Mitkä ovat puolustustarvikkeiden sukupolvikehityksen rajat?

Kylmän sodan aikana kahden Naton ja Neuvostoliiton välinen kilpavarustelu oli sellaista, että teknologinen tahti oli erittäin jatkuvaa. Näin ollen kahden samaa tehtävää käyttävän laitteen välillä oli useimmiten vain 10-15 vuotta. Oli myös tavallista, että samassa armeijassa kehitettiin yhdessä useita samanlaisia, mutta hyvin erilaisiin teknologisiin perusteisiin perustuvia laitteita.

Tämä ilmiö oli erityisen havaittavissa tietyillä alueilla, kuten taistelulentokoneissa. Näin ollen, kun ensimmäinen Mirage 2000C tuli palvelukseen Ranskan ilmavoimissa vuonna 1984, se käytti Mirage IIIE:itä vielä vuoteen 1988 asti, samoin kuin Mirage F-1C ​​-lentokoneita, jotka kaikki kolme on omistettu ilmavoimille.

80-luvulta lähtien länsimaiset armeijat ovat kuitenkin suosineet laitteiden skaalautuvuutta vastaamaan muuttuviin tarpeisiin ja teknologioihin. THE Rafale, joka on erityisen skaalautuva laite, on kokenut käyttöönoton jälkeen vuonna 2001 peräti kuusi suurta iteratiivista standardia, joista jokainen tarjoaa laitteelle uusia ominaisuuksia.

Vaikka kansainvälisten jännitteiden ja kasvavien konfliktiriskien paineen alla, puolustustekninen tempo on kasvanut uudelleen viime vuosina, tämä malli perustuu yhteen laitteeseen, joka voidaan päivittää sukupolvea kohti, eikö se saavuta rajojaan tänään?

Puolustustarvikkeiden sukupolvikehitys syntyi lännessä 80-luvulta lähtien.

Oppi, jonka tavoitteena on panostaa puolustustarvikkeiden skaalautumiseen ja monipuolisuuteen saman sukupolven peräkkäisen kehityksen sijaan, ei ole hyödytön.

CV-41 USS Midway
CV-41 USS Midway ja sen kantoilmasiipi

Se mahdollistaa itse asiassa asevoimien logistiikka- ja kunnossapitonäkökohtien huomattavan yksinkertaistamisen sekä tätä kalustoa käyttävän tai toimintakunnossa pitävän henkilöstön koulutuskysymyksiä.

Niinpä 60-luvun lopulla amerikkalaiset lentotukialukset otettiin usein käyttöön 5 tai 6 erilaista taistelukonemallia (F-4, F-8, A-4/7, A-5, A-6), 8-10 laskenta logistiikka (C-2), lentoturvallisuus (S-2/3) lentokoneet ja helikopterit. Jokaiselle heistä vaadittiin omistautuneita joukkueita, mutta myös omia huoltovälineitä ja jopa erityisiä aseita.

Nykyään Nimitz-luokan superlentokone käyttää vain kahta taistelukoneperhettä, toisaalta Super-Hornetia ja Growleria, sen elektronisen sodankäynnin versiota ja toisaalta Hornetia tai F-35C:tä. Näiden kahden hävittäjämallin lisäksi tarjolla on E-2D Hawkeye kehittyneeseen ilmavalvontaan, Sea Hawk Pedro-tehtäviin ja joskus yksi tai kaksi C-2 Greyhound -logistiikkaa. Näin lentotukialuksen tehokkuutta lisätään ja koko logistiikkaketju yksinkertaistuu huomattavasti.

Tätä lähestymistapaa ei kuitenkaan tehty ilman tiettyjä luopumisia, joita armeijat ja teollisuusyritykset ovat alkaneet ymmärtää viime vuosina ja jotka usein osoittautuvat erittäin haitallisiksi, varsinkin kun puolustustarvikkeiden teknologisella vauhdilla on taipumus kiihtyä. huomattavasti.

Char Leclerc: Kaupallinen houkuttelevuus ei mukaudu kysyntään

Ensimmäiselle tälle mallille ominaiselle riskille on ominaista esimerkki Leclerc-säiliöstä. 80-luvun lopulla suunniteltu ranskalainen tankki otettiin käyttöön vuonna 1993. Vaikka se oli teknisesti ja teollisesti erittäin menestynyt, se kärsi siitä, että se pääsi vapaassa pudotuksessa markkinoille Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen.

Leclerc Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Leclerc panssarivaunut Yhdistyneet arabiemiirikunnat.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Artikkeli kahdessa osassa. Toinen osa julkaistaan ​​7.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit