Tekoäly lisää Ranskan laivaston Golden Earsin tehokkuutta vuodesta 2025 alkaen.

Hieman yli kahteen vuoteen ei ole kulunut päivääkään ilman maailmanlaajuisia puolustusuutisia, joissa keskusteltiin tekoälyn ilmoitetusta saapumisesta asevoimiin ja sen tuomaan huomattavaan edistykseen armeijan suorittamisessa.

Useimmiten nämä aiheet koskevat kuitenkin droneissa tai roboteissa olevia tekoälyä ja sen fantasiamaailmaa, jota ruokkivat tieteiskirjallisuus ja kyberpunk-kirjallisuus.

Suurin lisäarvo, jonka tekoäly tuo ja joskus jo tuo armeijoille, ei kuitenkaan liity dronin hallintaan eikä itsenäiseen ampumispäätökseen, vaan kykyyn käsitellä valtavia määriä dataa, joka on tuotettu lukuisten digitalisoitujen tietojen avulla. anturit, jotka nyt varustavat kaikki sotilasvarusteet merkityksellisten, ihmiskäyttöön sopivien tietojen poimimiseksi.

Lukuisat ohjelmat ympäri maailmaa ovat siis neljän pääasiallisen tietoluokan kohteena: puhdas digitaalinen data, esimerkiksi Internetissä ja sosiaalisissa verkostoissa liikkuva tieto; satelliittien ja taktisten antureiden välittämä optinen ja sähköoptinen data; tutkien ja viestintäjärjestelmien lähettämät sähkömagneettiset tiedot ja lopuksi akustiset tiedot, jotka edustavat alfaa ja omegaa vedenalaisessa sodankäynnissä.

Tekoälyn seulonta- ja akustinen tunnistussuodatin ranskalaisissa aluksissa ja sukellusveneissä vuodesta 2025

Vedenalaisen akustisen spektrin analyysi on juuri Ranskan laivaston akustisen tulkinta- ja tiedustelukeskuksen eli CiRA:n tehtävä. Vuonna 1983 perustettu se kouluttaa kuuluisia Kultaiset korvat ja muut DeASM (Anti-submarine Detector), jotka nousevat ranskalaisiin sukellusveneisiin, fregatteihin ja meripartiolentokoneisiin havaitakseen ja jäljittääkseen sukellusveneitä ja vastakkaisia ​​pintayksiköitä.

vedenalainen kaikuluotain
Vedenalainen sodankäynti perustuu pääasiassa sukellusveneiden ja alusten antureiden passiivisesti hankkimien tietojen hyödyntämiseen vihollisen paikantamiseksi ilman, että se havaitaan itse.

Ja tehtävä ei ole yksinkertainen. Todellakin, JY Cousteaun esittämä hiljaisuuden maailma on hiljaa vain nimellisesti. Päinvastoin, valtameri on jatkuvasti valtavan kakofonian kohteena: katkaravut, valaat, kalat, kiven liike ja tietysti ihmisen toiminta aiheuttavat rannikkoalueella keskimäärin noin 40–50 dB:n taustamelun, ja 30 dB syvyydessä, nykyaikaisen pesukoneen melu.

Vaikeus on sitäkin suurempi, koska nykyaikainen sukellusvene, joka toimii hiljaisella nopeudella (6-14 solmua, mallista riippuen), ei tuota enempää kuin 30 dB paikallista akustista säteilyä, kun taas valtameren melu on tasaista.

Les kultaiset korvat onnistuu saavuttamaan tämän saavutuksen, joka tarkoittaa kahden ihmisen välisen kuiskatun keskustelun havaitsemista, paikantamista ja tulkitsemista kiitotien päässä Roissyssa lentokoneiden noustessa lentoon, ollessaan yli 100 metrin päässä.

Ilmeisesti tätä varten heillä on erittäin tehokkaat mikrofonit, passiiviset kaikuluotaimet ja tehokkaat työkalut siepattujen äänten suodattamiseen ja analysoimiseen. Heidän on kuitenkin edelleen skannattava vuoria akustista dataa havaitakseen, mitkä niistä voivat sisältää merkityksellistä tietoa, ennen kuin he voivat poimia hyödyllisiä taktisia tietoja.

Juuri tähän aiheeseen CiRA ja start-up Preligens aikovat puuttua tänään, tekoälyn massiivinen käyttö. Tämä mahdollistaa itse asiassa tietojen "seulonnan" eli kaiken sellaisen datan poistamisen, joka ei sisällä oleellista tietoa, jotta lupaavat johdat välittyvät kultakorville.

kultakorvat kansallisen laivaston vaha
Kultakorvien koulutus on ollut yksi CiRA:n tehtävistä vuodesta 1983 lähtien.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Tekoäly | Puolustusuutiset | Maritime Patrol Aviation

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit