KAI FA-50 tulee saataville Etelä-Korean yksipaikkaisena versiona

Vuonna 2005 käyttöön otettu T-50-koulutuslentokone, KAi FA-50 -kevythävittäjän alkuperä, on ensimmäinen taistelulentokone, joka on varustettu yliääniturboreetillä, jonka eteläkorealainen KAI on suunnitellut yhteistyössä Indonesian kanssa, joka otti 20 prosenttia sen kehityskustannukset.

T-50, ensimmäinen harjoituslentokone, joka on varustettu kolminkertaisesti redundantilla fly-by-wire-ohjauksella, korkealla suorituskyvyllä ja nykyaikaisella avioniikalla, onnistui nopeasti edistyneessä hävittäjälentäjäkoulutuksessa. Etelä-Korean (60 lentokonetta) ja Indonesian (16 yksikköä) tilausten jälkeen Thaimaan kuninkaalliset ilmavoimat tilasivat sen 14 harjoituskoneeseen.

T-404:stä on sittemmin kehittynyt aselentokone GE F18 -reaktorinsa ansiosta, joka on identtinen F/A-39 Hornetin ja JAS-50 Gripen C/D:n kanssa. Ensin TA-50-kevythyökkäysversiossa, Etelä-Korean ilmavoimien tilaama 22 yksikköä, sitten FA-50-versiossa kaksipaikkainen monitoimikevythävittäjä, tilaaja Irak (24 yksikköä), Filippiinit (12) ja viime aikoina Puola, 12 Block 10s ja 36 Block 20s, ja Malesia, 18 FA-50 Block 20s.

T-50-kouluttajasta FA-50-kevythävittäjään

Kuten muutkin kevyet hävittäjät, kuten amerikkalainen F-5 Freedom Fighter, jonka se korvaa Filippiineillä, FA-50 on monipuolinen lentokone, joka on varustettu korkean suorituskyvyn avioniikalla ja EL/M-2032-doppler-tutkalla TA-50 ja FA-50 Block 10 tai Raytheon PhantomStrike AESA Block 20 -versiolle.

T-50 prototyyppi
T-50:n kaksi TX-prototyyppiä tiukassa partiossa

Tässä uusimmassa versiossa Golden Eagle voi kuljettaa laajan valikoiman kehittyneitä sotatarvikkeita 7 kovapisteensä alla, mukaan lukien AMSRAAM-, Iris-T-, Sidewinder- ja AMRAAM-ilma-ilma-ohjukset, lukuisia ilma-maa-ammuksia, mukaan lukien ohjattu pommi. kone JDAM, JSM-laivantorjuntaohjus ja erilaiset ilma-maa-ohjukset, mukaan lukien brittiläiset SPEAR 3 ja Brimstone, sekä nykyään kuuluisa saksalainen KEPD 350K-2 Taurus. Mielenkiintoista on, että laitteessa on pyörivä 20 mm:n kolmiputkiinen sisätykki, jota syötetään 205 patruunalla.

Kompakti lentokone on vain 13,1 metriä pitkä ja siipien kärkiväli 9,45 metriä, ja sen massa tyhjänä on 6,5 tonnia ja suurin lentoonlähtömassa 10,7 tonnia sisältäen 2 600 kiloa polttoainetta. Sen jälkeen se säilyttää erinomaisen suorituskyvyn, kun sen F404-suihkumoottori kehittää 6 tonnia kuivatyöntövoimaa ja 8,5 tonnia jälkipoltolla.

Itse asiassa FA-50 Block 20, nykyisessä versiossaan, joka on edelleen kaksipaikkainen, näyttää maksiminopeuden 1,5 Machia, kattoa lähes 15 000 metriä ja toimintasäteen 1 800 km, joten sen toimintasäde on noin 600 km, lähellä F-16:ta, joka kuitenkin kuljettaa kaksi kertaa enemmän ulkoisia kuormia.

KAI FA-50 tulee saataville Etelä-Korean yksipaikkaisena versiona

Jos KAI FA-50:n suorituskyky on enemmän kuin kunnioitettava, se on järkevää verrattuna laitteen hintaan. Itse asiassa KAI maksaa FA-50 Block 20:n noin 45 miljoonaa dollaria, mikä on 35 % halvempi kuin ruotsalainen JAS 39 Gripen D ja 50 % halvempi kuin F-16.

KAi FA-50 Etelä-Korea
TA-50 on hyökkäys- ja lähiilmatukiversio FA-50:stä

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit