sunnuntaina 16

Lontoo asettaa kuninkaallisen laivaston ensisijaiseksi tavoitteeksi pysyä Euroopan johtavana laivastona vuonna 2030 ja sen jälkeen

Britannian pääministeri Rishi Sunak ilmoitti huhtikuun 2024 lopussa, että maan puolustusinvestoinnit nostetaan vuoteen 2030 mennessä 2,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta globaalilla ponnistelulla, jolla pyritään vastaamaan kansainvälisten jännitteiden kehitykseen.

Sittemmin ilmoitukset ovat moninkertaistuneet yli Englannin Britannian sotilasohjelmoinnin uudelleenorganisoinnista, esimerkiksi hypoteesin palauttamisesta 138 F-35-koneen laivastosta lopulta kuninkaallisten ilmavoimien sisälle.

Lontoon suurimman huomion kohteena on kuitenkin kuninkaallinen laivasto, jonka ilmeisenä tavoitteena on tehdä Britannian laivastosta Euroopan tehokkain laivasto sekä merkittävä toimija kansainvälisellä näyttämöllä, myös Tyynellämerellä.

Mainonta

Kuninkaallinen laivasto, Britannian toimeenpanovallan prioriteetti, AUKUS-allianssin taustalla

Niinpä viime kuukausina on käynnistetty tai julkistettu useita avainohjelmia kuninkaallisen laivaston muuttamiseen, olipa kyseessä sitten logistiikkalaivaston uusiminen FSS-ohjelmalla tai hyökkäyslaivaston amfibinen uusiminen MRSS-ohjelmalla. .

Lontoon tällä alalla tekemät ponnistelut ovat ristiriidassa Britannian armeijan nykyaikaistamiseen tähtäävillä ponnisteluilla, enemmän kuin koskaan, brittiarmeijoiden huonot suhteet, kun taas kuninkaalliset ilmavoimat olivat jo toteuttaneet useita rakenneohjelmia, kuten E-7 Wedgetailin, P-8A Poseidonin tai hiljattain tilattu 14 uutta CH-47 ER Chinookia.

P-8A kuninkaalliset ilmavoimat
Kuninkaallisten ilmavoimien P-8A

Nämä ponnistelut kuitenkin haalistuvat 18 uuteen fregattiin, kuuteen hävittäjään, kuuteen suureen hyökkäysalukseen, kolmeen suureen logistiikka-alukseen sekä seitsemään ydinsukellusveneeseen ja neljään ydinkäyttöiseen ballististen ohjusten sukellusveneeseen, jotka ovat tai tulevat pian käyttöön. Kuninkaallisen laivaston tilaama brittiläisiltä telakoilla.

Mainonta

Siten, päästettyään palvelukseen viimeisten 10 vuoden aikana vain 2 Astute-luokan SSN:ta, 5 River-luokan OPV:tä ja sen kaksi Queen Elizabeth -luokan lentotukialusta, se valmistautuu vastaanottamaan vuoteen 2034 mennessä kolmetoista tyyppiä 026 ja tyyppiä 031. fregatit, kaksi viimeistä Astute-luokan SSN:ta, kolme uutta logistiikka-alusta, osa kuudesta uudesta amfibiohyökkäys LPD:stä MRSS-ohjelmasta sekä ensimmäinen Dreadnought-luokan SSBN:istä.

Eikä se lopu siihen hetkeen, sillä seuraavien 10 vuoden aikana se saa viimeiset 3 Dreadnought-luokan SSBN-numeroa, 5 uutta Type 32 -fregattia, jäljellä olevat MRSS:t sekä kaksi tai kolme Dreadnought-luokan ensimmäistä SSN:ta. SSN-AUKUS-luokka, ja ensimmäiset Type 83 -hävittäjät, jotka korvaavat vanhimmat Type 45:t.

Itse laivaston laajentamisen lisäksi kuninkaallinen laivasto saa tulevina vuosina myös uusia kehittyneitä järjestelmiä DragonFire-drone-laserista erilaisiin droneihin, jotka on tarkoitettu sen kahdelle lentotukialukselle kulkemaan uusien ohjuksia, mukaan lukien risteily- ja hypersonic-ohjukset.

Kuninkaallisen laivaston laivasto on nopean jälleenrakennus- ja laajennusvaiheessa

Itse asiassa Lontoon viimeaikaiset ilmoitukset hahmottelevat kylmän sodan jälkeen ennennäkemätöntä modernisointipyrkimystä tehdä tai pikemminkin tehdä uudelleen kuninkaallinen laivasto, Euroopan tehokkain laivasto, ja Iso-Britannia, merivalta, joka käytännössä periksi vain Yhdysvalloille ja Kiinalle pintalaivaston ja tehoennusteen suhteen.

Kaksi Queen Elizabeth -luokan lentotukialusta Britannian merivoimien kulmakivinä

Kaksi brittiläistä lentotukialusta, vuonna 2017 käyttöön otettu HMS Queen Elizabeth ja vuonna 2019 käyttöön otettu HMS Prince of Walles, ovat luonnollisesti tämän uudistuneen merivoiman keskeisiä osia.

lentotukialus HMS Queen Elizabeth
Lentotukialus HMS Queen Elizabeth

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Forces | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Viimeiset artikkelit