Kiinan tuleva strateginen pommikone H-20 ei pelota amerikkalaista tiedustelupalvelua. Ovatko he oikeassa?

Uusi strateginen pommikone H-20, jonka on määrä korvata kunnioitettava H-6 Kiinan ilmavoimien pommikoneyksiköissä, julkistetaan muutaman viikon sisällä. Tämän paljasti muutama viikko sitten Kansan vapautusarmeijan ilmavoimien apulaiskomentaja, Wang Wei ilmoitti Hong Kong Commercial Daily -lehden haastattelussa.

H-20:n odotetaan olevan useita vuosia, ja sen tulee merkitä a Kiinan ydinkolmikon syvällinen kehitys, toimittamalla sille erittäin pitkän kantaman lentokoneen, joka on myös mahdollisesti salaperäinen, mikä tekee siitä maailman toiseksi tämäntyyppisiä keinoja käyttävän ilmavoiman Yhdysvaltojen jälkeen.

Vaikka tästä ohjelmasta on saatavilla hyvin vähän tietoa, amerikkalaiset tiedustelupalvelut eivät näytä erityisen pelkäävän uuden laitteen saapumista, vaikka se olisikin välitöntä. Todellakin, amerikkalaisille toimittajille annetussa haastattelussa näiden palvelujen virkamies ehdotti, että H-20 ei olisi verrattavissa amerikkalaisen B-21 Raiderin ominaisuuksiin.

Pentagonin tähän aiheeseen osoittama luottamus on kuitenkin perusteltua. Tämä muistuttaa, että muutama vuosi sitten paljastettiin säännöllisesti muita kiinalaisia ​​varusteohjelmia, kuten Type 052D -hävittäjät tai J-20-hävittäjät, kun taas viimeksi mainitut ovat nyt erittäin huolestuttavia aiheita tälle samalle Pentagonille.

Erittäin odotettu kiinalainen strateginen pommikone H-20 ja sen odotettu suorituskyky

Useiden vuosien ajan välittömäksi ilmoitetun kiinalaisen H-20:n käyttöönottoa ei ole vieläkään tapahtunut. Lisäksi ohjelma on julkisella näyttämöllä erityisen läpinäkymätön, joten useimmat tämän strategisen pommikoneen avainelementit ovat vielä tuntemattomia.

H-20 strateginen pommikone kiusanteko 2022
Uuden vuoden sivussa, vuonna 2022, Kiinan ilmailuteollisuus julkaisi teaserin H-20:lle, joka jäljitteli Northrop-Grummanin käyttämää B-21:lle.

Amerikkalaisen tiedustelupalvelun mukaan sillä olisi lentävän siiven muoto, minkä näyttää vahvistaneen Kiinan viestinnässä. Tämä kokoonpano viittaa siihen, että se on siksi suunniteltu, kuten amerikkalainen B-2 Spirit ja B-21 Raider, varustettava edistyneellä varkain.

Lentävän siiven muoto, itse asiassa ulkonevien reunojen ja pysty- ja vaakasuorat tasojen puuttuessa, pyrkii vähentämään laitteen tutkaekvivalenttipintaa sekä matalataajuisten UHF-tutkien tai VHF:n hyödyntämiä resonanssiilmiöitä.

Tämän lähes varmuuden lisäksi laitteen tiedot ovat parhaimmillaan tiettyjen tiedustelupalvelujen julkaisemia arvioita. Näin ollen Pentagon arvioi, että H-20:n kantama on 8 500 kilometriä ja hyötykuorma yli 10 tonnia.

Samankaltaisuuden perusteella on myös todennäköistä, että lentokone kehittyy korkealla ääninopeudella ja että PLA käyttää sitä sekä strategisiin iskuihin, jotka korvaavat H-6N:n, että pitkän kantaman laivaston iskuihin korvaamalla H-6J:n. .

Pentagonin tiedustelupalvelu arvioi, että amerikkalaiset B-2- ja B-21-koneet ovat parempia kuin H-20.

Tämän erittäin rajallisen tiedon lisäksi H-20 on täydellisen sähkökatkon alla Kiinan viranomaisilta ja sen valmistajalta Xi'anilta. Toisaalta Pentagonin tiedustelupalvelut näyttävät tietävän tästä hieman enemmän.

B-21 Raider
B-21 Raiderin ensimmäinen lento. Yhdysvaltain ilmavoimat suunnittelee hankkivansa noin sata näistä koneista korvatakseen ensin B-1 Lancerin, sitten B-2 Spiritin ja B-52 Stratofortressin.

Nimettömänä pysyttelevä Pentagonin tiedusteluviranomainen, joka puhui valituille Yhdysvaltain puolustuslehdistön toimittajille, sanoi, että Pentagon ei ollut "erityisen huolissaan" H-20:n saapumisesta tulevina kuukausina tai vuosina.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Strategic Bombers | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

  1. Kun puhutaan puolueellisuudesta, varo, ettet toista myöskään Venäjää koskevaa. Syömällä heidän propagandaansa uskoimme väärin, että heidän materiaalinsa oli fantastinen.
    Päivänvalossa se on vähemmän ilmeinen.
    Ja koska kiinalainen tapa tehdä asioita on vielä hieman "neuvottelevainen", se saattaa aiheuttaa melkoisen yllätyksen, kun asiat puhkeavat kohti Taiwania.

    Muistamme loputtomat Intian ja Kiinan väliset yhteenotot ennen rafales saapuvat. Sen jälkeen tällä sektorilla (Ladackh) ei ole lentänyt niin paljon kiinalaisia ​​lentokoneita.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit