Skandaali syntymässä: Boris Pistoriuksen Liettualle vuonna 2027 lupaama prikaati jäisi rahoittamatta

Vuoden 2022 lopulla Berliini esitti dynamiikan, jonka aiheutti ilmoitus puolustuslainojen massiivisesta korotuksesta ja 100 miljardin euron investointikehyksen luomisesta Bundeswehrille. miehet pysyvästi.

Vuoden 2021 parlamenttivaalit voittaneen Olaf Scholzin ja SPD/Grünne/FDP-koalitioiden kannalta oli kysymys Berliinin uudelleensijoittamisesta Euroopan puolustusshakkilaudan keskipisteeseen sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan ​​helmikuussa 2022.

Tammikuussa 2023 nimitetty Saksan puolustusministeri Boris Pistorius otti nopeasti esille tämän asian, jolla on tärkeä poliittinen ulottuvuus sekä kotimaassa että Euroopassa. Joulukuussa 2023 hän allekirjoitti liettualaisen kollegansa Arvydas Anusauskasin kanssa sopimuksen tämän prikaatin lähettämisestä, ja sen 5000 2027 miestä Liettuassa, ovat toiminnassa vuodesta XNUMX. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Saksan viranomaiset olivat laiminlyöneet tietyt parametrit ennen Vilnaan sitoutumista.

Pelkästään Saksan prikaatin perustaminen Liettuaan maksaa 10 miljardia euroa

Jos aihe ei toistaiseksi juurikaan kiinnostanut yleistä mielipidettä tai Saksan poliittista luokkaa, siitä on viime päivinä käyty voimakasta kiistaa, joka voi muuttua jopa aikapommiksi vallassa olevalle koalitiolle.

Boris Pistorius ja Arvydas Anusauskas
Boris Pistorius ja Arvydas Anusauskas allekirjoittavat Vilnassa sopimuksen saksalaisten joukkojen pysyvästä sijoittamisesta maahan 18. joulukuuta 2023. REUTERS/Janis Laizans

Puolustustoimikunnan kokouksen yhteydessä Saksan puolustusministeriön edustaja ilmoittikin, että ponnistelut tämän 5000 10 miehen prikaatin luomiseksi, varustamiseksi ja sijoittamiseksi aluksi Liettuaan maksaisivat noin XNUMX miljardia euroa. Saksan julkinen talous.

Näitä kustannuksia ei kuitenkaan varattu sotilaallinen ohjelmointi seuraavien 4 vuoden aikana, vuoteen 2027 mennessä, eikä vuonna XNUMXe Zeitenwende, 100 miljardin euron kokonaismäärä tarkoituksena on kompensoida Bundeswehrin välittömät puutteet. Lisäksi puolustusbudjetilla, kuten tässä poikkeuksellisessa kirjekuoressa, ei ole liikkumavaraa tällaisiin investointeihin.

Saksan puolustusministeriö ei tiedä, miten Liettualle luvattu prikaati rahoitetaan

Vielä pahempaa on, että ennustettu Saksan liittovaltion budjetti ei myöskään tarjoa keinoja vapauttaa 10 miljardia euroa, joita Berliinin tekemän sitoumuksen noudattaminen edellyttää. Jäljellä on siis vain Berliinin vihaama velkaratkaisu ongelman ratkaisemiseksi.

Tämä pätee erityisesti siksi, että jos tämän prikaatin luomiseen ja sijoittamiseen on investoitava 10 miljardia euroa, on myös välttämätöntä rahoittaa näiden joukkojen aiheuttamat toistuvat kustannukset. Jokaisen lähetetyn saksalaisen sotilaan pitäisi kuitenkin saada keskimäärin 3115 1594 euroa nettokuukausipalkka, johon lisätään XNUMX XNUMX euroa lähetyspalkkiota sekä vero- ja puolisoapua.

Bundeswehrin
Liettuaan lähetetyt saksalaiset sotilaat saavat kuukausittain nettona keskimäärin 4710 XNUMX euroa, josta osa on verovapaata.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit