SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todellakin mahdollista…

21 asti SAMP/T Mamba- ja PAAMS-ilmatorjunta- ja ballistisia järjestelmiä sekä Aster-perheen ilmatorjuntaohjuksia pidettiin kansainvälisellä näyttämöllä useimmiten toissijaisina toimijoina.

Jos MBDA:n Aster 15 ja 30 varustavat yli 23 pinta-alusta ja 280 maalla sijaitsevaa maa-ilma-akkua noin kymmenessä maassa, järjestelmä ei suinkaan syrjäytä American Patriotia, josta yli 2 akkua ostettiin noin XNUMX maassa. SM-XNUMX ja laivaston ESSM varustavat myös noin kahdenkymmenen merijalkaväen alukset.

Nämä järjestelmät voisivat luottaa amerikkalaisia ​​laitteita ympäröivään tehokkuuden auraan, mutta myös kuuluisaan "Combat proven" -järjestelmään, jolla on ratkaiseva rooli puolustustarvikkeiden hankinnassa kansainvälisellä näyttämöllä. Sitä vastoin Aster-ohjus ja Mamba- ja PAAMS-järjestelmät, vaikka ne olivat osoittaneet erinomaista suorituskykyä testien ja harjoitusten aikana, olivat sitoutumattomia.

Rooman ja Pariisin Ukrainaan lähettämä Mamba-patteri ja brittiläisten, ranskalaisten ja italialaisten hävittäjien ja fregattien Asterin käyttö Houthi-drooneja ja risteilyohjuksia vastaan ​​ovat useiden kuukausien ajan palauttaneet näiden järjestelmien kuvan, ja ne ovat osoittaneet erinomaista suorituskykyä. tehokkuutta, jolla ei ole mitään kadehdittavaa amerikkalaisten laitteiden kanssa.

Mutta se oli epäilemättä ranskalaisen fregatin Alsacen onnistunut sieppaus 21. maaliskuuta kolmen Houthi-alusten vastaisen ballistisen ohjuksen toimesta, mikä muutti muutamassa tunnissa kuvan ranskalaisesta ohjuksesta ja siihen liittyvistä järjestelmistä kansainvälisellä näyttämöllä. Muutamassa minuutissa Aster oli liittynyt Patriotin joukkoon taistelussa todistettujen antiballististen järjestelmien alalla.

Brittihävittäjän HMS Diamondin Aster 30 ja Red Sea -ohjuksen uusi antiballistinen menestys

Sittemmin Aster 30 -ohjus on vahvistanut, että Alsacen kolmen Houthi-ballistisen ohjuksen onnistunut sieppaus ei ollut sattumaa eikä edes onnekas. Todellakin, 24. huhtikuuta brittiläinen hävittäjä HMS Diamond, yksi kuudesta Daring-luokan Type 6 -lentotorjuntahävittäjästä lähellä ranskalaisia ​​ja italialaisia ​​Horizon-fregatteja, toteutti kahden muun Houthi-ballistisen ohjuksen sieppaus.

Tyyppi 45 Sea Viper e1622818312390 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todella mahdollista... 6

Houthi-ohjukset kohdistuivat MV Yorktown, Yhdysvaltain lipun alla purjehtiva alus, jossa 18 miehistön jäsentä on Yhdysvaltain kansalaisia ​​ja neljä Kreikan kansalaisia.

HMS Diamond käytti Sea Viper -järjestelmää, joka on brittiläinen nimitys PAAMS:lle (Principal Anti Air Missile System), siepatakseen onnistuneesti kaksi Houthi-ballistista ohjusta, jotka kumpikin seurasivat erilaista ja samanaikaista hyökkäysrataa.

Muutama minuutti myöhemmin Sea Viperiä, yhdessä brittiläisen hävittäjän 30 mm:n tykkien ja Phalanx-järjestelmän kanssa, käytettiin jälleen vastustamaan neljän Houthi-droonin hyökkäystä samaa kohdetta vastaan.

Tämä on epäilemättä toinen tärkeä menestys eurooppalaiselle pinta-ilmajärjestelmälle ja Aster 30 -ohjukselle, varsinkin kun tämä ei ole a priori ballistiseen sieppaukseen tarkoitettu versio.

Lisäksi brittiläisten Type 45 -hävittäjien täytyy pian kehittyä saadakseen tämän laajennetun ballistisen kyvyn Aster Block 1 -ohjuksen kautta, sitten tulevaisuudessa Block 1NT:n kautta, joka on suunniteltu sieppaamaan ohjuksia, joiden kantama on 1 km.

Saudi-Arabia etsii eurooppalaista vaihtoehtoa liian kalliiksi pidetylle Patriot-järjestelmälle

Tästä menestyksestä huolimatta Riad olisi hiljattain sitoutunut aloittamaan tiettyjä neuvotteluja eurooppalaisten valmistajien kanssa hankkiakseen uusia ilmapuolustusjärjestelmiä. Se on joka tapauksessa mitä intelligenceOnline.fr-sivusto luulee tietävänsä, on totta, että he ovat usein hyvin perillä tämäntyyppisistä aiheista.

Patriot PAC 3 e1684245912115 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todella mahdollista... 7

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

  1. Puhumattakaan siitä, että Patriot tunnetaan blaa-kohdistamisestaan, joka vaatii kahden ohjuksen heittämistä sieppausta kohden……
    Näimme, että mambassa se on käyttöjärjestelmä (lisäksi kunnioitus Alsacea siitä, että hän on heittänyt 3 asteria kolmeen ohjukseen...se on edelleen tyhmää, eikä ole aikaa, jos se menee pieleen... se ilmaisee heidän luottamuksensa aster 3:een)

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW