Venäjä menetti armeijansa Ukrainassa vuonna 2022, mutta on sittemmin rakentanut sen uudelleen tehokkaammaksi!

Venäjän Ukrainan vastaisen hyökkäyksen aamuna 24 harva kuvitteli, että Ukrainan armeijat pystyisivät hillitsemään Moskovan Kiovaan laukaiseman höyryrullan.

Ukrainalaiset taistelijat onnistuivat vastustamaan useilla rintamilla Kiovassa, Harkovassa ja Donbassissa, mutta kuukauden intensiivisten taistelujen jälkeen Venäjän tappiot olivat niin suuria, että heidän oli tarkistettava tavoitteitaan ja aloitettava vetäytyminen valmiille. puolustusasemia.

Euforia levisi sitten sekä ukrainalaiseen kenraalikuntaan että sen länsimaisiin kannattajiin vakuuttuneena siitä, että Venäjän armeijat olivat menettäneet niin paljon kalustoa ja miehiä, etteivät he toipuisi moneen vuoteen.

Vuotta myöhemmin on selvää, että tilanne on radikaalisti erilainen. Venäjän armeija ei ole vain edelleen olemassa hirvittävistä tappioista huolimatta, vaan ne näyttävät nyt tehokkaammilta ukrainalaisia ​​taistelijoita vastaan, jotka ovat yhtä kuluneita kuin heidän varusteensa.

Sillä jos Venäjä menetti alun perin Ukrainaa vastaan ​​olleen armeijansa, se on sittemmin onnistunut rakentamaan uudelleen uuden, vaikuttavamman ja tehokkaamman taistelussa luoden erittäin huolestuttavan gradientin tänään Ukrainaa vastaan ​​ja ehkä huomennakin Ukrainaa vastaan ​​kohtaamaan voimatasapainoon. Euroopassa.

Venäjän armeijoiden inhimilliset ja aineelliset menetykset Ukrainassa ylittävät helmikuun 2022 alkuperäisen joukkojen sijoittamisen

Helmikuussa 2022 Moskova oli koonnut Ukrainan ympärille erittäin voimakkaan sotilasjoukon, joka koostui yli 200 000 miehestä, lähes 1 500 panssarivaunusta, tuhannesta tykistöjärjestelmästä, joita suojeli yli 500 ilmatorjuntajärjestelmää. Venäjän ilmavoimat olivat puolestaan ​​siirtäneet yli 300 taistelukonetta lähelle Ukrainan rajoja.

Venäjän KA-52 ammuttiin alas Ukrainassa
Venäjän armeijat ovat menettäneet noin sata taistelu- ja ohjaushelikopteria Ukrainassa.

Mustanmeren laivastossa oli lopulta noin kuusikymmentä meritaisteluyksikköä, mukaan lukien risteilijä Moskva, noin kymmenen fregattia, yhtä monta suurta amfibioyksikköä, kuusi sukellusvenettä ja noin viisitoista ohjuksella aseistautunutta korvettia.

Se oli siis suurin Euroopassa kylmän sodan jälkeen käytetty operatiivinen sotilaallinen keskittymä ja lähes kaksi kertaa suurempi joukko kuin Neuvostoliiton Afganistaniin, taistelujen huipulla, lähettämä laite. 1986 ja 1987.

Kaksi vuotta myöhemmin valtaosa maajoukoista ja 30 % ilma- ja merivoimista tuhoutui tai vaurioitui pahoin.Kuolleiden venäläisten sotilaiden määrä ylittäisi 100-150 000 miestä, kaksi kertaa enemmän loukkaantumisia.

Siten Venäjän armeijoiden menettämien tankkien määrä kehittyy 1 800 - 2 800 lähteistä riippuen, kuten panssaroitujen ajoneuvojen, noin 7 000, ja tykistöjärjestelmät, 900-1450. Yli sata taistelukonetta ja yhtä monta venäläistä helikopteria ammuttiin alas tai tuhottiin maassa, kun taas noin kaksikymmentä laivastoyksikköä upotettiin tai vaurioitui vakavasti, mukaan lukien Moskovan lippulaiva. Mustanmeren laivasto, upposi 14. huhtikuuta 2022.

risteilijä Moskva upposi 4
Hyökkäys Moskva-alukseen oli Ukrainan ensimmäinen suuri menestys laivaston sodan alalla.

Itse asiassa, riippumatta siitä, miten dokumentoidut Venäjän tappiot lasketaan tai otetaan huomioon, Venäjä on todellakin menettänyt armeijansa, jonka alun perin lähetettiin Ukrainaa vastaan. Tämä olisi varmasti saanut suurimman osan maista luopumaan. Vladimir Putin on kuitenkin päättänyt rakentaa armeijansa uudelleen, tekemällä siitä vaikuttavampaa ja tehokkaampaa voittaa Ukrainan vastustaja. Hän on matkalla sinne tänään.

Sourovikin-linjan tehokkuus Ukrainassa ja Venäjän puolustusteollisuuden elpyminen vuoden 2022 lopussa

Jos päätös Ukrainan kadonneen armeijan jälleenrakentamisesta on luonteeltaan ennen kaikkea poliittinen ja liittyy Vladimir Putinin koko valvontaan maan poliittinen, taloudellinen ja sosiaalinen toiminta, sen toteuttaminen mahdollisti kahden samanaikaisen aloitteen ansiosta.

Ensimmäinen oli Ukrainaan sijoitetun eloonjääneen venäläisen armeijan vetäytymisoperaatio liittyäkseen suhteellisen hyvässä kunnossa aiemmin tätä tarkoitusta varten valmisteltuihin puolustuslinjoihin. Tämä on epäilemättä Venäjän armeijoiden, ehkä jopa konfliktin, menestynein sotilasoperaatio sen alkamisesta lähtien.

Sen suunnittelu ja toteuttaminen kuuluu kenraali Sergei Surovikinille, joka nimitettiin erityisoperaation johtajaksi lokakuun 2022 alussa, ennen kuin hänet korvasi esikuntapäällikkö Valeri Gerasimov tammikuussa 2023, ja joutuu häpeään hänellä oli ollut epäselväksi pidetty asento Wagnerin kapinan aikana. Kuten kaikki diktaattorit, Putin arvostaa omistautumista pätevyyden edelle.

Venäjän puolustus Surovikinin linja
Venäjän puolustuslinjat toukokuussa 2023 – lähteitä Kiiv Independent

Jos tämän manööverin ansiosta Ukrainan armeijat pystyivät nopeasti valloittamaan takaisin yli 30 % aiemmin menetetystä alueesta, se säilytti selviytyneiden joukkojen koskemattomuuden ja jäädytti rintaman, joka on sen jälkeen kehittynyt vähän, antaen Venäjän armeijalle aikaa nuolla haavojaan, ja muodostaa uudelleen yksikkönsä.

Samaan aikaan syyskuusta 2022 lähtien Venäjän puolustusteollisuus sitoutui molempien tuotantokapasiteettien syvällinen muutos, alihankintaketjun. Tavoitteena oli voittaa länsimaisten pakotteiden seuraukset, jotka koskivat erityisesti yhdysvaltalaisen tai eurooppalaisen valmistuksen teknisiä komponentteja, joita käytettiin siihen asti laajalti venäläisissä asejärjestelmissä.

Samaan aikaan näiden suurten venäläisten puolustusyhtiöiden tuotantoa on lisätty, joskus useaan kertaan, kompensoidakseen Ukrainassa kirjattuja tappioita sekä vahvistaa ja lisätä Venäjän armeijoiden voimavaroja absoluuttisesti.

Venäjän armeijat ovat jälleenrakentuneet nopeammin kuin heikkenevät tammikuusta 2023 lähtien

Tasapainopiste tuotannon ja hetkellisten häviöiden välillä näyttää olleen saavutettu kesä-lokakuussa 2023, kun taas jotkin suuret venäläiset yritykset, kuten Uralvagonzavodin panssarivaunutehdas, olivat moninkertaistaneet kuukausittain tuotettujen panssaroitujen ajoneuvojen määrän 2-3:lla verrattuna siihen, mitä ne tuottivat ennen sotaa.

uralvagonzavod
Uralvagonzavodin tehdas tuottaisi nyt 30–50 T-90M- ja BMP-3M-konetta kuukaudessa.

Tammikuussa 2024 kaikki osoitti, että Venäjän puolustusteollisuus kompensoi täysin Ukrainan tappiot ja mahdollisti samalla yksiköiden modernisoinnin tai jopa uusien varustamisen.

Tässä suhteessa näyttää siltä, ​​että Venäjän armeijat eivät ainakaan toistaiseksi kärsi erityisistä vaikeuksista korvata inhimillisiä menetyksiään. He aikovat myös kasvattaa kokoaan lähes 20 % pelkästään vuonna 2024.

Toisin sanoen, syksyllä 2022 ei turhaan epäilemättä tappavaksi pidetystä eroosiosta lähtien Venäjän armeijat ovat nyt tiukasti mukana kasvun ja voimanlisäyksen dynamiikassa sekä henkilöstön että varusteiden alalla.

Sitä vastoin Ukraina näyttää länsimaisten kannattajiensa tavoin kyvyttömältä pysäyttämään sotilaallisten resurssiensa, sekä inhimillisten että aineellisten, vähenemistä, vaikka sen oletetaan luottavan taloudelliseen liittoutumaan, joka edustaa yli 35 prosenttia maailman BKT:sta.

Tehokkaammat Venäjän joukot, jotka mukautuvat nopeasti ukrainalaisiin innovaatioihin

Venäjän armeijat eivät ainoastaan ​​rakenna itseään, vaan monet raportit osoittavat, että ne ovat nykyään tehokkaampia kuin aiemmin, vaikka jotkut upseerit jatkavatkin törkeiden taktisten virheiden tekemistä, asiantuntijoiden mielipiteitä.

Selviytyshäkki
Venäjän panssarivaunuihin maaliskuun 2022 lopussa ilmestyneet suojahäkit droneja ja Hellfire-ohjuksia vastaan ​​ovat esimerkki erittäin tehokkaasta RETEX-prosessista Venäjän armeijoiden sisällä.

Esimerkiksi jos TB-2 Bayraktar -drooneilla oli ratkaiseva rooli Kiovaan helmi-maaliskuussa 2022 lähetetyn panssaroidun kolonnin häirinnässä, ne ovat olleet lähes hyödyttömiä kesästä 2022 lähtien, kun Venäjän DCA on oppinut havaitsemaan ne ja vastustaa niitä.

Tämä Venäjän armeijoiden sopeutumiskyky muodostaa ongelman, kun länsimaalaiset lyövät vetoa Kiovaan siirretyn kaluston teknisestä paremmuudesta kompensoidakseen Ukrainan armeijoiden numeerisen alemman tason.

HIMARS-raketit, Javelin-ohjukset, kuten ukrainalaisille uskotut SCALP-EG-ohjukset, mahdollistivat merkittävien iskujen suorittamisen, kun ne saapuivat tapahtumapaikalle, jolloin ne loivat joskus symbolisen auran. peli-vaihtaja, Ukrainan yleisessä mielipiteessä. Siitä lähtien niiden tehokkuus, jos sitä ei ole neutraloitu, on kuitenkin vähemmän merkittävä, taas johtuen venäläisten sopeutumisesta ja RETEXin (RET) integroinnista.meidän toEXkokea).

Tämän venäläisten käytöksen ei myöskään pitäisi yllättää tämän armeijan asiantuntijoita. Tämä on itse asiassa useaan otteeseen osoittanut, että se osaa luottaa erityisen lyhyisiin Retex-sykleihin sopeutuakseen uhan kehitykseen, kuten tapahtui esimerkiksi Syyriassa.

Katastrofaalinen liikerata ilman massiivista ja erittäin nopeaa lännen reaktiota

Se on todellakin tämä sopeutumiskyky sekä Kremlin luja ja pettämätön valvonta kaikessa venäläisen yhteiskunnan toiminnassa. mutta myös suuren osan venäläisistä mielissä, jotka selittävät suurelta osin Ukrainan ja sen armeijoiden epäsuotuisan ja huolestuttavan tilanteen.

Vladimir Putin
Huolimatta lähes kymmenen kertaa suuremmista tappioista kuin Neuvostoliiton armeijat Afganistanissa, Ukrainan sotaa ja Vladimir Putinin valtaa ei millään tavalla kyseenalaistettu maassa.

Huolimatta lukuisista virheistä ja suurista epäonnistumisista, jotka ovat suuresti vaikeuttaneet tämän Venäjän erityissotaoperaation aloittamista ja Venäjän joukkojen helmikuun 2022 jälkeen havaitsemista poikkeuksellisista tappioista, juuri tämä kyky mukautua nopeasti ja massiivisesti on mahdollistanut Moskovan ja sen armeijat kääntämään tilanteen, joka vaikutti lähes epätoivoiselta syyskuussa 2022.

Jos ukrainalaisilla on usein samat ominaisuudet kuin venäläisillä, myös tällä alueella, he kärsivät huomattavasti huonommista keinoista ja ilmeisestä strategisen syvyyden puutteesta soveltaa samoja menetelmiä.

Siksi se on länsimaalaisten asia, jotka julistavat olla valmis tekemään kaikkensa estääkseen Ukrainan tappion, reagoida nopeasti ja ennen kaikkea massiivisesti nykyisen dynamiikan kääntämisen toivossa.

He eivät kuitenkaan näytä osoittavan samaa sopeutumiskykyä ja reagointikykyä kuin venäläiset tai ukrainalaiset. Huolimatta huomattavista resursseista ja ilmeisestä strategisesta syvyydestä, jota Moskova ei uhkaa suoraan, he ovat jatkaneet kahden vuoden ajan viivyttämistä puolitoimilla ja ilmoitusvaikutuksilla toivoen, että joku muu tulee pelastamaan tilanteen.

Yhteenveto

Yksi asia on tästä eteenpäin varmaa: ellemme lähikuukausina radikaalisti tarkista Kiovaan lähetetyn lännen sotilaallisen avun luonnetta, aikataulua ja määrää, pahinta on pelättävä Ukrainan vastarinnan suhteen Ukrainan vallan nousun edessä. Venäjän armeijat.

Caesar Ukraina
Länsimaalaisten on toimitettava massiivisesti ja nopeasti rintaman vakauttamiseksi tarvittavat puolustusvälineet. Muuten eurooppalaiset ovat vaarassa joutua kohtaamaan ukrainalaisten pakolaisten aallon ilman historiallista vastaavuutta, ja epävakautta aiheuttava voima voi olla paljon tärkeämpi kuin Covid-kriisi tai sen estämiseen tarvittava 1 tai 2 % BKT:stä.

Viimeksi mainittujen nyt saavuttama toiminnallinen taso ei ole yllättävää. Kaikkia sen synnyttäneitä parametreja on kuvattu ja kommentoitu yli vuoden ajan, samoin kuin puolustusteollisuuden kehityksen ja Venäjän opin aiheuttamat riskit konfliktille.

Jos Ukraina kaatuisi, mikä on mahdollisuuksien rajoissa, vastuu tästä tappiosta lankeaisi täysin ja yksinomaan länsimaalaisille, joita johtavat amerikkalaiset ja britit, Budapestin muistion takaajina. Keskinäinen luottamus liiton vahvuuteen ja näiden suurvaltojen allekirjoituksiin tulee varmasti olemaan pitkään ja merkittävästi muuttunut.

Samaan aikaan eurooppalaisten on odotettava vastaanottavansa useita miljoonia ukrainalaisia ​​pakolaisia, varmasti yli kymmenen, ehkä viisitoista tai kaksikymmentä, ja pian moldovalaisia ​​pakolaisia, mikä aiheuttaa sosioekonomisen maanjäristyksen sekä Euroopan unionin osittaisen hajoamisen. , joka maksaa paljon enemmän kuin sen estämiseen tarvittava 0,5–1 prosenttiyksikkö BKT:sta.

Siksi on asianmukaista, että Euroopan ja Amerikan johtajat vertaavat näitä kahta skenaariota, joista kumpikaan ei ole täysin tyydyttävä, mutta joilla on kaikki mahdollisuudet sulkea toisensa pois tarjoamatta muita vaihtoehtoja.

Koska yllätyssyyllä, kun 15 miljoonaa ukrainalaista ja moldovalaista pakolaista saapuu Puolaan ja Romaniaan, ja Venäjän armeijat Baltian maita vastaan, vahvempana kuin koskaan, ei myöskään pysty vakuuttamaan ketään, eikä mitään mahdollisuutta tarjota ratkaisua.

Artikkeli 4. huhtikuuta täysi versio 26. toukokuuta asti

Jatkoa ajatellen

14 Kommentit

 1. Trumpin hallinnassa oleva USA loi osittain tämän tilanteen estämällä 60 miljoonan dollarin kirjekuoren lähes kahdeksi kuukaudeksi. Mutta on totta, että EU ei ole ottanut tilannetta täysin omakseen, vaikka tätä ei jaetakaan esimerkiksi itämaat (Puola, Baltia, Suomi) ovat tietoisia riskeistä, Ranska tai pikemminkin Macron on tänään tietoisempi Tämän sodan riskeistä Saksa on varmasti päävastuussa toimimattomuudestaan ​​ja puolitoimistaan, Italia tuskin paremmin. Mutta monet EU-maat ovat riisuneet aseista 2-luvun lopun jälkeen ja pienentäneet sotateollisuuttaan ja varastojaan.Monien EU-maiden taloudellinen tilanne, joiden avustuskapasiteetti Ranska minimoi, äärioikeisto näyttelee strutsin roolia, vakuuttuneena tilanteen hyödyntämisestä Länsi-Eurooppa ja sen asukkaat eivät ole vakuuttuneita Venäjältä tulevan riskin olemassaolosta, koska sosiaaliset, taloudelliset ja ekologiset ongelmat ovat vakavampia ja kiireellisempiä.

 2. hyvää poliittista fiktiota
  OSINT ei viittaa siihen, että, kuten sanotte, aseistus palaa joukoittain Venäjän puolelle.
  Niiden etenemiselle on vain kaksi selitystä: ukrainalaisten ammusten puute (todellinen ongelma) ja se, että venäläisellä elämällä ei ole arvoa.
  Kaiken muun osalta näemme rintamalla samat yhteenotot samoilla seurauksilla kuin 18 kuukauden aikana
  Panssaroitujen ajoneuvojen osalta näemme vain BMP 1/2:n ja päivitetyn T72:n (vanha varasto). Ei niin paljon nähty uudesta T90:stä.
  Hah, jos unohdin lapset jotka tekevät kiinalaisista siruista varjoja joiden sarjanumero on piilossa.

 3. Kuten tavallista, analyysi on selkeä ja vetoamaton, mutta minulla on sellainen vaikutelma, että "ääni huutaa autiomaassa" ei selvästikään ole poliittista tahtoa pelastaa Ukrainaa, politiikkaa antaa 2-3 tankkia, 2- 3 tasoa eri malleja (mitä enemmän), on selvästi tekopyhää. johtajamme eivät todellakaan halua ottaa vastaan ​​heille asetettua haastetta, ja valitettavasti se, joka yleensä voittaa, on se, joka määrää oman tahtinsa…. Vuosi 2027 saattaa olla ratkaiseva (jos siihen mennessä ei tehdä virheitä…), kun Xi haluaa puhaltaa hiillos Taiwanista ja Yhdysvallat on mukana siellä, eikä se voi olla sen enempää mukana Euroopassa. Tietysti 46-jäseniset vastarintataistelijamme ovat varmistaneet, ettemme ole valmiita ja tilaisuus on liian hyvä Putinille, ettei se tarttuisi siihen. Putin ja Xi työskentelevät yhdessä (tämä ei ole mitään uutta) toisella on täysin vapaat kädet lännessä ja toisella Tyynellämerellä, koska he ovat varmoja, etteivät he hyökkää toistensa kimppuun, joten he voivat riisua yhteiset rajansa, apujoukot, kuten Iran ja CDN tekee loput unohtamatta joidenkin (Etiopian, mutta erityisesti Algerian, joka harjoittaa edelleen yhteistä koulutusta venäläisten kanssa) vaikeutettua roolia.

  Kiitos vielä kerran analyysin tarkkuudesta (kuten usein tapahtuu) ja artikkelista.

  • no ei... Eurenco toi esiin niin sanotusti raskaan tykistön. Nexter julkaisee 10 lisää panssaroitua ajoneuvoa joka kuukausi sekä yhä enemmän Caesareita
   Olemme muuttamassa pienkaliiperia. Lanseeraamme uudelleen SCALPin, jota ei ole valmistettu 5 vuoteen. Emme ole koskaan julkaisseet niin paljon A2SM:ää kuin nyt
   Ja me puhumme rafales?
   Emme voi sanoa objektiivisesti, ettemme tee mitään. Se ei ehkä riitä Mitterandin ja muiden katastrofaalisen perinnön vuoksi, mutta joka tapauksessa se on saamassa vauhtia

   • Kaksi, kolme pientä yksityiskohtaa:
    "Käynnistämme SCALPin uudelleen" -> mistä luit sen? Luulen, että olet ymmärtänyt väärin. Otamme 40 SCALPia loppu varastosta ja lähetämme ne Ukrainaan.
    "Seuraava vapauttaa 10 groinsia panssaroituja ajoneuvoja" -> 10 griffonia ja 2 jaguaria joka kuukausi, se ei ole "kymmeniä"
    "Ja me puhumme rafales » -> 70 % viennissä (Ranskassa 8-12 vuodessa). Lopulta meillä on edelleen vain 225 taistelukonetta, 185 AAE:lle ja 40 MN:lle. verrattuna 1200:aan VVS:n ja VKS:n välillä.

 4. Artikkelisi ovat olleet useiden viikkojen ajan hyvin pessimistisiä länsimaisia ​​kohtaan ja hyvin positiivisia venäläisiä kohtaan, epäilin, että näiden artikkeleiden takana halusit herättää huomiota. Ehkä päättäjät lukevat artikkelisi, toivon niin.
  Mitä tulee anglosakseihin, he hylkäsivät Ranskan Versaillesin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, en olisi yllättynyt, jos he tekisivät samoin Ukrainan kanssa.

  • Myönnän, etten ole varma tämän konfliktin tulevaisuudesta enkä yleisemmin lännen ja Venäjän ja Kiinan ympärille rakennettavan blokin välisestä voimatasapainosta. Mutta siitä on kulunut yli muutama viikko... Ja Ukrainan tilanteen heikkeneminen ajan myötä näyttää enemmänkin osoittavan minun olevan oikeassa kuin väärässä.

 5. Huolenne vaikuttaa minusta kiitettävältä, mutta mielestäni liioittelet Venäjän kykyjä. Pääasiallinen selitys heidän, hyvin suhteelliselle, viimeaikaiselle menestykselleen on ennen kaikkea Yhdysvaltojen avun katoaminen ja se, että eurooppalaisen avun saapuminen vie aikaa. Ukraina on aallon pohjalla, sen tilanne on pahin sitten konfliktin alun, mutta se on kohentumassa (Tšekin kuoret, vallan ja eurooppalaisen tietoisuuden nousu, todellisten puolustuslinjojen rakentaminen jne.). Venäläiset eivät kuitenkaan todellakaan käyttäneet tilannetta hyväkseen. He ovat syöneet kolmessa kuukaudessa pois 500 km2, Avdivkan kaatuminen ei aiheuttanut dramaattisia seurauksia, joita Venäjä olisi halunnut tapahtuvan, ja OSINT ja viralliset ukrainalaiset lähteet eivät osoita materiaalin laadun parantumista. Venäläiset korjaavat vanhoja laitteita ja rakentavat uudelleen merkittävää liikkumavaraa, mutta heillä ei ole hullua tuotantoa uusista laitteista. Heidän ammusvarastot eivät ole niin jättimäisiä, kun otetaan huomioon niiden järjetön kulutus rajallisen voiton vuoksi.

  Olen kuitenkin samaa mieltä puolet päätelmistänne: Länsimaiden tuki on liian arka, eivätkä yhteiskuntamme näytä näkevän uhkaa. Jos Ukraina häviää, se on meidän syytämme (amerikkalainen johdossa). Venäläiset eivät kuitenkaan juhli, heidän viimeaikaiset varusteensa ovat vaikeasti valmistettavia ja monelle poissa rintamalta (T14, SU57 jne.), koska ne perustuvat luonnollisesti länsimaisiin komponentteihin, joita on vaikea saada. Ja heidän viimeaikaiset taktiset saavutuksensa ovat keskinkertaisia ​​huolimatta runsaista tykistö- ja pommiresursseista.

 6. Hei, kiitos jälleen tästä erittäin mielenkiintoisesta artikkelista. Minulla oli kysymys Venäjän maa-armeijan vallan noususta (laivasto ja ilmavoimat olivat suhteellisen säästellyt):

  Varmasti siitä on tullut voimakkaampi (massan jälleenrakennus), mutta eikö se ole menettänyt taistelukykyään? Itse asiassa nyt on monia vapaaehtoisia (ehkä jopa enemmistö), joilla ei ole enää mitään tekemistä ensimmäisen armeijan ammattisotilaiden kanssa ennen sen tuhoamista.

  Luuletko, että tämä tekijä antaa ukrainalaiselle etua?

  Aseen käytön oppiminen ja sotilaallisten taktiikkojen nopea ymmärtäminen ja harjoittaminen on toinen ja vaatii enemmän aikaa.

  Kiitos vastauksestasi.

  Ystävällisin terveisin

  SB

  • Bonsoir
   Vaikea sanoa. Muistakaamme, että kaikki (mukaan lukien minä) olivat hyvin yllättyneitä Venäjän joukkojen huonosta käytöksestä sodan alussa. Sen jälkeen he näyttävät korjanneen monet silloin havaitut ongelmansa. Joten varmasti he menettivät monia upseereja ja aliupseerit, jotka muodostivat tämän armeijan selkärangan ennen sotaa. Mutta kun olet sellaisessa sodassa kaksi vuotta, näet uusia profiileja, jotka nousevat nopeasti ja jotka ovat paremmin sopeutuneet kuin heidän vanhempansa. Se on vähän darwinismia: vahvin ei selviä, vaan se, joka sopeutuu parhaiten.
   Hauskaa iltaa

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit