Ranskalais-saksalainen MAWS-ohjelma ei ole kuollut: Bundeswehr investoi uuteen tutkimukseen!

Vuonna 2017 käynnistetty ranskalais-saksalainen MAWS-ohjelma käynnistettiin yhdessä FCAS:n ja CIFS:n kanssa ranskalaisille Atlantic 2:lle ja saksalaisille P-3C Orion -meripartiolentokoneille.

Kuitenkin, kuten muiden Pariisin ja Berliinin välisten yhteistyöohjelmien tapauksessa, MAWS kohtasi nopeasti teollisia tavoitteita ja operatiivisia odotuksia, joita oli vaikea sovittaa yhteen Dassault Aviationin ja Airbusin välillä sekä Ranskan laivaston ja Bundeswehrin välillä.

Ohjelma näytti olleen pysähdyksissä, ellei kokonaan hylätty, useita vuosia. Berliini on kuitenkin juuri antanut saksalaisten teollisuusyritysten tätä ohjelmaa varten perustamalle MAWS Gbr -yhteisyritykselle tehtäväksi toisen tutkimuksen valmistelemaan yhteistyön uutta vaihetta.

Kun yllätys on ohi, voimme ihmetellä, eivätkö Ranskan ja Saksan puolustusministeriöt onnistuneet saamaan FCAS- ja MGCS-ohjelmat ulos uurasta, jossa he joutuivat, mutta eivätkö Ranskan ja Saksan puolustusministeriöt ole ryhtyneet elvyttämään tätä kolmatta ohjelmaa?

MAWS-ohjelma eli Maritime Airborn Warfare System ja sen epävarma tila

MAWS-ohjelma seurasi monilta osin samaa rataa kuin kolme muuta ranskalais-saksalaista yhteistyöohjelmaa, jotka Angela Merkel ja Emmanuel Macron ilmoittivat yhdessä syyskuussa 2017.

Merkel macron 2018
Vuonna 2017 E. Macron ja A. Merkel jakoivat yhteisen näkemyksen Ranskan ja Saksan väliselle yhteistyölle rakennetusta puolustus-Euroopasta.

Todellakin, alkuperäistä ilmoitusta ympäröivän euforian vaiheen jälkeen ohjelma kohtasi hyvin nopeasti lukuisia vaikeuksia. Molemmat eurooppalaiset lentokonevalmistajat, Dassault Aviation ja Airbus Defense, pitivät itseään laillisina suunnitella solua, mikä aiheutti toisen konfliktin kahden valmistajan välillä rinnakkain sen kanssa, joka vastusti niitä FCAS-ohjelman NGF:n ympärillä.

Kunkin ohjelman kohtaamat vaikeudet sekä Saksan liittokanslerin ja Donald Trumpin välisten suhteiden normalisoituminen hidastivat Ranskan ja Saksan yhteistyön yleistä dynamiikkaa vuodesta 2018 alkaen. Vuonna 2019 Saksa ilmoitti hänen aikomuksensa tilata P-8A Poseidon, amerikkalaisen Boeingin kanssa, joka korvaa vanhimmat P-3C:t.

Tämä aiheutti uusia jännitteitä Pariisin ja Berliinin välille siihen pisteeseen asti, että useimmat aiheen asiantuntijat pitivät MAWS-ohjelman asemaa parhaimmillaankin epävarmana ja pahimmillaan hylättynä. Toisen erän tilaaminen P-8A:ta vahvisti tätä tunnetta, kun taas Pariisi on puolestaan ​​keskustellut kahden vuoden ajan mahdollisuudesta osallistua yksin Atlantic 2:n seuraajan suunnitteluun, vuoteen 2035 mennessä.

Bundeswehr uskoi MAWS GbR:lle lisätutkimuksen ohjelman valmistelua varten

Itse asiassa, Bundeswehrin ilmoitus, koskien ESG:n, Hensoldtin ja Diehlin muodostaman yhteisyrityksen MAWS GbR:n tutkimustehtävää osana MAWS-ohjelman analyysivaiheen osan II vaihetta 13, saattaa tulla yllätyksenä.

Berliini ei tietenkään ollut koskaan ilmoittanut vetäytyvänsä ohjelmasta, vaikka se oli tilannut 8 P-8A Poseidonia, tarvittavan määrän meripartiolentokoneita P-3C Orion -laivaston korvaamiseen ja Naton sille osoittamien tehtävien suorittamiseen Pohjanmerellä ja Itämerellä.

P-3C Orion Bundeswehr
Saksalaiset P-3C:t korvataan yhdeksällä amerikkalaisella P-9A Poseidonilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit