Ranskan laivasto suosii Naval Groupin korvettia Gowindia korvaamaan kuusi Floréal-fregattia

Vuosina 1992–1994 käyttöön otetut 6 Floréal-fregattia, jotka ovat Ranskan laivaston nimeämiä valvontafregatteja, suorittavat tehokkaasti lukuisia tehtäviä suvereniteetista huumekaupan torjuntaan Ranskan talousalueen koko 11 miljoonalla neliökilometrillä.

Nämä 93,5 metrin pituiset kevyet fregatit, joiden kuorman siirtymä on lähes 3 000 tonnia, on vaihdettava seuraavan vuosikymmenen alussa 30 vuoden intensiivisen toiminnan jälkeen.

Jos tähän asti näytti siltä, ​​että tämä korvaaminen on varmistettava European Patrol Corvette -ohjelmalla, Naval Group on vahvistanut, että olettamus Gowind-korvetin valitsemisesta tähän tehtävään on nyt ollut Ranskan laivaston ja ministeriön kannalla. asevoimat.

Gowind-korvetti korvaa Ranskan laivaston Floréal-luokan valvontafregatit

Se on joka tapauksessa mitä Naval Groupin viennin varatoimitusjohtaja Stéphane Frémont selitti, Xavier Vavasseurin mikrofonilla Naval Newsille DSA 2024 -näyttelyn yhteydessä, joka pidettiin Kuala Lumpurissa, Malesiassa 6.-9. toukokuuta.

Ranskan johtajan mukaan kyseessä on itse asiassa Gowind-korvettimalli, jonka Ranskan laivasto valitsi korvaamaan kuusi Floréal-luokan valvontafregattia. Sopimus on tarkoitus neuvotella tulevina vuosina.

valvontafregatti Floréal
6 Floréal-luokan valvontafregattia kokivat erityisen jatkuvaa toimintaa turvatakseen yksin 11 miljoonan neliökilometrin Ranskan talousvyöhykkeen.

Gowindin tyyppiä ei määritetty. Voimme kuitenkin olettaa, kun otetaan huomioon laivojen tehtävät, että se on joko Gowind 2500, 102 metrin ja 2500 tonnin korvetti tai, mikä epätodennäköisemmin, laajennettu versio, joka olisi lähempänä Gowindia Maharaja Lela -luokasta, joka saavuttaa 111 metriä ja 3100 tonnia.

Kuten Stéphane Frémont haastattelussa huomauttaa, Gowind 2500:n ja Maharadja Tali -luokan toiminnalliset erot, erityisesti aseistuksen ja antureiden suhteen, ovat kuitenkin pieniä, sillä kahdella laivalla on sama integroitu masto, sama järjestelmätaistelu, samat anturit ja samat aseet.

Tehokas alus, jolla on laajat ominaisuudet, mukaan lukien sukellusveneiden vastainen sodankäynti

Gowindin valinta Floréalin tilalle on epäilemättä hyvä uutinen Ranskan laivastolle. Jos kuusi Floréalia ovat täyttäneet tehtävänsä erinomaisesti vuodesta 6 lähtien, ne oli itse asiassa suunniteltu matalan intensiteetin tehtäviin ja erityisesti rannikkovartiostotehtäviin, joissa ei ole sukellusveneiden torjuntakapasiteettia ja rajalliset maasta ilmaan suuntautuvat resurssit kahdella Simbadilla. aseistettu Mistral 1992:lla. Vuonna 3 jopa laskeutui MM2015 Exocet -laivojen vastaiset ohjukset vastauksena käsitykseen nykyisten uhkien kehityksestä.

Siitä lähtien maailmanlaajuiset jännitteet ovat luonnollisesti luoneet täysin erilaisia ​​tarpeita, erityisesti Tyynellämerellä, Intian valtamerellä ja Persianlahden läheisyydessä oleville aluksille.

Tässä Gowinds voi tarjota huomattavaa lisäarvoa. Itse asiassa korveteissa on laaja valikoima ominaisuuksia, mukaan lukien 16 MICA VL-ohjusta pystysuunnassa ilmapuolustukseen, 8 MM40 Exocet-aluksentorjuntaohjusta, 76 mm:n tykki sekä kaksi torpedoputkea Mu90-sukellusveneiden torpedoille .

Corvette Gowind Egypti
Gowind 2500 -korveteissa, kuten Egyptin laivaston käyttämissä, on täydellinen valikoima tunnistusjärjestelmiä ja asejärjestelmiä, mikä antaa niille ominaisuudet, jotka ovat lähellä monien fregattien ominaisuuksia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusuutiset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit