Onko Venäjän voitto Ukrainassa väistämätön nopeiden neuvottelujen puuttuessa?

"Ukrainalaiset eivät voi voittaa tätä sotaa, heidän on neuvoteltava." Tämä keskustelu on tunkeutunut useiden viikkojen ajan länsimaiseen mediaan ja poliittiseen maisemaan molempien mukana sotilas- ja tiedusteluasiantuntijoita, jonka läpi kulkevat poliittiset johtajat filosofit ja tietysti suuri joukko enemmän tai vähemmän päteviä kommentoijia tästä aiheesta.

Kuunnellakseen näitä joskus uskottavia ja kiistettyjä puheita Ukrainalla ei ole nykyään enää keinoja vastustaa Venäjän painostusta, kun taas Moskova on kyennyt mobilisoimaan teolliset, taloudelliset ja sosiaaliset kapasiteettinsa pitäen samalla väestönsä hallinnassa vastustuksen välttämiseksi.

Onko Ukraina siis todella tuomittu, ja pitäisikö sen tästä lähtien yrittää aloittaa neuvottelut Kremlin kanssa? Kuten usein tapahtuu, tämän konfliktin alusta lähtien tätä aihetta koskevissa puheissa on jätetty huomioimatta joitain tällaisia ​​hypoteeseja ympäröiviä parametreja, jotta johtopäätökset olisivat joskus kyseenalaisia, tai ainakin joita kannattaisi olla vivahteikas. .

Voimatasapaino, joka kehittyy Venäjän hyväksi

Nykyään on kiistatonta, että tämän konfliktin nykyinen dynamiikka suosii suurelta osin Venäjän armeijoita. Tämä ei ole myöskään yllättävää. Tammikuusta 2023 alkaen, tiedot Venäjän viranomaisten maan puolustusteollisuusomaisuuden haltuunottamisesta hahmottelivat näkymiä, jotka ilman lännen massiivista ja nopeaa vastausta johtaisivat voimatasapainon heikkenemiseen Venäjän eduksi, suhteellisen lyhyellä aikavälillä.

Venäjän voitto Ukrainassa pelataan Uralvagonzavodissa
Jo tammikuussa 2023 todettiin, että Venäjä oli muuttanut puolustusteollisuuden omaisuuttaan tukemaan pitkäaikaista konfliktia.

Samoin kun oli selvää, että Venäjän yleinen mielipide pysyi Kremlin hallinnassa huolimatta kauhistuttavia menetyksiä, joita sen Ukrainassa harjoittaneet armeijat kärsivät, oli varmaa, että ihmisten voimatasapaino kehittyy nopeasti Venäjän armeijoiden eduksi.

Itse asiassa vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä, vaikka tiedotusvälineet ja poliitikot vaikuttivat vakuuttuneilta Ukrainan tulevan vastahyökkäyksen tehokkuudesta, kaikki nykytilanteen luoneet tekijät olivat tiedossa, vaikka ne useimmiten jätettiin huomiotta. vapaaehtoisesti tai ei.

Tämä pätee myös Kremlin strategiaan voittoon Ukrainassa. Itse asiassa keväästä 2022 lähtien ja varmuudesta, että yleinen mielipide myönsi Venäjän puolella kirjatut tappiot, on todettu, että Moskova oli tyytyväinen kulumiskonfliktiin, kun otetaan huomioon, että Venäjällä oli enemmän keinoja korvata nämä tappiot kuin Ukrainalla, kun taas lännen apu olisi varmasti ajallisesti rajallista ja Ukrainan väestöresurssit olivat huomattavasti pienemmät.

Onko Kreml valmis neuvottelemaan Ukrainassa, kun se uskoo voivansa saavuttaa täydellisen voiton?

Toisin sanoen vuoden 2023 alusta lähtien kaikki osat olivat paikoillaan ymmärtämään, että Venäjä oli joutunut pitkäaikaiseen konfliktiin, jonka tavoitteena oli käyttää ja jälleen käyttää Ukrainan puolustuspotentiaalia koko maan haltuunottamiseksi.

Sellaisenaan, jos Kreml olisi tyytyväinen vain osan Ukrainasta valloittamiseen, Venäjän armeijat olisivat pysyneet juurtuneena Surovikinin linjalle, mikä antoi heille mahdollisuuden palauttaa kestävän valuuttakurssin pitkällä aikavälillä Ukrainan vastaisesti. armeijat, samalla kun ne suojelevat valloitettua maastoa.

Taistele Bakhmutissa
Venäjän hyökkäykset, kuten Bakhmutissa, osoittavat, että Kreml ei ole tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Siksi on hyvin epätodennäköistä, että hän suostuisi neuvottelemaan status quosta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Venäjän ja Ukrainan konflikti | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. Ukrainan massiivinen tukeminen on ainoa järkevä politiikka.
    Budjettipanos pysyy maltillisena, jos se jakautuu hyvin jäsenmaiden kesken, ja se korvataan osittain ”taistelussa todistetun” synnyttämillä vientimahdollisuuksilla.
    Kaikki tämä vuodattamatta pisaraakaan eurooppalaista verta ja vähentämättä riippuvuuttamme amerikkalaisesta sotilasteollisuudesta.

    Se on edelleen helvetinmoinen sopimus, monet maat unelmoivat voivansa vuotaa vastustajansa vereen näin pienellä hinnalla.

    Ja lopuksi hieman vähemmän kyynisyyteen, emme saa unohtaa, että toisin kuin 80-luvun Afganistanissa, tällä kertaa emme aseistaa hulluja islamisteja, vaan eurofiiliä liberaalia demokratiaa, ystävällistä maata.

  2. valitettavasti poliittista tahtoa ei ole, niin kauan kuin pankkiirit sanelevat politiikkaa, ei investoida sotilaallisiin keinoihin, "demokratiat", jotka rakkaat pankkiirimme ovat rahoittaneet vapaakaupan alttarilla, ovat aseistautuneet kovaa vauhtia useiden vuosien ajan. vuosia ja kotona (onneksi olemme rikkaita maita) meitä ahdistaa huoli säästääksemme valtion velkojen takaisinmaksuun, jota emme tiedä, miten ne tuhlataan! meille kerrotaan vuoden 2040 PANG:sta, vaikka uhka on olemassa tänään, mitään projektia (MGCS, FCAS, GCAP tai edes eurooppalaiset hypersonic-ohjukset?) ei toteuteta vakavasti kiihtyvyyslaukauksilla, jotka ovat välttämättömiä lisäyksen kanssa. Ukrainan ja nimen arvoisten armeijoiden tukemiseen vaaditaan investointeja kuuden suurimman Euroopan maan (Saksa, Espanja, Ranska, Iso-Britannia, Italia ja Puola) armeijabudjettiin, luokkaa 6-4 % BKT:sta , pois lukien vain Puola, joka pelaa peliä, koska se havaitsi uhan erittäin hyvin (ja 5 vuoden kokemus Venäjän miehityksestä), muut ovat tyytyväisiä julistuksiin ja pieneen toimintaan, mutta ei todellisia nimen arvoisia päätöksiä, päivä, jolloin itse asiassa nämä maat ovat päättäneet omistautua puolustukselle (vihdoin todellinen CED ja todellinen uudelleenteollistuminen), joten kyllä ​​sinä päivänä Putin ajattelee istuvansa neuvottelupöydän ääreen ja laajemmin Xi Jinpingin pohtimaan toimia Taiwania vastaan, todella pahaa. loppujen lopuksi Trumpin saapuminen Valkoiseen taloon toivoen, että se aiheuttaisi sähköiskun... kuten sanotaan "toivo antaa elämän"

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit