Miksi Venäjä valmistaa niin paljon Geranium-2-hyökkäysdroneja?

Ukrainan konfliktin kahden ensimmäisen vuoden aikana Venäjän kerrotaan ampuneen lähes 8000 XNUMX ballistista ohjusta, risteilyohjusta ja pitkän kantaman hyökkäysdroneja Ukrainan siviili- ja sotilasinfrastruktuuria vastaan. Heidän joukossa, 4637 oli Geranium-2-hyökkäysdroneja (Geranium-2) valmistettu Venäjällä, tai Shahed-136, iranilainen drone, joka on alkuperältään.

Jos nämä droonit, joiden kantama on noin 1500 km ja aseistettu 40 kg:n räjähdyspanoksella, yllätti ilmapuolustuksen ensimmäisten päivien aikana, he sopeutuivat nopeasti ja onnistuivat ilmoittamaan muutamassa viikossa erittäin korkeat sieppausluvut, 80–90 %. Ajan myötä Geranium-2-koneiden aiheuttama paine ei kuitenkaan vähentynyt, toisin kuin Ukrainan ohjus- ja ilmatorjunta-ainevarastot.

Tämän seurauksena, vaikka nämä droonit ovatkin edelleen haavoittuvaisia ​​alhaisen nopeudensa ja matkalentokorkeutensa vuoksi, ne saavuttavat onnistuneen 15–25 prosentin iskunnopeuden ukrainalaisten lähteiden mukaan. Tämä tekee siitä erittäin tehokkaan aseen, kun otetaan huomioon sen hinta ja helppo tuotanto, erityisesti hyökkäämään Ukrainan siviiliinfrastruktuuria vastaan ​​energian, liikenteen ja viestinnän aloilla.

Siksi, kun Wall Street Journalin toimittajat julkaisivat tutkimuksen Alabuga-sivustolla Venäjän Tatarstanissa ja kuvasivat Geranium 2 -droneiden vuotuista tuotantoa, yli 6000 2022 kopiota, yli neljä kertaa enemmän kuin näiden droonien keskimääräinen laukaisutiheys. Ukrainaa vastaan ​​vuosina 2023 ja XNUMX, seuraukset voivat tulevina kuukausina osoittautua Kiovalle erittäin synkiksi.

Pitkän kantaman Geranium-2-hyökkäysdroneiden tuotanto ylittäisi 6000 XNUMX yksikköä vuodessa

WSJ:n tutkinta keskittyy ennen kaikkea näiden hyökkäysdroneiden tuotannon järjestämiseen Alabugassa, joka kutsuu toisaalta suuren työvoiman afrikkalaisia ​​opiskelijoita ja toisaalta komponentteja Kiinasta. Se osoittaa siten, että tämä teollinen toiminta on kestävää eikä kärsi mistään pulasta.

Valmistamme Geranium-2 alabuga -hyökkäysdroneja
Alabugan teollisuusalue vaatii voimakkaasti afrikkalaisia ​​opiskelijoita valmistamaan Geraniulm-2-drooneja

Tässä tutkimuksessa esitetyt tuotantoluvut herättävät kuitenkin eniten huomiota. Toimittajien mukaan Alabugan teollisuusalue aikookin tuottaa 6 000 hyökkäysdronea vuonna 2024, mikä on 60 % enemmän kuin koko Geranium-2:n ja Shahed 136:n kulutus, joista se on yksi kehitysvaihe, vuosina 2022 ja 2023.

Vaikka nämä droonit ovat jo heikentäneet Ukrainan ilmapuolustusta, keskimäärin 200 dronea laukaistaan ​​Ukrainaa vastaan ​​kuukaudessa, voimme helposti kuvitella, mitä vahinkoa Ukrainan infrastruktuurille aiheutuisi, jos 500 Geranium-2-lentokonetta laukaistaisiin joka kuukausi Ukrainan kaupunkeja vastaan.

Tämä on erityisen totta, koska tilanne voi olla jopa huonompi kuin WSJ alun perin esitti. Kyseisen artikkelin päivityksessä 28. toukokuuta täsmennetään, että Washington DC:ssä sijaitsevan puolustusalan ajatushautomon Institute for Science and International Securityn mukaan vuonna 2 valmistettujen Geranium-2024:n määrä saavuttaisi jo 4500 9000 kopiota, mikä viittaa noin XNUMX XNUMX dronin vuosituotantoon.

Venäjä täydentää suuria ohjuksia ja droneja syksyä varten iskeäkseen Ukrainaan

Jos hypoteesi nähdä Venäjän armeijoiden ampuvan 500 hyökkäysdronea sadan ballistisen ja risteilyohjuksen lisäksi kuukausittain Ukrainaan, on jo huolestuttavin, on selvää, että vuoden 6 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana Venäjän palo on muuttunut vähän.

Shahed-136 droonien kantoraketti
Shahed-136 hyökkäysdrone usean laukaisujärjestelmän

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilaalliset droonit ja robotit | Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit