Ranskalais-eurooppalainen pelote: mitkä ovat kolme Ranskassa sovellettavaa mallia?

Kuten viisi vuotta sitten, Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ravistellut Euroopan geopoliittista maisemaa luomalla mahdollisuuden aloittaa keskustelut naapuriensa kanssa, jotta Ranskan ydinvoimavarojen pohjalta saataisiin aikaan ranskalais-eurooppalainen pelote.

Huolimatta erityisen epämääräisestä avoimuudesta tähän aiheeseen sovellettavan mallin suhteen, tämä puhe Sorbonnesta, toinen painos, on jälleen kerran herättänyt kohua, varsinkin Ranskan poliittisessa luokassa, on totta, osallistunut selkeitä paikkoja suosivaan vaaliprosessiin.

Jos enemmistö poliittisista toimijoista, mutta myös monet kommentaattorit, ovat tulkinneet nykyajan kommentit mahdolliseksi Ranskan pelotteen laajentamiseksi Eurooppaan, mikä merkitsee maan itsemääräämisoikeuden hylkäämistä, mallit, joita voitaisiin harkita tässä asiassa, ovat kolme, joilla on joskus radikaalisti erilaisia ​​vaikutuksia Ranskan pelotevälineeseen sekä Ranskan itsemääräämisoikeuteen sen oman pelotteen suhteen.

Ranskalais-eurooppalainen pelote saa jälleen vetovoiman Euroopassa Trumpin uhan edessä

Emmanuel Macron oli jo ensimmäisessä puheessaan Sorbonnessa vuonna 2019 maininnut tällaisen mahdollisuuden aloittaa keskustelut sitä toivoneiden Euroopan maiden kanssa, käyttää ranskalaista pelottelua niiden suojelemiseksi.

Macron trump 2020
Presidentti Macorn oli erittäin eristyksissä vuoden 2020 Naton huippukokouksen aikana, kun hän seurasi ensimmäistä puhettaan Sorbonnessa.

Ilmoitus oli silloin erittäin huonosti vastaanotettu Euroopassa ja YhdysvalloissaKaikki näkevät sen ranskalaisena liikkeenä Natoa vastaan ​​Pariisin nostamiseksi nousevan Defence Europe -konseptin kärkeen. Varsovassa siis kuten Berliinissä, samoin kuin Washingtonissa, reaktiot olivat yhtä kielteisiä kuin ne olivat vakavia Ranskaa kohtaan.

Sen jälkeen geopoliittinen maisema, sekä globaali että eurooppalainen, on kehittynyt huomattavasti. Ukrainan sota, Venäjän uudelleenaseistus, Kiinan pelotteen nousu ja uusien toimijoiden, kuten Pohjois-Korean ja Iranin, tulo globaalille strategiselle näyttämölle ovat muuttaneet käsitystä uhasta, myös Euroopassa.

Yhdysvaltain tulevissa presidentinvaaleissa marraskuussa 2024 republikaanien ehdokkaan ja kyselyissä suosikin Donald Trumpin toistuvat julistukset saivat kuitenkin aikaan. suurin huolenaihe Euroopan kansliassa.

Yhdysvaltain entinen presidentti on itse asiassa useaan otteeseen ottanut esille mahdollisuuden, että Yhdysvallat eroaa Natosta, mutta myös Washingtonin tähän mennessä luvannutta paljon vähemmän tiukkaa tulkintaa 5 artiklasta. Trump ja republikaanipuolue ovat estäneet yli kuuden kuukauden ajan Yhdysvaltojen tukea Ukrainalle, mikä on heikentänyt Kiovan voimatasapainoa Moskovan kanssa.

Trumpin tapaaminen 2023
Donald Trump on tänään suosikkiasemassa Yhdysvaltojen vaaleja edeltävissä vaaleissa.

Nämä julistukset aiheuttivat julman ja ankaran heräämisen suuressa osassa eurooppalaisia, jotka olivat tähän asti pitäneet amerikkalaista suojelua itsestäänselvyytenä ja liikkumattomana.

Luonnollisesti vuoden 2019 Ranskan ehdotuksen houkuttelevuus on hyvin erilainen kuin viisi vuotta sitten. Tässä yhteydessä pidetään toinen Sorbonnen puhe, jossa toistetaan tämä Ranskan ehdotus aloittaa keskustelut mahdollisesta ranskalais-eurooppalaisen pelotteen syntymisestä.

Ranskalais-eurooppalainen pelote: Emmanuel Macronin epämääräinen käsite, jota arvosteltiin laajasti Ranskassa

Jos Emmanuel Macronin puheenvuorot saivat paljon huomaavaisemman ja hyväntahtoisemman vastaanoton eurooppalaisilta, jotka olivat tietoisia Donald Trumpin saapumisesta Valkoiseen taloon 8 kuukauden kuluttua, tällä kertaa se provosoitui Ranskassa. useimmat reaktiot, useimmiten hyvin vihamielisiä.

Joten ilman suurta yllätystä, kun eurovaalit ovat vain kuuden viikon kuluttua, poliittiset oppositiopuolueet olivat kaikki aseissa Emmanuel Macronin avausta vastaan. Sama koskee monia Ranskan puolustusalan kommentaattoreita.

Molemmissa tapauksissa kyse oli Ranskan itsemääräämisoikeuden menettämisen hylkäämisestä sen pelotevälineellä, jonka tällainen päätös synnyttäisi, mutta tietyin vivahtein. Näin ollen joidenkin mielestä pelotteen ulottaminen muihin Euroopan maihin johtaisi ennen kaikkea siihen lisääntynyt riski, että Ranska joutuu Venäjän kohteena, konfliktin sattuessa.

Iskander-M Venäjä
Venäjän ydinuhka perustuu laajaan joukkoon sotatarvikkeita, jotka vaihtelevat lyhyen kantaman ballsitisesta Iskander-M-ohjuksesta R-30 Bulava SLBM:iin, jonka kantama on yli 9000 10 km ja joka kuljettaa jopa XNUMX MIRV-lentokonetta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Pelotevoimat | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

6 Kommentit

 1. Loistava idea Kangas (kolme)
  Kommien (LFI) ja fasistien (RN) kakofoniaa emme saa ottaa liikaa huomioon, sillä jos kuuntelemme heitä, meidän on laskettava aseemme ja elettävä rauhassa tyrannien ja diktaattoreiden kanssa kumppaneina.
  Ja mikä parasta, jos se voi tehdä nänneistäsi hauskoja, niin se on hyvä :p

 2. Todellakin, nuorena tilaajana, löydän vihdoin kiehtovia perusteellisia artikkeleita ja kiitos.
  Hyvin sovittu, artikkeleiden ja erityisesti tämän tarkoituksena on valaista eikä tarjota ratkaisuja
  Amerikkalaisen ydinpelotteen ja sen luonnollisen eristäytymisen (katso kaksi maailmansotaa), jota Trumpismi edustaa fantasiaa, meillä on itse asiassa kortti pelattavana.
  Mutta en usko, että amerikkalainen sotilaskompleksi antaa tämän tapahtua ja menettää upeat tulot, jotka perustuvat fantasiaan.
  Paitsi, jos Venäjä jatkaa uhkailua, en ole varma, ovatko yhdysvaltalaiset ystävämme kovin reaktiivisia, katso Churchill, joka joutui vetämään koneensa hevosilla…

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit