Gripenin puutteen vuoksi Ruotsi siirtää kaksi ASC 890 Awacia Ukrainan ilmavoimille

Ruotsi teki yllätyksen ilmoittamalla kahden edistyneen ASC 890 -ilmavalvontakoneensa lähettämisestä Ukrainaan, koska se ei pystynyt lähettämään Gripen-hävittäjiään. Lokakuussa 2023 Skandinavian maa oli todellakin noussut neuvottelupöytään Natoon liittymisestä, jonka Turkki ja Unkari estivät silloin.mahdollisuus siirtää Gripen-hävittäjät Ukrainan ilmavoimille.

Jäsenyyden saatuaan Tukholma ei unohtanut Kiovalle antamaansa lupausta. Hävittäjälaivaston johdonmukaisuuden vuoksi päätettiin kuitenkin, että Ukrainan ilmavoimat kääntyvät vain F-16:een, varsinkin kun Tanskan, Hollannin, Norjan tai jopa Belgian lupaama lentokoneiden määrä lähestyy nyt. sata kappaletta.

Onko tämä korvausmuoto? Joka tapauksessa Ruotsin viranomaiset ilmoittivat eilen kahden koneensa tulevasta siirrosta'hälytys Advanced Aircraft ASC 390, yleisesti luokiteltu Awacs, Ukrainaan.

Vaikka uusi GlobalEye, paljon nykyaikaisempi laite kuin ASC 390, joutuu liittymään Flygvapnetiin muutaman kuukauden kuluttua, tämä on ensimmäinen kerta, kun länsimaa on suostunut luopumaan väliaikaisesti suuresta sotilaallisesta voimasta, ainakin voitosta. Ukrainasta.

Tukholma sitoutuu antamaan Ukrainalle tukea 1 prosentin verran sen BKT:sta vuoteen 2026 mennessä

Tämä ilmoitus on osa Tukholman Ukrainalle myöntämä uusi erä sotilasapua, joka vastaa 13,3 miljardia kruunuaeli 1,16 miljardia euroa, joka itse sisältyy maailmanlaajuiseen lupaukseen antaa Ukrainalle 75 miljardia kruunua eli 6,5 miljardia euroa vuoteen 2026 mennessä. Tämä apu on 1 % maan BKT:sta ja 50 % Ruotsin armeijalle myönnetystä vuosibudjetista. tänään.

Siksi Gripenit eivät lennä Ukrainan kierroksen alle. Etusijalle annettiin suhteellisen homogeeninen F-16-laivasto.
Siksi Gripenit eivät lennä Ukrainan kierroksen alle. Etusijalle annettiin suhteellisen homogeeninen F-16-laivasto.

Tämän avun avulla Ruotsi saa Ukrainalle yli 100 miljardia Ruotsin kruunua eli 8,7 miljardia euroa, ja Ukrainasta tulee tänä aikana Ruotsin kansainvälisen avun pääasiallinen saaja.

Tähän taloudelliseen ja sotilaalliseen tukeen liittyy poliittista tukea, kun Tukholma on äskettäin liittynyt käynnissä olevaan eurooppalaiseen dynamiikkaan, jotta ruotsalaiset Ukrainaan siirretyt aseita voidaan käyttää iskemään laillisiin kohteisiin Venäjän alueella.

Toisaalta Ruotsin pääministeri Pål Johnson on aina esittänyt itsensä vastustavansa ruotsalaisten joukkojen lähettämistä Ukrainan maaperälle. Nähtäväksi jää, laajeneeko tämä vastustus myös kouluttajien lähettämiseen, kuten Ranska on ehdottanut ja jota Baltian maat ja Puola näyttävät tukevan.

Siirtämällä kaksi ASC 890 -konetta Ruotsi luopuu väliaikaisesti merkittävistä sotilaallisista voimavaroistaan ​​auttaakseen Ukrainaa

Jos Tukholman määrätietoisuus Kiovan tukemisessa on kiistatonta, niin harvat ihmiset olivat suunnitelleet tällaista strukturointipäätöstä molemmille maille Ukrainan uuden sotilasapuerän puitteissa. Ruotsi todellakin ilmoitti tekevänsä siirtää kaksi edistynyttä ASC 390 -ilmavalvontalentokonettaan, Ukrainan ilmavoimille.

Saab Globaleye
Flygvapnet nopeuttaa kahden Saabilta tilatun GlobalEyen toimitusta ja käyttää varmasti mahdollisuutta kahdelle lisälaitteelle kompensoidakseen kahden ASC 890:n siirron Ukrainaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Awacs ja elektroninen sodankäynti | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit