Asevelvollisuus, 3 % BKT:sta: Boris Pistoriuslla on suuria tavoitteita Bundeswehrille

Olaf Sholzin tammikuussa 2023 Christine Lambrechtin jakson raunioille nimittämä Saksan puolustusministeri Boris Pistorius nousi nopeasti johtavaksi poliittiseksi hahmoksi niin kansallisella, eurooppalaisella kuin kansainvälisellä näyttämöllä.

Erityisen vapaaehtoisesti hän tarttui Saksan liittokanslerin Zeitenwenden hakemukseen, tämän 100 miljardin euron kirjekuoreen, jonka Bundeswehr lupasi Olaf Scholzin Ukrainaa-vastaisen hyökkäyksen jälkeen, jotta se palautettaisiin.

Vaikka liittokanslerin epäröinnit puolustuskysymysten suhteen kiteyttää kritiikkiä niin liittopäivissä kuin kansainvälisellä näyttämöllä, Boris Pistorius puolestaan ​​piti erittäin loukkaavan puheen tällä alalla ja pystyi erityisesti saamaan raiteilleen. Ranskalais-saksalaiset FCAS- ja MGCS-ohjelmat ranskalaisen kollegansa Sébastien Lecornun kanssa. Heillä on yhteinen motivaatio ja dynaamisuus.

Saksan yleisessä mielipiteessä vertaansa vailla olevaa suosiota ajava saksalainen poliitikko on ilmeisesti ottanut uuden askeleen avaten oven toimenpiteille, joilla Bundeswehrista tulee ensimmäinen armeija Euroopassa ja kenties hänestä tulevan mahdollisen suuren käännekohta. Koalitio.

Washingtonissa vieraileva Boris Pistorius paljastaa tavoitteensa Bundeswehrin suhteen

Hänen vierailunsa yhteydessä YhdysvaltoihinSaksan ministeri piti jälleen erityisen loukkaavan puheen, jossa hän kehotti kaikkia Naton jäseniä tavoittelemaan 3 prosentin puolustusponnisteluja BKT:sta ja Saksaa palaamaan asevelvollisuuden muotoon, jotta Bundeswehr voisi saada takaisin tavanomaisen pivotin roolin. joka sillä oli kylmän sodan aikana.

Boris Pistorius ja Lloyd Austin - Washington toukokuussa 2024
Boris Pistoriuksen vierailu Yhdysvaltoihin tapaamassa Yhdysvaltain puolustusministeriä Lloyd Austinia.EPA/MICHAEL REYNOLDS

Boris Pistoriukselle kyse on takuiden antamisesta koko Yhdysvaltain poliittiselle luokalle, mukaan lukien Trumpistiset republikaanit, jotka uskovat enemmän kuin koskaan voittajansa mahdollisuuksiin seuraavissa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Näin ollen Saksan ministeri lähettää samanaikaisesti useita viestejä kehottamalla kaikkia Naton jäsenmaita siirtymään kohti puolustusponnisteluja, jotka edustavat 3 prosenttia niiden BKT:sta, mukaan lukien Yhdysvallat.

Ensin amerikkalaisille. Tämä ei vain toista Donald Trumpin sanoja, joka oli maininnut aikovansa pakottaa eurooppalaiset nostamaan puolustusponnistuksensa 3 prosenttiin Yhdysvaltojen suojelun säilyttämiseksi, vaan hän jopa ehdottaa Washingtonille mahdollisuutta vähentää omia puolustusponnistelujaan. 3,4 prosenttia, koska se luottaa nimenomaan eurooppalaisten investointien kasvuun.

Eurooppalaisille, vaikka useat vanhan mantereen johtajat, kuten britit, puolalaiset tai balttilaiset, kannattavat myös Naton puolustusponnistelujen pohjan lisäämistä nykyisen 2 prosentin yli.

Saksalaiset lopulta omaksumalla kannan, joka poikkeaa huomattavasti Olaf Scholzin kannattamasta, jota yleinen mielipide arvostaa yhä vähemmän, samalla kun mahdollisuus joutua käymään läpi uusi suuri koalitio, CDU:n kristillisdemokraattien välinen liitto. CSU ja SPD:n sosialistit ovat muotoutumassa seuraavien parlamenttivaalien aikana vuonna 2025.

Saksan puolustusministerin kasvava kiinnostus Skandinavian valikoitua asevelvollisuutta kohtaan

Sen lisäksi, että Boris Pistorius lisäsi Euroopan ja siten Saksan puolustusponnisteluja, hän vetosi Washingtonin-vierailullaan palaamaan asevelvollisuuden muotoon Saksassa.

Boris Pistorius Ruotsissa toukokuussa 2024
Boris Pistorius vierailee Ruotsissa toukokuussa 2024 arvioimaan Schoisien asevelvollisuusmallia

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. Jälleen kerran Saksa pitää mieluummin kiinni USA:n (Trump) vaatimuksista kuin lähentyisi Ranskaa, jolla on ydinvaihtoehto, mutta jonka mahdollinen eurooppalainen ydinsateenvarjo pakottaisi muut edunsaajamaat laittamaan kätensä lompakkoonsa. Näin Ranska voisi lisätä sotilasbudjettiaan

    • Onko kysymys vain keinoista? Luulen, että kysymys on enemmän suhteen luonteesta. Naapurimme oli osittain kuonotettu toisen maailmansodan jälkeen. He kunnioittavat silloista voittajaansa. Heillä on äärimmäisen monimutkainen ja heillä ei ole taka-ajatuksia Ranskan kanssa. He ovat puolustaneet itseään jo useita vuosia. Annetaan aikaa. Jos Scaf ja MGCS selviytyvät siitä, keskinäinen käsitys kehittyy mittasuhteissa, joita on tällä hetkellä vaikea arvioida. Suostumus tosiasialliseen liittoumaan on mahdollista vain, jos molemmat osapuolet pystyvät sitoutumaan. Tämä ei ole vielä aivan niin.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit