Kiinan laivasto tekee Taiwanin saartamisesta teollisuuden suuntaviivansa

Kun Kiinan laivasto sai päätökseen Joint Sword 2024A -harjoituksen, joka simuloi Taiwanin saartoa, Kiinan laivaston teollisuustuotanto saavutti tasot, joita maailma ei ollut nähnyt 80-luvun alun jälkeen, ja Yhdysvaltain laivaston intensiivinen jälleenrakentaminen laivastosihteeri Johnin valvonnassa. Lehman ja sen tavoite 600 aluksen laivastosta.

Kiinalaiset telakat tuottavat keskimäärin joka vuosi yhden suuren ilma-amfibioyksikön, olipa kyseessä sitten hyökkäyshelikopteritukialus, droonitukialus tai lentotukialuksia, sekä useita sukellusveneitä, joista vain yksi ydinvoimalla toimiva. Eniten resursseja ja huomiota on kuitenkin keskitetty Pekingistä Kansan vapautusarmeijan pintataistelulaivastolle. Itse asiassa Kiinan laivasto on vastaanottanut 7–10 uutta valtamerellä kulkevaa saattajaa vuodessa vuodesta 2020 lähtien, mikä on neljä kertaa enemmän kuin Yhdysvaltain laivasto on vastaanottanut.

Harjoitus Joint Sword 2024A, joka käynnistettiin vastauksena Taiwanin uuden presidentin Lai Ching-ten irtisanoutumiseen katsomiin julistuksiin, antaa selvennyksen opinkappaleesta, jonka Kiinan laivasto voisi toteuttaa, jos jännitteet Taipein kanssa lisääntyvät. Itse asiassa tämän harjoituksen aiheena ollut merisaarron simulointi perustuu tämän saman taistelun pintalaivaston massiiviseen käyttöön, jota kiinalaiset telakat tuottavat nykyään entistä intensiivisemmin.

Hävittäjä- ja fregattituotanto lisääntyy kiinalaisilla telakoilla

Tässä asiassa näyttää siltä, ​​että vauhti, vaikkakin jo erittäin vakaa, suurten kiinalaisten pintataistelijoiden yksiköiden tuotannon suhteen nopeutuu entisestään, olipa kyseessä sukellusveneiden vastainen fregatti Type 054A, tyyppi 054B, joka seuraa sitä, Tyyppi 052D ja DL ilmatorjuntahävittäjät tai uudet 13 000 tonnin Type 055 raskaat hävittäjät, aseistettu 112 pystysuoralla siilolla pitkän kantaman HHQ-9-ilmatorjuntaohjuksia, YJ- yliääni-laivojen torjuntaohjuksia 12 ja jopa YJ- 21 ballistista laivantorjuntaohjusta, DF-21D:n aluksella oleva versio.

Yj-21 Tyyppi 055 Kiinalainen Maine
Ballistisen YJ-21-ohjuksen laukaisu tyypin 055 raskaasta hävittäjästä

Eli mukaan Navalnews.com-sivuston julkaisema artikkeli, kiinalaisten telakoiden satelliittihavainnot osoittaisivat näiden fregattien ja hävittäjien tuotantomäärien kasvun, kun taas kolmas rakennustyömaa, joka on liitetty Dalianin telakoihin ja sijaitsee Dagushanissa, on nousussa.

Tämän tuotannon lisäyksen lisäksi Kiinan laivaston vanhimpien yksiköiden uusimisella on taipumus laskea. Näin ollen nykyään käytössä on vain yksi ennen vuotta 053 rakennettu tyypin 1H1990 fregatti, kun taas käytössä on vain 3 fregattia ja 4 hävittäjää tämän tyypin 90 aluksesta, jotka olivat rivissä, liittyi Kiinan laivastoon vuosina 1990-2000.

Itse asiassa suurten pintayksiköiden tuotannon tehostaminen kiihdyttää entisestään Kiinan avomeren pintataistelulaivaston koon kasvua, jonka pitäisi ylittää 100 modernia yksikköä vuoden 2025 loppuun mennessä.

Kiinan laivastolla on 7 saattajaa Capital Shipille, ja sen rakenne eroaa radikaalisti länsimaisista laivastoista

Tuolloin Kiinan laivasto kohdistaa erittäin epätyypillisen saattajan nykyaikaiselle laivastolle, jossa on 100 valtamerellä kulkevaa saattajaa vain 14 suurelle valtamerellä kulkevalle voimanlähteelle, nimittäin 3 lentotukialusta, 3 helikopteritukialustyyppiä 075 ja 8 LPD Type 071. Samoin näiden suurten alusten sukellusveneiden saattajamäärä on hyvin alhainen, 9 ydinsukellusvenettä 14 Capital Shipsia kohti.

Fujian CV-18 lentotukialus Kiinan laivasto
Kiinan laivastolla on 90 valtamerellä kulkevaa saattajaa vain 14 Capital Shipsille, mukaan lukien lentotukialus Fujian.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusanalyysi | Raskas risteilijä ja hävittäjä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

    • Aivan totta, se on uusi Type 054A Nantong fregatti. Muistaakseni kiinalaisilla hävittäjillä ja raskailla hävittäjillä on 1xx-rekisteröinti, kun taas fregateilla ja korvetteilla on 5xx-rekisteröinti. Lentotukialukset ja helikopteritukialukset ovat kahdella numerolla, kun taas LPD/LST-tyyppiset hyökkäysalukset ovat 9xx. Joten 533 voisi olla vain fregatti. Kiitos, asia on korjattu)

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit