Viro tutki virallisesti joukkojen lähettämistä Ukrainaan

Vaikka hypoteesi Ukrainan puolustusjärjestelmän hajoamisesta Harkovan ympäristössä, mutta myös Donbassissa on nyt uskottava hypoteesi Venäjän hyökkäysten lisääntyessä, Viro on juuri saavuttanut uuden vaiheen Euroopan osallistumisessa Ukrainan konflikti.

Viron puheenjohtajavaltion kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Madis Roll todellakin vahvisti, että hallitus on juuri tällä hetkellä tekemässä arviointeja joukkojen mahdollisesta sijoittamisesta Ukrainaan itsenäisesti tai osana pientä Natosta riippumatonta liittoumaa.

Sotilaallisen tilanteen heikkeneminen Moskovan tyrmääessä Ukrainan armeijat

Itse asiassa viime päivinä Venäjän joukkojen Ukrainan puolustusjärjestelmää vastaan ​​tekemät hyökkäykset näyttävät paljon tehokkaammilta kuin ennen. Niinpä venäläissotilaat veivät muutamassa päivässä ukrainalaisilta puolustajilta noin sata km², mikä on huomattavasti tasaisempaa vauhtia kuin aikaisempina kuukausina.

Siihen pisteeseen, että tänään, hypoteesi, että Ukrainan rintama ei anna periksi, joissakin paikoissa keskustellaan avoimesti, myös maan viranomaisten ja heidän liittolaistensa kanssa, sillä riskinä, että Venäjän läpimurto horjuttaa kaikkia puolustuslinjoja erityisesti Harkovan ympärillä.

andrei belousov
Ekonomisti Andrei Belousov on korvannut Sergei Shoigun Venäjän puolustusministeriön johtajana. Emme toistaiseksi tiedä, korvataanko esikuntapäällikkö Valeri Gerasimov.

Näiden välittömien riskien lisäksi lähikuukausina voidaan ennakoida lisääntyviä uhkia, koska puolustusministeri Sergei Shoigu on tilalle Andrei Belousov, Putinia lähellä oleva ekonomisti, joka on erikoistunut innovaatioihin.

Näin tehdessään Vladimir Putin asettaa etusijalle sotilaallisten teollisten toimien järjestäminenja sen puolustusponnistelujen kestävyyttä, ajan myötä Ukrainan vastustuksen voittamiseksi. Näissä olosuhteissa Kiovan on vaikea pitää yleistä mielipidettään liikkeellä, muodostaa uudelleen sotilaallisia joukkojaan ja vastustaa Venäjän nykyisiä ja tulevia hyökkäyksiä.

Viro harkitsee vakavasti joukkojen lähettämistä Ukrainaan tukemaan Ukrainan joukkoja

Se on tässä yhteydessä Madis Rollin lausunnot, Viron puheenjohtajakauden kansallisen turvallisuuden neuvonantaja. Hänen mukaansa Tallinna tutkisi vakavasti laajoja vaihtoehtoja Ukrainan tukemiseksi, mukaan lukien Viron joukkojen lähettäminen, ehkä osana pientä ad hoc -koalitiota.

Kaja kallas
Viron pääministeri Kaja Kallas on ollut eturintamassa Ukrainan tukemisessa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Nato vs Venäjä jännitteet | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit