Puola liittyy ESSI:hen, Ranska on eristetty ilmapuolustuksessa Euroopassa

Sen jälkeen, kun Saksan liittokansleri Olaf Scholz käynnisti elokuussa 2022 European SkyShield Initiative eli ESSI, se on vakiinnuttanut asemansa yhdistävänä ja voimakkaana sopimuksena tehokkaan ja homogeenisen eurooppalaisen ilmapuolustuksen aikaansaamiseksi.

Yli viisitoista maata oli jo ilmoittanut jäsenyydestään ESSI:ssä elokuussa 2022. Nyt niitä on 22, kun taas Kreikka, Turkki ja Sveitsi sitoutuivat äskettäin liittymään. Useat Euroopan maat eivät kuitenkaan ole allekirjoittaneet sitä. Tämä koskee erityisesti Ranskaa ja Italiaa.

Itse asiassa Berliinin suunnittelema ESSI integroi vain kolme toisiaan täydentävää ilmatorjuntajärjestelmää: ballistisen Arrow 3:n, pitkän kantaman Patriot PAC:n ja keskipitkän kantaman IRIS-T SLM:n. Muut eurooppalaiset järjestelmät, NASAMS, CAMM, Mica VL ja ennen kaikkea Patriotin kilpailijat Aster sekä saksalainen IRIS-T SLM/SLX, suljettiin siksi pois.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Saksa | Sotilaalliset liitot

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.

Puola ilmoittaa aikovansa liittyä eurooppalaiseen SkyShield-aloitteeseen

ESSI-huippua toistaiseksi vastustaneista Euroopan maista Puolalla oli keskeinen ja määräävä rooli. Vaikka maalla ei ole omaa teollista ja teknologista ratkaisua keskipitkän ja pitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmien alalla, sillä on tulevina vuosina erittäin tehokas ilmapuolustus.

ESSI Ruotsi Tanska
Ruotsi ja Tanska liittyivät ESSI:hen helmikuussa 2023

Tämä koostuu itse asiassa 6 Patriot PAC-3 -akusta, joita tukee 44 lyhyen kantaman akkua, jotka on aseistettu brittiläisellä CAMM-ohjuksella, ja 22 SHORAD PSR-A Pilica -akkua, joissa on kaksinkertainen 23 mm:n kiinnitys ja Manpads GROM -ohjukset.

Puola hyötyy myös toisesta kahdesta AEGIS Ashore -järjestelmästä, joka on aseistettu amerikkalaisilla ballistisilla SM-3- ja SM-6-ohjuksilla, jotka on toteutettu NATO:n puitteissa. Kuten Berliinin hankkima Israeli Arrow 3, SM-3 on ilmakehän ulkopuolinen ballistinen ohjus, joka on suunniteltu sieppaamaan MRBM- ja IRBM-uhat.

Jos tietyt sieppaukset onnistuivat SM-3:n MIRV-vastineita vastaan, järjestelmää ei kuitenkaan ole suunniteltu eikä katkaistu suojaamaan Venäjän tai Kiinan strategista iskua vastaan. Muistakaamme tässä suhteessa, että Venäjä ei enää käytä MRBM-ohjuksia tai IRBM-ohjuksia, vain puolibalistisia SRBM-ohjuksia ja ICBM- ja SLBM-ohjuksia, pääasiassa Mirvés-ohjuksia, joita vastaan ​​nämä järjestelmät eivät toimi.

Maantieteellisen sijaintinsa, mutta myös sotilaallisten valmiuksiensa kunnianhimonsa vuoksi Varsova on nyt epäilemättä Euroopan puolustuksen kulmakivi Venäjän ja Valko-Venäjän uhkaa vastaan. Riittää, kun sanon, että Varsovan välimiesmenettelyä tällä alalla odotettiin eniten.

AEGIS Ashore Puola
Puolassa on toinen kahdesta Naton AEGIS Ashore -alueesta, jotka muodostavat Euroopan ohjustorjuntakilven MRBM- ja IRBM-tyyppisiä uhkia vastaan.

PiS:n ja presidentti Dudan tappio viime syksynä Donald Tuskin Eurooppa-myönteistä yhteislistaa vastaan ​​mahdollisti Puolan suhteiden normalisoinnin Ranskaan ja Saksaan. Tässä yhteydessä viimeksi mainittu ilmoitti tällä viikolla, että Varsova liittyisi eurooppalaiseen SkyShield-aloitteeseen, merkkinä Saksan ja Puolan suhteiden paranemisesta.

Puolan asevoimilla, joilla on jo Patriot PAC-3 -akut, ne pystyvät nopeasti integroimaan viestintä- ja tiedonvaihtostandardin, johon ESSI perustuu.

Ranska on eristyneempi kuin koskaan Euroopassa ilmapuolustuksen alalla

Tämä on tietysti kova isku Pariisille. Itse asiassa Varsovan vastarinta tällä alueella salli Ranskan viranomaisille, jotka olivat erittäin kriittisesti tapaa, jolla ESSI suunniteltiin, joka sulkee pois ainoan pitkän kantaman eurooppalaisen ilmatorjuntajärjestelmän ja palvelee ennen kaikkea Diehl Defensen kaupallinen askel kohti IRIS-T SLM:ää.

Puolan liittyminen mahdollistaa sen, että ESSI voi rakentaa yhtenäisen ilmapuolustusblokin Pohjois-Eurooppaan, Itä-Eurooppaan ja Keski-Eurooppaan, mikä takaa sen toiminnan tehokkuuden.

ESSI Eurooppa
European Sky Shield -kartta muutaman kuukauden takaa. Sittemmin Sveitsi, Kreikka, Turkki ja Puola ovat ilmoittaneet liittyvänsä aloitteeseen, joka luo homogeenisen luoteis-kaakkoisblokin Eurooppaan.

Pariisi menettää siten voimakkaan neuvotteluakselin Berliiniä vastapäätä, jotta se avaa aloitteen kaikille eurooppalaisille järjestelmille, kuten NASAMS, CAMM, MICA VL ja ennen kaikkea SAMP/T Mamba, d 'niin paljon kuin jälkimmäinen osoittaa suurta tehokkuutta Ukrainassa, ja Aster-ohjus osoitti, että se vastasi Patriotia ja SM-6:ta matalan kerroksen antiballistisessa toiminnassaan.

Vielä pahempaa on, että liittyessään Varsova todennäköisesti pakottaa Berliinin käden integroimaan CAMM:n tähän ESSI:hen integroitujen järjestelmien joukkoon, mikä ei jätä tyydyttämään Lontoota, mutta myös Roomaa, kun Leonardo on kehittänyt ohjuksen yhdessä MBDA UK:n kanssa, ja viime kädessä mahdollisuudet syrjäyttää Ranska ja MBDA France täysin ilmatorjunta-alalla Euroopassa.

Uhka MBDA:n Ranskan ilmatorjunta-ohjussektorin tulevaisuudelle

Itse asiassa Varsovan jäsenyys ESSI:ssä muodostaa suoraan ja epäsuorasti suuren uhan MBDA:n Ranskan ilmatorjuntaohjussektorin tulevaisuudelle, johon Pariisi on investoinut huomattavasti viime vuosikymmeninä.

Itse asiassa ESSI luo normatiivisen ulottuvuuden, josta ranskalaiset teollisuus- ja sotilaalliset järjestelmät suljetaan pois, mikä heikentää erittäin vakavasti Pariisin mahdollisuuksia sijoittaa järjestelmänsä Eurooppaan, mutta myös sen ulkopuolelle, sillä normatiivinen voima ja asennettu kanta ovat keskeisiä argumentteja. puolustusjärjestelmien hankintapäätökset.

aster 30 Mamba SAMP/T
Ainoa toimiva eurooppalainen ilma- ja ballistinen ilmatorjuntajärjestelmä, Mamba SAMP/T, on tänään suljettu ESSI:n ulkopuolelle.

Lisäksi Saksan keskeinen asema sekä maantieteellisesti että poliittisesti ja erityisesti teknologisesti tässä ohjelmassa asettaa sen puolustusteollisuuden, ja erityisesti Diehl Defensen ja Hensoldtin, tämän alan eurooppalaisen kehityksen ytimeen ja syrjäyttää Ranskan entisestään tällä alalla. , ellei se alistu Berliiniin.

Mitä vaihtoehtoja Pariisille ESSI-aallon edessä?

Tilanne on siksi erittäin monimutkainen Ranskalle ja koko MBDA Francen ja Thalesin ympärille nivelletylle ilmapuolustussektorille. Pariisilla on kuitenkin useita vaihtoehtoja rajoittaa vahinkoa tai jopa muuttaa tämä uhkaava romahdus ratkaisevaksi voimavaraksi.

Liity aloitteeseen vakuuttaaksesi Berliinin integroimaan muita ilmatorjuntajärjestelmiä sisältäpäin

Ensimmäinen ja ilmeisin vaihtoehto olisi saada Berliini muuttamaan ESSI:n paradigmoja, jotta Pariisi (ja Rooma) voisi liittyä. Tämä edellyttää tietysti, että aloite ulottuu niiden kolmen järjestelmän ulkopuolelle, jotka nykyään muodostavat sen selkärangan.

Tämä vaihtoehto, joka olisi varsin ilmeinen, erittäin myönteinen ja toivottava Euroopan mittakaavassa, on kuitenkin toistaiseksi epätodennäköinen. Olaf Scholz on itse asiassa tehnyt näistä paradigmoista aloitteen pilareita, erityisesti tukeakseen omia teollisuusmiehiään ja tehdäkseen Saksasta Euroopan puolustuksen kulmakiven lentoteitse.

Olaf Scholz Praha
Olaf Scholz puheessaan Prahassa elokuussa 2022, käynnisti ESSI:n.

Toisaalta, jos tällainen vaihtoehto olisi yksinkertainen ja helppo toteuttaa, se olisi jo toteutettu, vaikka ESSI:n käynnistämisestä Prahan puheesta on kulunut 20 kuukautta.

Toisaalta Olaf Sholzin mielestä tämän Ranskan poissulkemiseen tarkoitetun tarjouksen sanamuoto heijastaa hänen omaa asemaansa eurooppalaisen yhteistyön kannalta ja asettaa Saksan poliittisen ja teknologisen johtajan asemaan, joka on hyvin kaukana alun perin esitetystä asematasapainosta. Angela Merkel ja Emmanuel Macron vuonna 2017.

Lopuksi, Saksan puolustusteollisuus, joka on hyvin poliittisesti esitelty, ei anna Asterin ja MICA VL NG:n varastaa esitystä IRIS-T SLM -järjestelmästä ja kehitteillä olevasta IRIS-T-perheestä, joka on suunniteltu nimenomaan pakottamaan Euroopan armeijoihin, kuten the Leopard 2 on tehnyt tämän aiemmin.

Lopuksi ESSI suunniteltiin varmistamaan ainakin Washingtonin tuki sen toteuttamiselle. Koska IRIS-T SLM ei ole vaihtoehto Patriot PAC-3:lle, ja Yhdysvaltain teollisuudella ei ole vaihtoehtoja saksalaiselle SLM:lle keskipitkällä valikoimalla, nämä kaksi tarjontaa täydentävät täysin toisiaan. Toisaalta MICA VL NG:n ja Mamban välillä Ranskalla on kilpailukykyinen tarjonta molemmista järjestelmistä.

IRIS-T SLM ampuminen
IRIS-T SLM on epäilemättä järjestelmä, joka hyötyy eniten ESSI:stä, ja se edustaa aloitteen pienintä teknologista ja toiminnallista yhteistä nimittäjää.

Ei siis ole mitään objektiivista syytä antaa Ranskan häiritä tätä hegemonista kasvua perustajatoimijoidensa kannalta, varsinkin kun sen lisääminen Euroopan ilmapuolustusjäätiköön muuttaa sen tehokkuutta vain hyvin paljon Venäjän uhkaa vastaan , ja jopa mahdollisten Iranin uhkien edessä.

Siksi Olaf Scholzin on poistuttava kansliasta ja hänen tilalleen on lähempänä Merkelin näkemystä, pakotettava poliittinen päätös saksalaisille ja amerikkalaisille teollisuusmiehille, jotta voidaan toivoa kannanmuutosta tällä alalla. , jonka ansiosta Paris voi liittyä ESSI:hen ilman suuria luopumista.

Rakenna kilpailukykyinen ranskalainen tarjous, joka on välttämätön eurooppalaisille

Toinen vaihtoehto Pariisille olisi luoda vaihtoehtoinen eurooppalaisille tarkoitettu tarjous ESSI:lle, joka perustuu yksinomaan Ranskan kilpailuetuihin. Ainoa kortti, jonka Pariisi voi pelata täällä, perustuu ranskalaiseen pelotteeseen, koska se ei pysty eroamaan riittävän merkittävällä tavalla teknisestä tai toiminnallisesta näkökulmasta Patriot PAC-3:sta ja IRIS-T:stä.

Periaatteena olisi korostaa, että Ranskan pelotteen suojelukuplan laajentaminen tiettyihin eurooppalaisiin naapureihin edellyttäisi ilmapuolustuskeinojen tiukkaa koordinointia, jotta Rafale B aseistettu ASMPA-ohjuksilla, heidän saattaja- ja tukilentokoneilla, toimimaan kyseisen maan ilmatilasta.

RAfale B ASMPA
Useiden Itä-Euroopan maiden kasvava kiinnostus Emmanuel Macronin vuonna 2020 tekemää tarjousta kohtaan Ranskan pelotteen laajentamisesta muodostaa hyödynnettävän akselin vastustaa Saksan teknologista hegemoniaa ESSI:ssä.

Koska ranskalainen pelote ei ole integroitu Naton pelotteeseen ja toimii täysin itsenäisesti, on tässä tapauksessa olennaista, että suojellun maan ilmapuolustusjärjestelmä on yhdistetty ja täysin yhteensopiva Ranskan eurooppalaisen puolustusstrategian kanssa.

Huomaa, että jos Ranskan pelotteen laajentaminen olisi aiheuttanut taulén Euroopassa, kun Emmanuel Macron mainitsi sen, monien maiden kannat ovat kehittyneet suuresti Ukrainan sodan alkamisen jälkeen ja vielä enemmän Donaldin toistuvien uhkausten jälkeen. Trump Naton ja Yhdysvaltojen strategisesta suojelusta Euroopassa.

Näin ollen vaikka Puola oli ollut Ranskan presidentin vuonna 2020 tekemän avauksen kritiikin kärjessä, Puola näyttää nykyään olevan paljon rohkaisevampia häntä kohtaan. Huomaa myös, että jäsenyys ESSI:ssä on vain symbolinen monille maille, jotka eivät ole vielä aloittaneet yhteensopivien järjestelmien hankintaa.

Keskittyminen kokonaan laivaston ja/tai Euroopan ulkopuoliseen vientiin

Viimeinen vaihtoehto Pariisille olisi luopua ajatuksesta, että se pystyisi asettumaan Euroopassa ESSI:n edessä, ja keskittää kaikki ponnistelut ja viestintälinjat muille, lupaavammille markkinoille.

Aster 15 Charles de Gaulle
Aster-ohjus ja PAAMS-järjestelmä varustavat tällä hetkellä yli neljäkymmentä suurta laivastoyksikköä ympäri maailmaa ja yli kuusikymmentä tulevina vuosina.

Ensimmäinen näistä markkinoista on laivastosektori, jolla Aster, PAAMS-järjestelmä ja MICA VL ovat jo saavuttaneet lukuisia menestyksiä, myös viennissä. Tämän kortin täysimääräinen pelaaminen, riittävän hyvin koko Ranskan ilmapuolustussektorin taitojen ja kilpailukykyisen kestävyyden säilyttäminen, Pariisin on suostuttava tiettyihin investointeihin, varsinkin kun pääkilpailija täällä on amerikkalainen.

PAAMS-järjestelmän ja tarkemmin sanottuna pystysuoran laukaisujärjestelmän SYLVER uudistaminen osoittautuisi varmasti tarpeelliseksi tässä hypoteesissa tehokkaan kilpailuaseman takaamiseksi amerikkalaisia ​​Mk41:tä, SM-2/3/6:ta ja ESSM:ää vastaan.

SYLVER on monilla alueilla tehokkaampi kuin amerikkalainen VLS, erityisesti laukaisunopeuden suhteen, mutta se kärsii kuitenkin siitä, että tähän mennessä on mahdotonta ladata useita lyhyitä ohjuksia pitkään siiloon. Puhumme monipakkauksesta.

Siten ESSM-ohjukseen, Aster 15:n ja MICA VL NG:n kilpailijaan, voidaan ottaa neljä henkilöä yhdessä MK4-siilossa, jolloin fregatti, jossa on vain yksi Mk41-taktinen moduulijärjestelmä, joka vastaa SYLVER 41:tä, voi toteuttaa 50 ESSM:ää. ohjuksia vain kahdeksalle siilolle.

SYLVER 70 MDCN
Vaikka ranskalainen SYLVER-järjestelmä on tehokas, se ei salli useiden lyhyiden ohjusten tuomista samanaikaisesti yhteen siiloon. Tämän järjestelmän uusi versio, joka sisältää tämän mahdollisuuden, edustaisi huomattavaa toiminnallista ja kaupallista edistystä amerikkalaiseen Mk41:een verrattuna.

Tämä kehitys vaatii SYLVERin perusteellisen uudelleensuunnittelun, mutta poistaisi tämän järjestelmän suurimman heikkouden kansainvälisellä näyttämöllä verrattuna amerikkalaiseen MK41:een, mutta tuo samalla esiin kaksi argumenttia, joita usein arvostetaan. Itse asiassa Sylver, kuten Aster 15/30- ja MICA VL -ohjukset sekä SAMP/T Mamba -järjestelmä, ovat ITAR-vapaita ja saksalaisia.

Kumpaakin kysytään nykyään usein, erityisesti Lähi-idässä ja Etelä-Amerikassa. Näiden kahden yhdistelmä on epäilemättä suuri voimavara näissä teattereissa.

Johtopäätös: nyt pienentynyt ikkuna reagoida

Kuten näemme, Varsovan ilmoittama päätös liittyä European SkyShield -aloitteeseen on epäilemättä kova isku Pariisille sen pyrkimyksissä muuttaa tätä aloitetta ympäröiviä teknisiä paradigmoja.

Vielä pahempaa on, että ellei se suostu ja luovu Mamban ja MICA VL:n integroimisesta ESSI-yhteensopivaan teknologiatarjoukseen, on nyt vähän mahdollisuuksia, että Pariisi pystyy muuttamaan Berliinin ja sen liittokanslerin päättäväisyyttä tällä alalla. Koska Ranska ei aio ostaa IRIS-T SLM:ää tai Patriotia, Ranskan jäsenyys ei tässä hypoteesissa olisi perusteltua.

MBDA Ranska
MBDA Francen maa-ilma-ohjusdivisioonan kestävyys perustuu nykyään Pariisin nopeaan päätökseen, miten vastata Puolan jäsenyyteen ESSI:ssä.

Tosiasia on, että Pariisilla on vielä muutamia vaihtoehtoja yrittää hillitä ESSI:n markkinoilla edustamaa uhkaa ja Ranskan teollisuuden kestävyyttä ilmapuolustusalalla.

Yksi, eurooppalainen, käsittäisi vaihtoehtoisen tarjouksen yhdistämisen saksalaiselle ESSI:lle presidentti Macronin vuonna 2020 mainitseman pelotteen laajentamisen kanssa, jonka aiheesta kannat kehittyvät nopeasti, nyt kun Yhdysvaltain suojelua heikentää voiton uhka. Donald Trumpille seuraavissa presidentinvaaleissa.

Toinen perustuu siihen, että Ranska hylkäsi nämä Euroopan maamarkkinat puhtaasti ja yksinkertaisesti päästäkseen täysimääräisesti mukaan laivaston alaan sekä Euroopan ulkopuolisiin vientimarkkinoihin korostamalla näiden järjestelmien ITAR-VAPAA JA SAKSASSA. .

Joka tapauksessa Pariisin on nyt valittava toimintatapa hyvin nopeasti ja panostettava täysimääräisesti sen sisällön antamiseen ja siten taattava tämän ranskalaisen BITD:n taitotiedon kestävyys. Pahin asento tässä olisi pysyä samassa odottavassa asenteessa, jonka ansiosta ESSI sai houkutella 23 Euroopan maata soveltamisalaansa ja sulkea tehokkaasti niin monta potentiaalista markkinaa MBDA Francelta.

Artikkeli 18. huhtikuuta täysi versio 26. toukokuuta asti

Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

 1. Meillä on aina ollut tämä valinta ja se on ollut vuosia. Tarjoaa vaihtoehtoisia markkinoita, jotka rakastavat Itar-vapaita varusteitamme ja erityisesti merivoimia.

  Taloudellisesta näkökulmasta, kuka tuottaa astereita 15 ja 30 seuraavan 10 vuoden aikana ja suuria määriä?
  Ilmeisesti kyseessä ovat laivat.

  Ukrainan sota osoitti, ettemme kestä tuhoamalla 100 2 dronea kahdella miljoonalla ohjuksella kaikkiin mahdollisiin kohteisiin alueella.
  Merellä se on toinen tarina, koska kohdefregattisi lisäksi siellä ei ole paljon muuta kuin vettä.
  Kehitetään Rapidfire/LMP/aster15/aster30 kvartetti, joka soveltuu laivaston käyttöön ja mennään siihen!!!!!
  Irys T -järjestelmät, jotka myydään kaikkiin Itä-Euroopan maihin, eivät todennäköisesti koskaan ammu ohjuksia
  Veneet ovat toinen tarina.

 2. Toisaalta ei ole vain Ranska, vaan myös Italia, toisaalta ESSI:n heikko kohta on sen integroituminen EU:hun, joten osa budjeteista otetaan EU:n budjetista ja Italialla ja Ranskalla on oma roolinsa. pelata, koska ne voivat estää tai hidastaa projektia. Saksa meni hieman vahvaksi integroimalla Israelin projektiin, USA:n suhteen Saksa on vähän Troijan hevonen, vaikka haluaisimmekin mielenkiintoista nähdä Saksan asema, jos Trump valitaan, varsinkin kun jälkimmäinen tekee politiikkansa pohjana. miehistä eikä maista, ei ole varma, että hän arvostaa Scholzia

 3. Ilmakehän ulkopuolisen sieppauskeinon kehittäminen on todellakin ratkaisevan tärkeää Euroopan turvallisuuden ja puolustuksen kannalta.

 4. Scholz ei ole Ranskan kumppani toisin kuin Merkel.
  Deutchland uber ales….
  Hän tekee kaikkensa tuhotakseen aseteollisuutemme. Olemme ehdottomasti naiiveja emmekä kovin päteviä kaupallisessa mielessä Saksaan verrattuna….
  Vastuullinen ministerimme ei ole kovin älykäs...

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit