Pjongjang laukaisee 10 ballistista ohjusta samanaikaisesti kohti Japanin merta

Vuodesta 2017 lähtien Pohjois-Korea on lisännyt huomattavasti ballististen ja risteilyohjusten laukaisutiheyttä, sillä se laukaisi useita ohjuksia vuodessa, kolmesta laukauksesta, mukaan lukien kaksi epäonnistumista, vuonna 2016 yli 20:een vuonna 2017, mukaan lukien useat ICBM- ja SLBM-testit. strategisilla valmiuksilla.

2022 oli tihein vuosi tällä alueella koskaan kirjattuina, sillä lähes sata lyhyen kantaman ballististen ohjusten laukaisua sekä noin kymmenen strategisen potentiaalin omaavien IRBM-, ICBM- ja SLBM-ohjusten laukaisua sekä yhtä monta pitkän matkan risteilyohjusta.

Jos vuosi 2023 oli tällä alueella vähemmän intensiivinen, näiden laukausten määrä on jälleen lisääntynyt vuoden 2024 alusta lähtien ja saavutti ennennäkemättömän huippunsa 30. toukokuuta. Japanin viranomaiset ilmoittivatkin, että he ovat tänään havainneet noin kymmenen lyhyen kantaman ballistisen ohjuksen samanaikaisen laukaisun kohti Japaninmerta.

Pohjois-Korea laukaisee ensimmäistä kertaa kymmenen lyhyen kantaman ballistisen ohjuksen salvon kohti Japaninmerta

Jos Pohjois-Korea on jo ampunut useita ballistisia ohjuksia samana päivänä ja ampunut kaksi ohjusta samanaikaisesti, se ei toisaalta ole koskaan tähän mennessä laukaista 10 ballistisen ohjuksen samanaikainen laukaisu.

kn 17 image04 ballistiset ohjukset | Puolustusuutiset | Ydinaseet
KN-17 tai Hwasong-12 on IRBM, jonka toimintasäde on 6000 2017 km ja joka esiteltiin ensimmäisen kerran huhtikuussa XNUMX.

Itse asiassa tähän asti, lukuun ottamatta muutamia Etelä-Korean, Japanin tai Yhdysvaltojen ilmoituksiin kohdistettuja voimandemonstraatioita, suurin osa näistä laukauksista oli tarkoitettu uusien järjestelmien testaamiseen.

Näin ollen Pohjois-Korea on suunnitellut, kokoonnut ja testannut peräti kymmenen tyyppiä lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia SRBM, keskipitkän kantaman ballistisia ohjuksia IRBM, mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia ICBM, keskikokoisia ballistisia ohjuksia SLBM ja risteilyohjuksia vuodesta 2015 lähtien. Itse asiassa suurin osa näistä laukauksista oli tarkoitettu uusien KN-17:n, KN-23:n ja muiden juuri suunniteltujen Pukguksongien käyttäytymisen tarkistamiseen.

Tämän päivän laukaisu, luultavasti KN-23 tai KN-25 SRBM-ohjukset, kulki 350 kilometriä putoamaan Japanin talousvyöhykkeellä, Japaninmerellä. Pjongjang ei ollut varoittanut laukaisusta, kuten tavallista.

Tämä kymmenen SRBM-ohjuksen samanaikainen laukaisu on ensimmäinen Pohjois-Korealle. Kysymys ei todellakaan ollut enää ohjusten testaamisesta tai niiden toteutuksesta, vaan kyllästyshyökkäyksen vaikutusten arvioinnista ja siihen liittyvästä koulutuksesta, jotta voidaan tehokkaasti saada samanaikaisesti tai hyvin lähellä toisiaan tapahtuvia lähtöjä tai törmäyksiä. tilassa ja ajassa.

KN-23 ballistiset ohjukset Pohjois-Korea
Pohjois-Korean KN-23 SRBM -ohjus on hyvin samanlainen kuin venäläinen Iskander. Tällä hetkellä KN-23 ei ole aseistettu ydinkärjellä, koska Pohjois-Korealla ei ole riittävästi tekniikkaa taistelukärkien pienentämiseksi. Mutta se voi nopeasti muuttua Venäjän avulla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistisia ohjuksia | Puolustusuutiset | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit