Onko Yhdysvaltain laivasto unohtanut fregattien rakentamisen?

Viime vuosikymmeninä Yhdysvaltain laivaston uusien pintataistelijoiden suunnitteluohjelmat ovat olleet vähintäänkin kuoppaisia. 80-luvulla suunnitellun Arleigh Burke -luokan hävittäjien kehityksen lisäksi kaikki nämä uudet ohjelmat kohtasivat sellaisia ​​suunnitteluvaikeuksia, että ne johtivat Yhdysvaltojen laivaston kapasiteetin merkittävään laskuun.

Tämän ratkaisemiseksi Pentagon sitoutui 2010-luvun lopulla käynnistämään uuden fregattiohjelman. Tämä Constellation-luokaksi kutsuttu ohjelma perustui jo todistettuun malliin, tässä tapauksessa Bergamini-luokan italialaiseen FREMM-malliin, juuri välttääkseen aikaisemmissa ohjelmissa havaitut ylilyönnit, jotka olivat johtaneet huomattaviin viivästyksiin ja valtaviin lisäkustannuksiin.

Muutama viikko sitten laivaston sihteeri Carlos del Toron tilaama raportti paljasti lukuisia toimintahäiriöitä nykyisissä Yhdysvaltain laivaston ohjelmissa. Constellation-luokan fregattien ohjelma ei ollut poikkeus. Itse asiassa vain neljän vuoden kuluttua käynnistämisestä ohjelma on jo kolme vuotta jäljessä aikataulusta, ja sen odotetaan tulevan käyttöön vasta vuonna 2027.

Uusi raportti, tällä kertaa valtion tarkastusvirastolta tai GAO:lta, äskettäin julkaistu, vie asiaa entisestään. Yhteenvetona johtopäätöksistään voidaan todeta, että Yhdysvaltain laivasto on todellakin unohtanut kuinka tehokkaasti toteuttaa suuria teollisuusohjelmia, kuten uuden fregatin rakentamista, Constellation-ohjelman korostaman viallisen metodologian avulla.

GAO:n selkeä raportti Yhdysvaltain laivaston Constellation-luokan fregattiohjelman toiminnasta

On sanottava, että GAO:n tekemät paljastukset, tämän ohjelman ympärillä, ovat yllättäviä, kun kyse on planeetan vaikuttavimmista ja tehokkaimmista laivastoista. Ohjelma ei ole vain jäänyt jälkeen lähes yhtä kauan kuin se on ollut olemassa, vaan se on niin sanotusti hylännyt suurimman osan sen synnyttäneistä paradigmoista.

FREMM Bergamini-luokan fregatti
Lopulta Constellation-fregateissa ja Bergamini-luokan FREMM-koneissa on vain 15 % yhteisiä komponentteja. Ovatko nämä samat 15 %, jotka ranskalaiset ja italialaiset Fremmit jakavat?

Siten Constellation-luokan fregatit piti suunnitella nopeasti ja valmistaa vieläkin nopeammin, jotta heillä olisi helposti aktivoitava vipu amerikkalaisen pintalaivaston vahvistamiseksi, jos tarvetta ilmenee, vaikka ohjelma kattoi vain 20 alusta.

Tätä varten Yhdysvaltain laivasto suostui ottamaan käyttöön eksogeenisen mallin, johon valittiin italialainen Bergamini-luokan FREMM sekä sen kiistattomien ominaisuuksiensa vuoksi, että Fincantierilla oli oma telakka Atlantin toisella puolella, Marinette Shipbuilding, joka valmistaa Independence-luokan LCS Wisconsinissa.

Yhdysvaltain laivaston eri yksiköt alkoivat kuitenkin nopeasti muuttaa italialaista FREMM:ää ottamalla prosessissa useita satoja tonneja ja uuden erän, erityisesti vahvistaakseen sen vastustuskykyä vihollisen iskuja vastaan.

Kuukausien aikana kaksi alusta erosivat entisestään niin, että nykyään vain 15 % alkuperäisestä FREMM:stä on jäljellä Constellation-luokassa. Kaikkea propulsiovoimasta aseistukseen, antureista ja jopa rungosta on muokattu tai muutettu, joten GAO viittaa raportissaan kahteen alukseen "kaukaisina serkkuina", ei enää lähisukuisina.

Ilmeisesti näin tehdessään ohjelma heikensi lähes kokonaan sen odotettuja hyötyjä. Näin ollen näiden fregattien alkuperäinen suunnittelu kesti 3–6 vuotta. Vielä pahempaa oli, että ensimmäisten yksiköiden rakentaminen aloitettiin, kun alusten lopullista arkkitehtuuria ei ollut päätetty ja validoitu.

GAO:n korostama menetelmäongelma, joka koskee Yhdysvaltain laivaston teollisuusohjelmien toteuttamista

Näillä poikkeamilla ja puutteilla on lukuisia seurauksia, niin ohjelman hintaan kuin sen teolliseen tehokkuuteenkin. Näin ollen Yhdysvaltain laivaston Marinette Shipbuildingilta tilaamien neljän ensimmäisen yksikön hinta on noussut 310 miljoonalla dollarilla niiden tilauksesta ilman, että tämä vaikuttaa laajuuden muutokseen.

Käynnistä LCS No.7 USS Detroit Marinette Shipyard
USS Detroit, 7. LCS ja neljäs Freedom-luokan alus, Marinette Shipyardsilla, WI, joka rakentaa myös Constellation-luokan fregatteja

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

1 KOMMENTTI

  1. Aseta rahoittajat insinöörien tilalle, maksa näille kirjanpitäjille kuin prinsseille ja pyydä heitä johtamaan projektia. No, eikö se toimi?
    Amerikkalaisen tason lasku liittyy enemmän "wallstreatialaiseen" maailmannäkemykseen, helpon tempun, kaiken ratkaisevan PowerPointin ja Excel-taikuuden etsimiseen kuin insinöörien tason laskuun. Kun kovia taitoja alennetaan kirjanpitäjien hyväksi, nämä budjetti- ja ohjelmapoikkeamat todennäköisesti toistuvat.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW