SHIELD, M-SHORADISTA…: perääntyvätkö Yhdysvaltain armeijat korkean energian lasereita?

Vain muutama kuukausi sitten amerikkalaiset armeijat vannoivat vain suunnatun energian aseita ja erityisesti korkean energian lasersovelluksia, mitä tulee drone-torjuntaan ja C-RAM-muistiin (risteily-raketti/tykistö/kranaatti).

Viime viikkoina sävy on kuitenkin muuttunut. Todellakin, nopeasti peräkkäin kahta alan tunnuskuvallisinta ohjelmaa, Yhdysvaltain ilmavoimien SHiELD-ohjelmaa ja Yhdysvaltain armeijan M-SHORAD Gardian -ohjelmaa, hyökättiin kaikilta puolilta, ja ne näkevät nyt tulevaisuutensa vakavasti. uhkasi.

Testien aikana kävi ilmi, että tämäntyyppisten järjestelmien aiheuttamat rajoitteet, erityisesti kun on kyse niiden upottamisesta panssaroituihin ajoneuvoihin tai lentokoneisiin, ovat niin merkittäviä, että ne suurelta osin tasapainottavat odotettuja pääomavoittoja.

Yhdysvaltain ilmavoimien ilmavoimien korkean energian lasersuojausohjelma hylättiin

Yksi tämän alueen odotetuimmista ohjelmista oli Self-Protect High-Energy Laser Demonstrator eli SHiELD. Yhdysvaltain ilmavoimien vuonna 2016 laukaisussa oli tarkoitus varustaa taistelulentokoneita ja tukilentokoneita ilmassa olevilla korkeaenergisilla lasereilla, jotka suojaavat lentokoneita niitä uhkaavilta ilma-ilma- ja ilmatorjuntaohjuksilta.

SHIELD Artwork -ohjelma
Yksi taideteoksista, jotka kuvaavat Yhdysvaltain ilmavoimien SHIELD-ohjelmaa

Sen julkaisun jälkeen, lukuun ottamatta muutamia taideteoksia ja 3D-animaatioita, jotka on tuotettu tukemaan viestintää ohjelman ympärillä, se ei ole juurikaan osoittanut selviä merkkejä suuresta edistymisestä. Parhaimmillaan vuosi sitten Boeing pystyi suorittamaan tyhjiä testejä F-15-koneessa LPRD:lle (Laser Pod Research & Development), jonka piti sovittaa itse korkean energian laser.

Ohjelman kahdella muulla komponentilla, Laser Advancements for Next-Generation Compact Environments (LANCE) ja SHiELD Turret Research in Aero Effects (STRAGE), nimittäin itse laserilla sekä tähtäys- ja laukaisujärjestelmällä, on osa, kohtasi lukuisia ongelmia, näyttää johtaneen Yhdysvaltain ilmavoimat yksinkertaisesti heittää pyyhkeen.

« SHiELD-ohjelma on päättynyt, eikä lisätestausta ja arviointia ole suunnitteilla", julisti tohtori Ted Ortiz, joka johtaa ohjelmaa Air Force Research Laboratoryssa (AFRL), toimittajille amerikkalaisesta Military.com-sivustosta.

LPRD laser pod boeing
Boeing testasi LPRD-pottiaan F-15-koneessa muutama kuukausi sitten. POD:ssa ei kuitenkaan ollut laserjärjestelmiä.

Tämä yksiselitteinen ilmoitus seuraa toista, muutama viikko aiemmin tehtyä ilmoitusta, joka koski lentokoneen toisen korkeaenergisen laserohjelman, tässä tapauksessa AHEL-ohjelman, peruuttamista. Tämän piti korvata AC-105 Ghostrider -lentokoneen 130 mm:n tykki. Yhdysvaltain ilmavoimat viittasivat "teknisiin haasteisiin" oikeuttaakseen ohjelman luopumisen.

Yhdysvaltain armeijan sotilaat epäilevät DE M-SHORADin Gardian testien jälkeen

Yhdysvaltain ilmavoimat eivät ole olleet ainoita, jotka ovat viime viikkoina havainneet suurienergisten laserohjelmiensa suuria vaikeuksia. Näin ollen yksi tämän alan tunnuskuvallisimmista ohjelmista, Yhdysvaltain armeijan M-SHORAD-järjestelmä, on kaikkea muuta kuin vakuuttanut Yhdysvaltain armeijan sen toiminta-alueilla suoritettujen testien aikana.

M-SHORADin Yhdysvaltain armeijan vartija
DE M-SHORADin runkoa ympäröivien jäähdytyselementtien määrä oli varoittanut monia asiantuntijoita järjestelmän luotettavuudesta, mutta myös sen infrapunahaavoittuvuudesta taistelukentällä.

USA:n armeija onkin käyttänyt useita Guardianin prototyyppejä suoraan operaatioalueille tutkiakseen sen toimintaa mahdollisimman lähellä todellisia käyttöolosuhteita, erityisesti Afrikassa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Laser-aseet ja suunnattu energia | Puolustusuutiset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. Nämä ovat suuria kaupallisia mahdollisuuksia Rheinmetalille. Voimme melko helposti kuvitella saksalaisen putken M109-runkoon. Se näyttää minusta hieman arkaluontoisemmalta Nexterille tai K9:lle, mutta et koskaan tiedä, joskus se on tarpeellista...
    Samaan tapaan Skynexillä on hyvät mahdollisuudet menestyä. Toisaalta AWACS:n ja säiliöalusten kannalta asia näyttää erittäin monimutkaiselta ratkaista.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit