Yhdysvaltalaisen ajatushautomon mukaan Kiinan puolustusmenot vuonna 2022 olivat yhtä suuret kuin Yhdysvalloissa.

Kuten joka vuosi, maailmanvaltojen puolustusmenoja koskevan SIPRI-raportin julkaiseminen herättää lukuisia tulkintoja lehdistöartikkelien ja lukuisten enemmän tai vähemmän tietoisten kommenttien kautta.

Kuten äskettäin mainitsimme, jos näiden budjettien julkaisemisella, sellaisena kuin SIPRI on esittänyt, on synteettinen etu, sen vähäpätöinen käyttö sotilaallisten voimien oletetun suhteen päättelemiseksi on erittäin kyseenalaista, jotta ei sanoisi harhaanjohtavaa. Tässä suhteessa ei ole yllättävää, että Venäjä ja Kiina käyttävät näitä lukuja ensisijaisesti oman kertomuksensa tueksi eivätkä kaikki maailman sotilaalliset voimat.

Tässä yhteydessä American Enterprise Institute for Public Policy Research eli AEI, puolueeton (ei-poliittisesti sitoutunut) amerikkalainen ajatushautomo, julkaisi äskettäin menetelmän, jonka tarkoituksena on muuttaa tämä kasvobudjetti todennäköisemmäksi kompensoiduksi budjetiksi olla osoitus voimatasapainon kehityksestä.

Sen päätelmät ovat sinänsä, elleivät yllättäviä, joka tapauksessa täysin selkeitä. Sen tutkijoiden mukaan Kiinan puolustusmenot tässä käytetyllä viitevuodella 2022 olisivatkin yli kolme kertaa suuremmat kuin Pekingin ilmoittama ja SIPRI:n käyttämä nimellinen budjetti. Ennen kaikkea ne olisivat lähes täydellisesti linjassa Yhdysvaltain puolustusbudjetin kanssa samana vuonna.

Puolustusmenojen harhaanjohtava vertailu maailman sotilasvaltojen välillä

Kuten artikkelissa mainittiin " Maiden puolustusbudjettien vertailu on vakava virhe! Siksi… » 23. huhtikuuta SIPRIn vuosittain julkaiseman maailmanarmeijoiden budjetin aiheuttama vertailu on usein tehoton, joskus vähemmän, täysin harhaanjohtava.

HQ-18B hypersonic ohjus Pohjois-Korea
Huolimatta vain 0,96 miljardin dollarin puolustusbudjetista Pohjois-Korealla on erittäin merkittävä sotilaallinen voima, myös ballistisella alalla, ja sillä on noin viisikymmentä ydinkärkeä.

Jotta tiivistelmäasiakirja olisi yhtenäinen, SIPRI läpäisee sen useiden suodattimien läpi, mukaan lukien näiden budjettien yhdenmukaistaminen Yhdysvaltain dollareina, mikä ei ota huomioon lukuisia näiden budjettien käyttöön liittyviä taloudellisia, sosiologisia ja poliittisia tekijöitä.

Tämän artikkelin vakuuttava esimerkki on Pohjois-Korea. Sen vuotuinen 0,96 miljardin dollarin puolustusbudjetti ei todellakaan edusta lainkaan maan sotilaallista voimaa, jolla on 1,3 miljoonan miehen armeija, 5000 2500 panssarivaunua ja XNUMX XNUMX tykistöjärjestelmää sekä vain noin viisikymmentä ydinkärkeä.

Jopa kompensoituna Pohjois-Korean BKT:hen sovelletulla ostovoimapariteetilla, se oli vain 3 miljardia dollaria, jälleen kerran suhteettomasti maan sotilaallisen voiman todellisuuteen. Muista, että Etelä-Korea käyttää 14 kertaa tämän budjetin ostovoimapariteetin kompensoiman, ja sen on silti turvattava 28 000 amerikkalaissotilaan ja Washingtonin ydinsateenvarjoon suojellakseen itseään.

Ymmärrämme näissä olosuhteissa, missä määrin pelkkä maiden välisen puolustusmenojen vertailu, joka perustuu hyvin erilaisiin taloudellisiin, teknologisiin ja teollisiin realiteetteihin, ei ole järkevää, jotta voitaisiin tehdä asiaankuuluvia johtopäätöksiä sotilaallisen voimatasapainon kehityksestä.

Kiinan puolustusbudjetin kompensoitu laskentamalli ajatushautomo AEI:ltä

Juuri tässä yhteydessä amerikkalainen ajatushautomo American Enterprise Institute for Public Policy Research eli AEI sitoutui luomaan tietyn perustan kompensoitu laskentamalli Tämä tekee mahdolliseksi antaa näille budjettitiedoille realistisemman tulkintapotentiaalin.

Kiinan asevoimat
Kiinan asevoimat ovat kaksi miljoonaa, joista kolmannes on varusmiehiä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustusuutiset | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit