F-22, Ticonderoga, F-15EX…: miksi kongressi ja amerikkalaiset armeijat vastustavat tulevia hankintoja ja varhaisia ​​vetäytyjä?

Joka vuosi amerikkalaisten armeijoiden rahoitusprojektien läpikulku kongressissa on tilaisuus kiihkeälle vastakkainasettelulle toisaalta senaattorien ja edustajien ja toisaalta Pentagonin siviili- ja sotilasvirkamiesten välillä.

Viime vuosina tämä vastakkainasettelu, joka useimmiten keskittyi investointien tasapainoon ja paikallisten investointien suojaamiseen, on kuitenkin muuttunut perustavanlaatuiseksi vastakkainasetteluksi, jossa on käänteiset rintamat. Itse asiassa parlamentaarikot vastustavat armeijan pyytämiä ostojen vetäytymistä tai vähentämistä.

Amerikkalaisten armeijoiden vaatimuksia vastustetaan siksi, erityisesti mitä tulee tiettyjen varusteiden poistamiseen ja muiden hankintamuotojen vähentämiseen sekä parlamentaarikkojen analyysiin näiden formaattien vähentämisen seurauksista amerikkalaisille. sotilaallisia reagointivalmiuksia.

Tänäkin vuonna tämä vastustus on voimistunut niin, että voimme kyseenalaistaa sen perustan, mutta myös mahdollisuuden päästä siitä irti tulevaisuudessa ja tapa, jolla se saavutetaan, jos mahdollista?

Kongressi estää F-22:n eläkkeelle siirtymisen ja laajentaa Yhdysvaltain ilmavoimien F-15EX-hankintaa.

Yhdysvaltain ilmavoimien vuoden 2025 rahoituslaki koski 250 lentokoneen vetäytymistä, mukaan lukien 56 A-10 Thunderbolt II:ta, 65 F-15C:tä ja D:tä, 11 F-16:ta sekä 20 F-22:ta ja 26 F-15E:tä , puhuakseni hävittäjälaivastosta. Jos edustajat myöntyivät tarpeeseen päästä eroon liian haavoittuvina pidetyistä A-10-koneista sekä F-15- ja F-16-koneista potentiaalinsa lopussa, he hylkäsivät toisaalta pyynnön koskien. F-22 ja F-15E.

Edustajainhuoneen kongressin puolustuskomitea
Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puolustuskomitea.

Yhdysvaltain ilmavoimien arvion mukaan Raptorit, jotka kuuluvat tällä hetkellä käytössä olevaan 32 Block 10 -laivastoon, eivät ole teknisesti riittävän valmiita operatiiviseen käyttöön ilman merkittäviä päivitysvaroja. Vaikka NGAD, jonka on korvattava F-22:t vuodesta 2030 lähtien, on hämärässä, tällaiset investoinnit vaikuttavat siksi tarpeettomilta.

Parlamentin jäsenten käsitys samasta tilanteesta on kuitenkin hyvin erilainen. Jos he ymmärtävät, että F-22 Block 10s ovat vähemmän tehokkaita kuin Block 20s, he uskovat, että lentokoneet ovat parempia kuin muut nykyaikaiset hävittäjäkoneet, joka voidaan vastustaa häntä tulevina vuosina.

Vaikka suuri konflikti tai kriisi saattaa puhjeta tulevina vuosina, lyhyellä varoitusajalla, eri teattereissa, he pitävät siksi sopimattomana riistää itseltään nämä laitteet minimaalisten budjettisäästöjen saavuttamiseksi riistämällä heiltä merkittävän reagointipotentiaalin.

Sama koskee 26 F-15E-konetta, joiden vetäytymistä Yhdysvaltain ilmavoimat pyysivät sillä verukkeella, että näissä lentokoneissa ei enää ole riittävästi moottorikapasiteettia odottamaan korvaamista F-35:llä. Tässäkin parlamentin jäsenille se tarkoittaisi sitä, että heiltä riistetään välitön toimintapotentiaali, joka voi osoittautua erittäin hyödylliseksi tulevina vuosina vähimmäismäärärahojen vapauttamiseksi.

f-15 Yhdysvaltain ilmavoimat
F-15 Yhdysvaltain ilmavoimat.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit