Vuonna 2024 Naval Groupin sukellusveneiden menestys voi karkottaa Australian traumat lopullisesti

Pelättiin, että trauma ja sen imagon vahingoittuminen olisivat vahingoittaneet Naval Groupia vakavasti useiden vuosien ajan, Melbournen yllättävän Australian sopimuksen purkamisen jälkeen syyskuussa 2021. Ranskalaisen teollisuusyrityksen vuonna 2022 ja 2023 toteutuneiden vientisopimusten sekalainen menestys voisi antaa uskoa näihin huolenaiheisiin. Vuosi 2024 on kuitenkin alkanut ranskalaiselle sotilaslaivanrakennuksen asiantuntijalle fantastisen hyvin.

Sen lisäksi, että se on aloittanut Ranskan laivaston uuden seuraavan sukupolven ydinlentokoneen rakentamisen, sen tilauskanta on erityisen täynnä kahdeksalla ranskalaisella ja kreikkalaisella puolustus- ja interventiofregatilla, kuudella suurella miinasodankäyntialuksella ja seitsemällä offshore-partioaluksella. .

Kuitenkin juuri sukellusveneiden rakentamisen alalla ranskalainen teollisuusmies loisti erityisesti vuoden alussa. Cherbourgin tehtaan, joka kokoaa sukellusveneitä Ranskassa, on itse asiassa toimitettava Suffren-luokan viimeiset 4 SSN:ta Ranskan laivastolle vuoteen 2031 mennessä, ennen kuin aloitetaan 4 Triomphant-luokan SSBN:n korvaaminen uusilla 3G SSBN:illä.

Ennen kaikkea saatuaan Jakartalta tilauksen kahdesta litiumioniakulla varustetusta Scorpene Evolved -sukellusveneestä, Naval Group voitti muutamaa viikkoa myöhemmin hollantilaisen kilpailun neljästä Blacksword Barracuda -sukellusveneestä.

CTämä jo entuudestaan ​​kadehdittava tilanne voisi hyvinkin parantua tulevina kuukausina ja vuosina. Ranskalaiset ovatkin mukana lukuisissa vientikilpailuissa tai neuvotteluissa, joskus yksinomaan, jotka todennäköisesti toteutuvat tulevina viikkoina tai kuukausina. Näin tehdessään Naval Group voisi lopullisesti karkottaa Australian jakson viimeiset leimaukset päästäkseen historiallisen kaupallisen menestyksen ajanjaksoon.

Pian sen jälkeen, kun 28. maaliskuuta allekirjoitettiin kahden Scorpene Evolved -sukellusveneen tilaus Indonesian laivastolle, Naval Group aloitti nopeasti kahden aluksen rakentamisen valmistelun, joka toteutetaan PT PAL:n Surabaya Cityssä.

Vain 8 vuotta rakentaa paikallisesti ja toimittaa kaksi Indonesian sukellusvenettä

On sanottava, että sopimuksella ranskalainen teollisuusmies ja sen indonesialainen kumppani ovat sitoutuneet toimittamaan nämä kaksi alusta Indonesian laivastolle kahdeksan vuoden kuluessa sopimuksen voimaantulosta.

Nagapasa luokka
Indonesian laivasto on suhtautunut erittäin kriittisesti Etelä-Korean avulla kehitettyyn Nagapasa-luokkaan.

Näiden rakentamisen aloittamiseksi heidän on kuitenkin ensin mukautettava teollisia työkalujaan ja samalla otettava käyttöön ja organisoitava paikallisten alihankkijoiden verkosto. Tämä lähestymistapa osoittautuu erityisen monimutkaiseksi, varsinkin kun siinä annetaan loppuasiakkaalle, Indonesian laivastolle, samat takuut laivojen tehokkuudesta ja hyvästä toimivuudesta sekä huollettavuudesta kuin ne olisi koottu Cherbourgissa.

Onneksi Naval Group ei ole sen ensimmäinen yritys tällä alueella. Päinvastoin, viimeisten kymmenen vuoden aikana teollisuusmies on saavuttanut mainetta suuresta tehokkuudestaan ​​teknologiansiirrossa ja paikallisrakentamisessa. Ensin Intiassa, siihen asti, että Intian puolustusministeriö myönsi hänelle muutama vuosi sitten parhaan EOM-teollisuuden tittelin. Ja myöhemmin Brasiliassa.

Siksi ei ole yllättävää, että Naval Group ja sen kumppani PT PAL ovat jo aloittaneet nämä kaksi strategista projektia, tilauksena 6000 XNUMX tonnin nostopukki, sekä ensimmäiset alihankkijoiden rekrytointi-, sopimus- ja koulutusvaiheet.

Jos lähes 2 miljardin euron sopimus on molemmille valmistajille suuri motivaatio, on heidän näköpiirissään myös mahdollisuus muuttaa sukellusvenekaksikko lentopallojoukkueeksi.

Intian laivastoteollisuus pyrkii tukemaan PT PAL:ia Indonesian Scorpenen rakentamisessa

Intia tarkkailee kanssa paljon huomiota tämän ranskalais-indonesialaisen sopimuksen kehitykseen. Ilman liittolaisia ​​nämä kaksi maata ovat aina seuranneet samanlaisia ​​poliittisia kehityskulkuja, ja ne ovat olleet 50-luvulla liittoutumattomien pilareina Soekarnon ja Jawaharlal Nehrun johdolla.

Klavari luokka
Intian puolustusministeriö on nimennyt Naval Groupin P75-ohjelman parhaaksi teolliseksi alkuperäisvalmistajaksi

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Diesel-sähkösukellusvene | Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit