 hv:n Volvo D600 -moottorilla.

Muut neljä pataljoonaa varustettaisiin saksalaisilla ja turkkilaisilla panssaroiduilla ajoneuvoilla, ARTEC GmbH:n suunnittelema ja valmistama Boxer 8×8, yhteisyritys, joka yhdistää KNDS-Deutschlandin (entinen Krauss-Maffei Wegmann), Rheinmetall Landsystemin ja Rheinmetall Netherlandsin sekä turkkilaisen BMC:n VCI:n, Qatarin 49-prosenttisesti omistaman yrityksen. Emme tiedä tämän kokoonpanon tarkkaa jakautumista.

KNDS-Francen ehdottama VBCI perustuu VBCI 2 -malliin, panssaroituun ajoneuvoon, joka käyttää VBCI:n uudelleen suunniteltua runkoa, mutta jossa on tehokkaampi Volvo D13 600 hv -moottori sekä vetroniikka ja uuden sukupolven torni. Tämä perustuu T40-torniin, joka on aseistettu ranskalais-brittiläisellä CT40-tykillä, joka varustaa erityisesti armeijan Jaguaarit ja Britannian armeijan Ajaxit.

VBCI:n suojaustasoa on myös parannettu erityisesti miinoja ja improvisoituja räjähteitä vastaan ​​(IED englanninkielisestä lyhenteestä), ja se jää alle 8 tonnin tehokynnyksen akselia kohden pyörien liikkuvuuden osalta, kun taistelumassa on 32 tonnia ja teho/painosuhde 18,75 hv/tonni. Lopuksi, ohjattava taka-akseli lisää VBCI 2:n liikkuvuutta erityisesti epätasaisessa maastossa tai kaupunkiympäristössä.

Tilaus VBCI:ltä, joka voi johtaa muille KNDS-Francelle

Vaikka ranskalainen VBCI on osoittautunut erittäin tehokkaaksi taisteluissa, erityisesti epäsymmetrisissä teattereissa, kuten Malissa, se ei ole tähän mennessä saavuttanut odotettua menestystä kansainvälisellä näyttämöllä. Armeija on edelleen KNDS Francen panssaroitujen ajoneuvojen ainoa kuljettaja. Viimeinen Ranskan armeijan palveluksessa olevista 628 VBCI:stä toimitettiin vuonna 2015.

KNDS-Ranskan tehdas
VBCI:n teollinen tuotanto lopetettiin vuonna 2015.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 jalkaväen taisteluajoneuvoa | Puolustusuutiset | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

  1. Mikä erottaa VBCI2:n Jaguarista panssarin suhteen... VBCI on hyvin suojattu miinoja vastaan, ok, mutta pysyy silti erittäin korkealla. Ylimääräinen torni ei auta mitään. En ole armeija. Mutta se ei anna minulle täydellistä luottamusta kohti laukausta. Kun näet CV90:n, se näyttää vakaammalta.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit