Suunnitteleeko kuninkaallinen laivasto täydellisen aluksen Ranskan laivastolle Intian ja Tyynenmeren alueella?

Ison-Britannian puolustusministeriö ilmoitti muutama päivä sitten Multi-Role Support Ship eli MRSS-ohjelman käynnistämisestä. Kuten nimestä ei voi päätellä, se suunnittelee uuden luokan kompakteja, hyvin aseistettuja amfibisia hyökkäysaluksia, jotka pystyvät suorittamaan hyökkäysoperaatioita mereltä, amplitudiltaan pieniä tai keskikokoisia, yksin tai saattajan kanssa .

Tämän ohjelman avulla Lontoo aikoo palauttaa kuninkaallisen laivaston suurvoiman heijastuskyvyt ja ennen kaikkea mukautettu amfibiosodankäynnin tulevaisuuteen muiden logistiikka-alusten, saattajien ja sukellusveneiden alalla.

Yksi tähän ohjelmaan osallistuvista suunnittelutoimistoista, Steller Systems, esitteli muutama päivä sitten näkemyksensä siitä, mitä MRSS-ohjelma voisi olla, mallilla nimeltä Fearless, joka on nimetty yhdestä tärkeimmistä hyökkäysaluksista. Falklandilla vuonna 1982.

Tämä malli on erityisen lupaava, ja siinä yhdistyvät merivoimien taisteluominaisuudet, jotka yleensä nousevat hävittäjiin tai fregatteihin, ja LPD-tyyppiset hyökkäysominaisuudet.

Mutta olipa tämän ohjelman tulevaisuus mikä tahansa, vaikka Sunak-hallituksen tulevaisuus Kanaalin toisella puolella näyttää enemmän kuin uhatulta, näyttää siltä, ​​​​että tämä konsepti olisi kuninkaallisen laivaston tarpeiden lisäksi suuri etu, mutta Ranskan laivastolle, sen tehtäviin Intian ja Tyynenmeren alueella!

Kuninkaallisen laivaston ilma-amfibinen hyökkäyshävittäjä MRSS-ohjelma

Virallisesti vain muutama päivä sitten käynnistetty MRSS-ohjelma oli alun perin tarkoitettu Iso-Britannia ja Alankomaat yhdessä. Pian kävi kuitenkin ilmi, että kahdella merijalkaväellä oli yhteensopimattomat odotukset.

Kuninkaallisen laivaston MRSS
Ensimmäiset kuvamateriaalit, jotka lähetettiin Ison-Britannian ja Alankomaiden yhteisen LPD-ohjelman julkistamisen yhteydessä. Tarpeet erosivat nopeasti ja syntyi kaksi erilaista ohjelmaa.

Koninklijke Hollannin laivasto odotti suorakantiset LHD-tyyppiset alukset, kompaktimpia kuin ranskalaiset Mistralit, mutta kuuluvat samaan toimintakonseptiin, paitsi lisäämällä mahdollisimman paljon automaatiota 70 jäsenen rajoitetun miehistön saavuttamiseksi. Hyvin heikosti aseistettuja aluksia on kuitenkin järjestelmällisesti saatettava, kuten Mistraleilla on tapana.

Kuninkaallinen laivasto puolestaan ​​oli radikaalisti erilaiset tavoitteet. MRSS-ohjelman kuuden aluksen on korvattava kaksi Albion-luokan LPD:tä sekä Bay-luokan 3 RFA:ta ja tukialus RFA Argus.

Ennen kaikkea nämä alukset suunnitellaan suorittamaan pienen tai keskitehoisen projisointioperaatioita helikoptereilla tai amfibiovälineillä, joskus itsenäisesti, ja niiden on kyettävä antamaan tarvittava tuki lähetetyille joukkoille käyttämällä omia kykyjään.

Toisin sanoen ennen vuotta 2034 käyttöön otettava MRSS yhdistää LPD:n, amfibisen rynnäkköaluksen, jossa on katkaistu ilmakuljetus, ja tukikohdan hyökkäysominaisuudet merkittävään aseistukseen sekä oman suojansa varmistamiseksi että tukea voimia. Ilmaisua ilma-amfibinen hyökkäyshävittäjä, kun otetaan huomioon aluksen vetoisuus, joka epäilemättä ylittää 10 000 tonnia, ei siis todellakaan ole liikaa.

Steller Systemsin MRSS Fearless -malli

Le Brittiläinen suunnittelutoimisto Steller Systems, esitteli ensimmäisenä MRSS-ohjelmaa koskevan konseptin Combined Naval Event (CNE) 2024 -tapahtumassa, joka pidettiin Farnboroughissa 21.-23.

Steller Systems MRSS Fearless
Steller Systemsin Fearless mRSS -mallin visuaalinen renderöinti. huomaa tehtävämoduulit ilmailuhallin ylävirtaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Assault Fleet | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

6 Kommentit

  1. En ole varma, onko tämä paras laivatyyppi. Muiden vektorien kuin helikopterien pystysuoraan vastaanottamiseen ei ole riittävästi keinoja. Helikopterit ovat vaikeita ylläpitää ja kalliita hankkia, ja ne ovat erittäin haavoittuvia tehtävissä. Kiinteäsiipiset droonit ovat paljon halvempia ja lentävät paljon kauemmas, paljon pidempään. Tämä alus ei siksi pystyisi tukemaan maajoukkoja muilla varusteilla kuin tykistöllään tai harvinaisilla maaiskuohjuksilla.
    Kyllä, merellä tai lentokoneita vastaan, se on loistava laiva, mutta jälkeenpäin pudonneen henkilökunnan tueksi putoamme takaisin supervaloon. Se on auttava käsivene, jolla lasketaan 2 jalkaväen osaa. Mikset lähetä 10 A400 Ms sopivien lavojen kanssa. Se olisi nopeampaa. Ja laskuvarjomiehet levittäisivät drooninsa maasta. Sovimme panssaroituja ajoneuvojamme hyvin A400-autoihin. Jos huolenaiheena on saarten suojeleminen, tarvitaan enemmän valmiita joukkoja ja keinoja niiden sijoittamiseksi. Saaristosodan laivasta voi nopeasti tulla resurssien haaskausta. Lopuksi, minulla ei ole kaikkia yhtälön tietoja.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit