Vahvistuuko Airbus Helicopters' Racer Naton tulevaisuuden korkean suorituskyvyn helikopteriksi?

Vuonna 2020 lanseerattu Seuraavan sukupolven Rotorcraft Capability -ohjelma Tavoitteena on luoda puitteet korkean suorituskyvyn helikoptereiden syntymiselle, joita NATO-maat toteuttavat vuosina 2035-2040. Tämä edellyttää seuraajan suunnittelua ohjaaville helikoptereille, kuten NH90 ja EW101, joiden on vastattava tällä hetkellä ilma-maataistelun teknologiseen, toiminnalliseen ja opilliseen kehitykseen.

Kesäkuussa 2022 kuusi osallistujamaata (Ranska, Saksa, Italia, Kreikka, Alankomaat ja Yhdistynyt kuningaskunta) allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU), joka mahdollisti alkututkimusvaiheen ja kilpailun alkamisen. amerikkalaisten ja eurooppalaisten valmistajien välillä voittaakseen varmasti tärkeimmän ei-amerikkalaisen kilpailun sotilashelikopterien alalla kahden seuraavan vuosikymmenen aikana.

Yhdysvaltain armeijan FLRAA-ohjelman puitteissa kilpailleet kaksi amerikkalaista helikopterivalmistajaa Sikorsky ja Bell ovat jo sijoittumassa Eurooppaan NGRC:lle. Airbus Helicopters Racerilla, joka teki ensimmäisen lentonsa muutama päivä sitten, on kuitenkin varmasti kaikki argumentit voittaakseen tässä kilpailussa hämmentävän tehokkaan teknisen lähestymistavan ansiosta.

Tulevaisuuden ilmailu vaatii tehokkaan ohjailuhelikopterin

Taisteluhelikopterin tulevaisuus sen nykyisessä mallissa on keskustelun aiheena, mikä johtuu toisaalta Venäjän Mi-28- ja Ka-52-laivastojen kärsimistä vakavista menetyksistä Ukrainassa muita, droonien alalla saavutettuja edistysaskeleita. Nämä ovat joka tapauksessa Yhdysvaltain armeijan esittämiä syitä oikeuttaa FARA-ohjelman peruuttaminen muutama kuukausi sitten.

ALAT-armeijan ilmailu
Ilmailu pysyy armeijoiden keskeisenä osana tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Toisaalta raskaiden helikoptereiden, kuten ohjaushelikopterien, taistelulentokoneen keskeisten osien, tulevaisuus ei ole lainkaan uhattuna. Sen lisäksi, että nämä laitteet kuljettavat joukkoja taistelualueille, niillä on myös ratkaiseva rooli logistiikassa, lääketieteellisessä evakuoinnissa ja monilla muilla alueilla.

Heidänkin on kuitenkin sopeuduttava taistelukentän muutoksiin ja vihollisen keinoihin. Siten ne tulevat olemaan tulevaisuudessa paljon kauempana linjoista kuin nykyään, jos vain pysyäkseen poissa vastustavien tykistöjen kantamasta, kun taas kiertovaatimukset voiman ruokkimiseksi pysyvät samoina.

Itse asiassa näiden uusien lentokoneiden ei tarvitse olla vain paljon suurempi ulottuvuus kuin nykyisillä ohjailuhelikoptereilla, vaan niiden on myös kuljettava paljon nopeammin, jotta kuljetuksen kesto lastausalueen ja pudotusalueen välillä pysyy samana kuin nykyään, vaikka paljon kauempana.

Nämä ovat paradigmat, jotka synnyttivät Sikorskyn ja Boeingin Defiant-X:n ja Bellin V-280 Valorin, kaksi finalistilentokonetta Future Long Range Assault Aircraft - tai FLRAA -kilpailussa, jonka tarkoituksena on korvata UH-60 Black. Hawk Yhdysvaltain armeijasta. Se oli Bellin kääntyvä roottorilaite, joka voitti joulukuussa 2022.

Sikorsky sijoittuu jo Naton Next Generation Rotorcraft Capability -ohjelmaan

Itse asiassa Naton NGRC-ohjelma, johon kuusi Euroopan maata osallistuu, tarjoaa Sikorskylle epäilemättä äärimmäisen mahdollisuuden tehdä Raider-mallistaan, jossa on vastakkain pyörivät roottorit ja takapotkuri, kaupallinen menestys, erityisesti FARAn luopumisen jälkeen. OH-6 Kiowa -tiedustelukoneen korvaava ohjelma ja osa Yhdysvaltain armeijan AH-58 Apachea, jolle lentokonevalmistaja esitteli Raider-X:n.

SB1 - Defiant Sikorsky-Raider
Sikorskyn ja Boeingin SB1-Defiant ei vakuuttanut Yhdysvaltain armeijaa FLRAA-ohjelmasta

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilashelikopterin rakentaminen | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit