Caesar-ase on painajainen, sanovat venäläiset ampujat

Sanotaanpa mitä tahansa, länsimaiset armeijat eivät ole Korean sodan jälkeen kokeneet todellista korkean intensiteetin pitkäaikaista toimintaa. Sellaisenaan vuoden 1991 Persianlahden sota, jota usein esitettiin oikeuttamaan lännen tekemät välimiesmenettelyt armeijoiden, varusteiden ja doktriinien suhteen, oli liian lyhyt ja konkreettinen tehdäkseen siitä todellisia johtopäätöksiä.

Tässä yhteydessä Ukrainan sota helmikuusta 2022 lähtien on näille samille länsimaisille armeijille tilaisuus kohdata kalustonsa ja tietyllä tavalla myös oppinsa todellisuuden kanssa. Tämä oli tilaisuus tarkastella uudelleen tiettyjä varmuutta, erityisesti koskien länsimaisten laitteiden oletettua suhteellista tehokkuutta rustiikkiisempaan venäläiseen laitteistoon verrattuna.

Tämä sota osoitti myös tykistöjen ratkaisevan roolin tämäntyyppisissä konflikteissa. Tällä alueella uudet eurooppalaiset järjestelmät, jotka on varustettu 52 kaliiperiputkella ja edistyneemmillä tähtäysjärjestelmillä, ovat osoittaneet suurta tehokkuuttaan verrattuna venäläisiin laitteisiin, mutta myös vähemmän tehokkaita amerikkalaisia ​​tai brittiläisiä laitteita.

Caesar-tykki kuorma-autoon asennettu, ranskalainen muotoilu, loistaa erityisesti tässä konfliktissa. Aika, jota pidettiin liian kevyenä ja riittämättömänä suojattuna verrattuna ruotsalaiseen Archeriin, tai vähemmän liikkuvaksi vaikeassa maastossa kuin saksalainen Pzh2000, jälkimmäinen on useaan otteeseen osoittanut konseptinsa tehokkuuden.

Jos ukrainalaiset ovat kuitenkin joskus lähettäneet ristiriitaisia ​​viestejä tästä järjestelmästä, äskettäin Telegramissa tehty verkkohaastattelu venäläisten ampujien kanssa osoittaa, että se on nykyään pelätyin järjestelmä ja se, joka vahingoittaa heitä eniten.

Joskus Ukrainasta tulee ristiriitaisia ​​viestejä Caesar-tykistä

Nykyään Ukrainan armeijat käyttävät noin 19 Caesaria, joista 8 Tanskan toimittamassa 8×32-versiossa ja 6 Ranskan 6×2024-versiossa. Niiden on määrä saada vuonna 78 6 uutta Caesar 6×XNUMX:ta, jotka rahoittavat yhdessä Pariisi, Kööpenhamina ja Kiova.

Tykki M-777 Ukraina
Ukrainan joukot menettivät yli puolet Yhdysvaltojen toimittamista M777-aseista, kun heidän Caesar-aseistaan ​​alle 15 %.

Ukrainan armeijoiden viestit Caesarin taistelutehokkuudesta ovat kuitenkin toisinaan olleet ristiriitaisia. Muutama kuukausi sitten, ukrainalainen tykistömies selitti ranskalaisille toimittajille, että amerikkalainen M777 hinattava ase oli tehokkaampi, koska se oli helpompi piilottaa ja tällä tavoin vastustaa drone-hyökkäyksiä, ja koska se oli liian monimutkainen käyttää ja huoltaa.

Tosiseikat eivät kuitenkaan osoittaneet hänen olevan oikeassa, etenkään kun vertaillaan kahden järjestelmän välisiä tappioita. Ja nämä julistukset olivat myös saaneet Ukrainan puolustusministeriön julkaisemaan lausunnon, joka on ristiriidassa eversti Yan Iatsychenin kanssa, 56. moottoroidun jalkaväkiprikaatin komentaja, ja ilmaisee täyden tyytyväisyytensä CAESARiin.

Muutama päivä sitten Ukrainan parlamentin Radan kansallisen turvallisuuden, puolustus- ja tiedusteluvaliokunnan puheenjohtaja Aleksandr Zavitnevych ylisti Caesaria, erityisesti 55. tykistöprikaatin tykistömiesten käsissä, jotka silloin vastasivat Zaporozhye-teatterin suojelusta.

Hän kuitenkin selvensi, että heillä oli vaikeuksia kunnossapidossa toimintakunnossa (MCO), jonka parissa KNDS-France ja Ukrainan viranomaiset työskentelevät aktiivisesti. Samalla hän totesi, että ranskalaisen kanuunan liikkuvuus heikkeni rankkasateiden aikana, keväällä ja syksyllä.

Venäläisen tykistön todistus Ukrainan tykistöjen kehityksestä

Näistä aiheista muiden milloggaajien tekemä haastattelu venäläisten tykistömiesten kanssa tarjoaa täydentävän ja hyvin valaisevan näkemyksen ukrainalaisen tykistön, mutta myös ranskalaisen keisarin, tehokkuudesta.

01ukraine ase 01 lqgz videoSixteenByNine3000 v2 Tykistö | Puolustusuutiset | Ilmaiset tuotteet
Erittäin tehokas saksalainen Pzh2000 on myös paljon kalliimpi kuin Caesar, mikä tekee mahdottomaksi saavuttaa tehokkaan kriittisen massan käyttölinjalla.

Haastattelun ensimmäinen osa käsittelee sekä Ukrainan että Venäjän tykistössä konfliktin alussa käyttämän opin kehitystä ja sen kehitystä ajan myötä. Näin ollen näyttää, kuten voi odottaa, että molemmat sovelsivat Neuvostoliiton doktriineja konfliktin alussa keskittäen voimakkaat tykistöjoukot johtaen massiivista ja erittäin jatkuvaa tulipaloa jokaisessa käytössä.

Ymmärrämme tässä suhteessa, että ukrainalaisella upseerilla oli vaikeuksia omaksua Caesarin työoppi, joka oli suunniteltu erittäin liikkuvaksi ja käytettäväksi pienissä yksiköissä tai jopa yksittäin, ja se voisi suosia M777:ää, hengeltään paljon johdonmukaisempaa. Neuvostoliiton opista periytyneen tykistön käyttö. " Useita satoja laukauksia voitiin ampua samaan maaliin yhden tai kahden laukauksen saavuttamiseksi.", täsmentää Venäjän tykistö tästä aiheesta.

Ajan myötä toisaalta pattereiden vastatuli ja toisaalta drone-iskut ja ammusten puute sai ukrainalaiset kehittymään kohti paljon kompaktimpia, liikkuvampia yksiköitä, jotka ampuivat paljon vähemmän ammuksia per isku. " yhdestä sataan", Venäjän todistuksen mukaan, kaikella subjektiivuudella, jota tämä tarkoittaa.

Caesar on painajainen venäläisille ampujille

Haastattelun toisessa osassa keskitytään venäläisten ampujien pelkäämiin kykyihin. Ja havainto on selvä, tämä on ranskalainen keisari. Tämä ei kehity hänen mukaansa " samalla vuosisadalla kuin Venäjän armeijoiden käytössä olleet laitteet".

Canon Caesar Advivka
Ukrainan Caesareita käytettäisiin pääasiassa vastapattereihin, venäläisten ampujien mukaan erittäin tehokkaasti.

« Näiden järjestelmien kantama on 40 kilometriä perinteisillä ammoilla, mikä ylittää selvästi neuvostojärjestelmämme, jotka ovat 32 kilometriä yhteenlasketuilla kuorilla.". " Näiden залупы pyörien kokoonpano » (Jätän käännöksen valinnan sinulle ;-)) « Niiden avulla he voivat nopeasti poistua paikasta, vaikka ne olisi otettu käyttööns ”.

« Käyttöönotto kestää vain 60 sekuntia ja pakoon 40 sekuntia. Tähtäysjärjestelmä on automaattinen, mikä antaa sille poikkeuksellisen tarkkuuden", hän lisää.

Itse asiassa Venäjän armeijat ovat tehneet Caesarien tuhoamisesta todellisen prioriteetin, epäröimättä käyttää Lancet-drooneja ja jopa lyhyen kantaman raketteja ja ballistisia ohjuksia (OTRK), tämän saavuttamiseksi.

Hän lisäsi, että Caesar on nykyään harvinainen järjestelmä, jota Ukrainan armeijat käyttävät säästeliäästi akkujen vastaiseen tulitukseen erittäin tehokkaasti. " Nämä ranskalaiset haupitsit veivät valtavan määrän venäläisten ampujien hengen", hän päättää.

Tehokkuuden ja massan yhdistävä Caesar-konsepti on tärkeä korkeassa intensiteetissä

On selvää, että yksi todistus ei tee tilannetta. Siksi on asianmukaista olla varovainen tämän haastattelun seurausten liiallisessa tulkinnassa, varsinkin kun se on ilmeisistä syistä tarkoituksella hämärä monilta osin.

Tykki Caesar Mali
17 tonnin taistelumassalla Caesar on erittäin kevyt ja sitä voidaan helposti käyttää operaatioteattereissa, myös lentokoneella.

Se kuitenkin akkreditoi konseptia, joka ympäröi itse Caesarin suunnittelua 90-luvulla. Muistutuksena, että sen ei alun perin ollut tarkoitus korvata tykistöä tela-alustalla, kuten AuF1 GCT, AMX-30-rungossa. Caesar pyrki korvaamaan hinattavat TR-F1-aseet, jotka olivat taloudellisempia, liikkuvampia ja helpompia ottaa käyttöön.

Sitä ei kuitenkaan suunniteltu käytettäväksi alhaisemman intensiteetin teatterissa, kuten joskus aiemmin väitettiin. Sen tarkoituksena oli itse asiassa korvata liikkuvuudella, tarkkuudella ja ulottuvuudella panssariin liittyvä selviytymiskyky itseliikkuvien aseiden osalta, samalla kun se säilyttää identtisen toiminnan tehokkuuden, myös korkealla intensiteetillä.

Tosiasia on, että tänään armeija vaihtaa kaiken raskaan tykistönsä Caesar Mk2:een ja korvaa uusimmat AuF1:t tällä järjestelmällä. Ja useat armeijat, myös Euroopassa, ovat tehneet samanlaisen valinnan. Itse asiassa teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksiensa lisäksi Caesar tarjoaa keskeisen edun, joka on erityisen merkittävä Ukrainassa: se on taloudellinen ja suhteellisen "helppo" valmistaa.

Siten ruotsalaisen Archer 2:n hinnalla on mahdollista hankkia 2,5-3 Caesaria, kun taas RCH155:lle tai PZH2000:lle 3,5-4 Caesaria. Caesar Mk2:ssa ei varmasti ole Archer 2:n automaatiota eikä kykyä ampua RCH155:n liikkeessä, mutta samalla investoinnilla se mahdollistaa tehokkaan kriittisen massan saavuttamisen taistelukentällä, että nämä muut järjestelmät kamppailevat saavuttaakseen.

RCH 155 KMW
Bundeswehrin säilyttämä KNDS-Deutschlandin RCH155 ei ole Caesarin kilpailija. Se on itse asiassa lähes 4 kertaa kalliimpi.

Etu on sitäkin herkempi Ukrainassa Caesarin suhteelliset dokumentoidut häviöt eivät ole suurempia kuin Archerin tai Pzh2000:n, vaikka Ukrainan joukot käyttävät sitä intensiivisesti ja Venäjän joukot ovat luonnollisesti suoraan kohteena.

Ymmärrämme näissä olosuhteissa, että Caesarista tulee Ukrainan armeijoiden keskeinen uuden sukupolven tykistöjärjestelmä, joka on varmasti ainoa, joka pystyy näyttämään tällaisia ​​suorituksia, vaikka sitä valmistettiin 72 yksikköä vuodessa vuonna 2024 ja 144 yksikköä vuonna 2025. , valmistajan mukaan.

KNDS-France odottaa uusia tilauksia Caesarille ja kilpailijoiden saapumista

Ymmärrämme myös, että KNDS-France, entinen Nexter, luottaa järjestelmänsä kaupalliseen tulevaisuuteen ja syyn siihen, miksi ranskalaiset ilmoittivat lisäävänsä kuukausittain tuotantoaan 12 yksikköön kuukaudessa vuoteen 2025 mennessä. kolme asetta kuukaudessa vuonna 2022, vielä vähemmän ennen.

Todellakin, Ukrainan ja Ranskan tilausten lisäksi, belgialaiset, Tšekki tai jopa Virolainen, Caesar-konseptin pätevyyden osoittaminen, enemmän kuin sen jo tiedossa olevat kyvyt, voi saada aikaan tulevina kuukausina ja vuosina, uusia tilauksia, asettaa KNDS-Francen läntisen tykistön keskipisteeseen.

KNDS-Ranska Caesar
KNDS-France odottaa uusia vientitilauksia tulevina vuosina Caesarille, mikä lisää vuosituotantoa 6:sta 12 järjestelmään kuukaudessa.

Tosiasia on, että tämä menestys herättää myös muiden valmistajien ruokahalua. Toistaiseksi suuret eurooppalaiset valmistajat, vaikka he olivat ymmärtäneet pyöräpistoolikonfiguraation kiinnostavuuden, eivät olleet pitäytyneet Caesar-konseptissa, jolloin syntyivät ruotsalainen Archer, slovakialainen Zuzana 2 tai saksalainen RCH155. Nämä järjestelmät ovat paljon raskaampia ja huomattavasti kalliimpia, joten ne eivät ole samassa kategoriassa kuin Caesar.

Nyt kun itse konsepti on validoitu, tilanne on toinen ja samoihin paradigmoihin pohjautuvia tarjouksia syntyy pian. Tämä koskee jo kiinalaista PCL-181:tä, joka on hengeltään ja ulkonäöltään hyvin lähellä ranskalaista Caesaria, mutta myös israelilaista Atmosia, joka on luultavasti tämän päivän KNDS-Francen vakavin kilpailija.

Näin ollen, kun israelilaisen Mirage III:n menestys sai amerikkalaiset suunnittelemaan F-16:n, sukupolvensa myydyimmän lentokoneen, ranskalaisen teollisuusyrityksen on tartuttava mahdollisimman moniin markkinoihin, ennen kuin kilpailukykyiset tarjoukset todella laskeutuvat. Tuotantomäärien kasvu osoittaa, että KNDS-France on ymmärtänyt täydellisesti nykyisten haasteiden ajallisuuden.

Artikkeli 22. huhtikuuta täysi versio 23. toukokuuta asti

Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. Hei Fabrice,

    Maailmasta luin, että Saksalla ja Englannilla on yhteinen projekti kehittää kauko-ohjattavia pyörillä varustettuja 155 millimetrin kaliiperihaubitseja, jotka asennetaan Boxer-panssaroituihin ajoneuvoihin. Toisaalta kilpaileeko se Caesarin kanssa? Toisaalta, onko Ranska ryhtynyt Saksan hyökkäykseen Scholzin valtaantulon jälkeen, jonka tarkoituksena on tehdä Saksasta Euroopan hallitseva valta ilman jakamista Ranskan kanssa? Hyökkäys, jota emme ole nähneet toisen maailmansodan jälkeen, ei tarkoitusta.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit