Kuninkaallisten ilmavoimien odotetaan tilaavan vielä 27 F-35B:tä tänä vuonna

Kuninkaalliset ilmavoimat ottavat tänään käyttöön 33 F-35B Lightning II -hävittäjää, pystysuoraa tai lyhyttä lentoonlähtö- ja laskuhävittäjää, joka aseistaa sen kahta Queen Elizabeth -luokan lentotukialusta 48 lentokoneen tilauksesta.

Alun perin Lontoo suunnitteli hankkivansa yhteensä 138 tämäntyyppistä hävittäjälaivastoa sekä aseistaakseen lentotukialuksiaan että korvatakseen tornadot hyökkäystehtävissä. Tämä tavoite on kuitenkin kokenut lukuisia muunnelmia hallitusten vaihtuessa, emmekä ole tienneet tähän asti, mikä on kuninkaallisten ilmavoimien käytössä olevan F-35-laivaston muoto.

Näyttää siltä, ​​että tällä alalla asiat ovat kehittyneet. Toisen 27 F-35B:n erän tilaus näyttää todellakin olevan lähellä virallistamista, ja sen pitäisi tapahtua tänä kesänä puolustusalan hankinnoista vastaavan valtionministerin James Cartlidgen vastauksen mukaan komission esittämään kysymykseen. alahuoneen puolustuskomitean puheenjohtaja Jeremy Quin tästä aiheesta.

Kuninkaallisten ilmavoimien 27 F-35B:n toisen erän tilaus virallistettiin tänä kesänä

« Neuvottelut Ison-Britannian ja JPO:n välillä toisen F-2-lentokoneen "Tranche 35":n ostosta etenevät hyvin. Tämän hankinnan seuraavan vaiheen sisäisen hyväksymisprosessin odotetaan valmistuvan kesällä 2024. Se toteuttaa pitkän tähtäimen tavoitteemme syventää kantoaaltokäyttöistä tehoprojisointikykyä ja kasvattaa Yhdistyneen kuningaskunnan laivaston 74 lentokoneeseen, mikä antaa meille mahdollisuuden luoda kolmas etulinjalaivue vuoteen 2033 mennessä. Tämän seuraavan vaiheen rahoitus on suljettu hyväksytyn ABC-vaihtoehdon mukaisesti. " täten, ministeri vastasi brittiläiselle parlamentaarikolle.

F-35B Typhoon Royal Air Force
Kuninkaallisten ilmavoimien kolmen ensimmäisen F-35B:n saapuminen Isoon-Britanniaan kahden Eurofighterin saattajana Typhoon.

Tämä osoittaa, että koko prosessi mahdollistaa 27 Tranche 2 -lentokoneen hankinnan, mikä mahdollistaa kolmannen laivueen luomisen RAF:n sisällä. Laitteiden toimitus odotetaan saman kirjeen mukaan vuosikymmenen loppuun mennessä, samalla kun käynnissä on muita toimenpiteitä, erityisesti laitteen koulutusvalmiuksien lisäämiseksi ja sen aseistuksen laajentamiseksi erityisesti METEOR- ja SPEAR 3 -ohjusten osalta. .

Kuninkaalliset ilmavoimat odottivat ilmeisesti innokkaasti tätä käskyä. Jälkimmäinen ei itse asiassa pysty tänään noudattamaan toimintasopimustaan ​​ja näyttää olevan vakuuttunut, että se on sama, kun ensimmäisellä erällä toimitettavat 15 F-35B:tä ovat sen hallussa.

Muista, että kaksi brittiläistä lentotukialusta on suunniteltu kuljettamaan noin kolmekymmentä lentokoneen hävittäjää ja että ne ovat sattuneet purjehtimaan samanaikaisesti. Ymmärrämme näissä olosuhteissa, että vain 48 hävittäjästä koostuva laivasto on erittäin riittämätön, varsinkin kun osa niistä käytetään koulutukseen, ja että F-35B ei ole tunnettu hyvästä saatavuudestaan.

Jos Britannian viranomaiset vahvistivat äskettäin aikomuksensa saavuttaa lopullinen 138 F-35-laivasto seuraavan vuosikymmenen puoliväliin tai loppuun mennessä, kolmannen ja neljännen erän luonnetta ei ole vielä päätetty F-35B:n välillä lentotukialuksilla toimivat ja F-35A, perinteiset, mutta huomattavasti halvemmat ostaa ja toteuttaa.

Etusijalla on nopea drone-laivaston luominen ja Ark Royal -ohjelma

Jos tulevien F-35B-koneiden toimittaminen kuninkaallisille ilmavoimille näyttää toteutuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana, Britannian laivaston ilmavoimien tämän hetken prioriteetti koskee drone-laivaston integrointia. kuninkaallisen laivaston kaksi lentotukialusta.

Kuninkaallisen laivaston HMS Queen Elizabeth
Kaksi brittiläistä lentotukialusta voivat käyttää jopa 45 lentokonetta, mukaan lukien noin kolmekymmentä F-35B-hävittäjää.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit