Droonit, hybridisaatio, tehtävämoduulit…: armeijan pinta-alusten suunnittelu syvän mullistuksen kynnyksellä

Tiedetään hyvin, että sotilaslaivastot, niin länsimaiset kuin maailmanlaajuisetkin, ovat vahvasti täynnä perinteitä ja jopa tiettyä konservatiivisuutta, jopa kenties erityisesti sotalaivojen suunnittelussa. Tämän vakuuttamiseksi riittää, että tarkkailemme sotilaslaivaston nykyistä kokoonpanoa ja vertaamme sitä siihen, mikä ne olivat 80 vuotta sitten, XNUMX-luvun puolivälissä.

Näin ollen Ranskan laivasto sijoitti 80-luvulla viisitoista avomeren saattajaa (2 Suffren, 3 T-67, yksi C-69, 9 T-70), siis 4 ilmatorjuntahävittäjää ja 11 sukellusveneentorjuntafregattia, eli tarkalleen. Ranskan ensiluokkaisten fregattilaivaston teoreettinen kokoonpano vuonna 2030 (2 Horizon, 6 FREMM Aquitaine, 2 Fremm Alsace ja 5 FDI), viisikymmentä vuotta myöhemmin.

Sama koskee amfibio-ominaisuuksia, 2 TCD:tä ja Jeanne d'Arc -helikopteritukialustaa verrattuna nykyiseen kolmeen LHD-Mistraliin; tai toisen luokan saattajien laivasto, vaikka Estienne d'Orves- ja Commandant Rivière -luokkien 3 aviso- ja avisos-saattajaa on korvattu vain 26 FLF-, 5 Floréal- ja 6 valtameren partioveneellä, mutta niitä on täydennetty 7:lla. Ulkomaiset partiomiehet. Lopuksi logistiikka-alueella neljä Durance-luokan tankkausalusta korvataan neljällä Jacques Chevalier-luokan BRF:llä.

Itse asiassa, lukuun ottamatta toista lentotukialusta ja vain 6 suurta miinantorjunta-alusta, 10 Tripartite Eridan -luokan miinanmetsästäjää vastaan, ja toisin kuin ilma- tai maajoukot, joita on supistettu radikaalisti, 2030-luvun Ranskan pintalaivasto olla organisaatioltaan ja arkkitehtuuriltaan hyvin samanlainen kuin 80-luvulla.

Maailman laivastot innovoivat paljon teknologisesti, mutta vähän muilla aloilla

Sama pätee useimmissa maailman suurissa laivastoissa. On selvää, että nykyaikaisten alusten kapasiteetti on huomattavasti laajempi verrattuna vuonna 1985 purjehtiviin aluksiin. Tämä on kuitenkin useimmiten vain horisontaalista keinojen kehitystä, joka liittyy antureiden, propulsio- tai asejärjestelmien alalla saavutettuun edistykseen. Laivaston kokoonpano ja alusten tehtävät ovat lähes identtisiä.

fregatti Georges leygues National Navy
Yllättäen Ranskan laivaston pintalaivaston muoto ei ole juurikaan muuttunut vuosina 1985–2030, lukuun ottamatta toisen lentotukialuksen ja neljän 4 miinanmetsästäjän poistamista.

Vielä yllättävämpää on, että toisen maailmansodan päättymisen jälkeen vain harvat innovaatiot ovat saaneet aikaan tiettyä kehitystä laivojen tehtäviin. Itse asiassa niitä on ollut vain kolme yli 80 vuoden aikana: ydinvoiman saapuminen, joka on lisäksi paljon herkempi sukellusvenelaivastolle kuin pintalaivastolle; ohjusten saapuminen ilman, että ne olisivat syvästi häirinneet yksiköiden rakennetta ja erikoistumista; Ja LHD:n ilmestyminen 70-luvulla.

Yhdistämällä lentotukialusten tai helikopteritukialusten ominaisuudet Transport de Landing Barge (TCD tai LPD) -tyyppisten hyökkäysalusten ominaisuuksiin, LHD mahdollisti itse asiassa amfibiooperaatioiden suorittamisen horisontin suojassa erottamalla amfibioalukset. virtaus, joka on tarkoitettu ajoneuvojen kuljetukseen, ilmavirrasta, miehille, sotatarvikkeille ja terveydelle.

Lukuun ottamatta tätä uutta laivaluokkaa, hävittäjät, fregatit, korvetit, lentotukialukset, miinanmetsästäjät ja muut tankkerit, jotka muodostavat nykyisen sotilaslaivaston selkärangan, ovat erikoistumiseltaan ja käyttöoppeiltaan hyvin samanlaisia ​​kuin ne olivat 50-luvulla, mutta tämä voi hyvinkin muuttua seuraavan kahden tai kolmen vuosikymmenen aikana.

Tekoäly ja robotisaatio sotilaallisten pinta-alusten suunnittelun tulevan kehityksen ytimessä

Itse asiassa viime vuosina automaatiossa, robotisaatiossa ja tekoälyssä saavutetun edistyksen yhteisvaikutuksena uusia aluksia, joiden kapasiteetti poikkeaa radikaalisti olemassa olevien rakennusten kapasiteetista, on alettu esitellä konseptien tai mallien muodossa suurissa laivaston aseissa. ohjelmia tai jopa testattavia edistyneimmille ohjelmille.

Nämä radikaalit kehityssuunnat perustuvat tiettyihin teknologisiin edistysaskeliin, mutta ne vastaavat ennen kaikkea nykyaikaisten laivaston kohtaamiin uusiin rajoituksiin, jotka koskevat varustekustannuksia, rekrytointivaikeuksia sekä havaitsemisjärjestelmien ja viestinnän edistymistä.

OH Perry -luokan fregatti Yhdysvaltain laivasto
Vuonna 1975 Oh Perry -luokan fregatti maksoi Yhdysvaltain laivastolle hieman yli 100 miljoonaa dollaria, kun Constellation-luokan fregatti maksoi nykyään yli miljardi dollaria (x10). Samaan aikaan Pentagonin budjetti kasvoi 235 dollarista 880 miljardiin dollariin (x3,7).

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit